• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Καλά λόγια της Τάνιας Ελευθεριάδου για την υποψηφιότητα Στέφανου Κασσελάκη

 Καλά λόγια της Τάνιας Ελευθεριάδου για την υποψηφιότητα Στέφανου Κασσελάκη

Όλα τα θέματα της τοπικής και πολιτικής επικαιρότητας σχολίασε στη χθεσινή της συνέντευξη στο ράδιο Πρωινή η πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξη για το ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε ποιον ή ποια υποψήφια πρόεδρο θα στηρίξει. Θα το ανακοινώσει όπως είπε προς το τέλος της εβδομάδας. Δείχνει να προτιμά τον Στέφανο Κασσελάκη. Αλλά καλύτερα ας περιμένουμε την ίδια να μιλήσει πιο συγκεκριμένα. «Είναι από τα φαβορί» δήλωσε χθες και πρόσθεσε: «Προκάλεσε κύμα ενδιαφέροντος και υποστήριξης»

Η συνέντευξη

Ερ: Τα διαδικαστικά θέλουμε να μας πείτε για τη ψηφοφορία της Κυριακής. Και μετά αν χρειαστεί επαναληπτική, το άλλο Σάββατο.

Απ: Την Κυριακή είναι οι εσωκομματικές εκλογές και όποιος θέλει μπορεί να προσέρχεται. Να γράφεται μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και να ψηφίζει κανονικά όποιον προτιμά από τους 5 υποψήφιους μας για πρόεδρο του κόμματος. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο το ΣΥΡΙΖΑ αλλά όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, υπάρχει ένα κενό στο δημοκρατικό κόσμο. Ένα κενό που πρέπει άμεσα να καλυφθεί γιατί όλοι βλέπουμε τι έγινε στις πρώτες 100 μέρες της κυβέρνησης της ΝΔ. Ο κόσμος το έχει καταλάβει και πραγματικά το ενδιαφέρον είναι πιο μεγάλο από αυτό που περιμέναμε.

Ερ: Θέλετε να πείτε κάτι για την υποψηφιότητα Κασσελάκη σαν κάτι το πολύ πρόσφατο; Για τον ίδιο τον Στέφανο Κασελάκη.

Απ: Νομίζω ότι το κύμα ενδιαφέροντος και υποστήριξης που έχει προκαλέσει ο σύντροφος Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να μείνει απαρατήρητο και δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει. Αυτό έχει σημασία. Τι θέλει ο κόσμος, τι θέλουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τι θέλουν οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θέλουν οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί ψηφοφόροι, αυτής της χώρας. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό που συμβαίνει. Ο κ. Κασσελάκης είναι από τα φαβορί των εκλογών. Νομίζω ότι η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα είναι διαφορετική.

Ερ: Λείπει ο Αλέξης Τσίπρας από τους αντιπάλους του αλλά και τους υποστηρικτές του.

Απ: Από τους αντιπάλους του λείπει γιατί είχανε μάθει να φορτώνουν τα πάντα στον Αλέξη Τσίπρα και μέσα από τη δολοφονία χαρακτήρα που είχανε κάνει, να βρίσκουν διέξοδο σε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις τους. Από εμάς σίγουρα λείπει. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολύ μικρό το διάστημα από το πέρας των δεύτερων εκλογών. Τώρα μόλις ξεκινάει η κοινοβουλευτική περίοδος και να είστε βέβαιος ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι στα έδρανα της βουλής δίπλα στους συναδέλφους του και θα είναι πιο μαχητικός και διεκδικητικός από ποτέ.

Ερ: Εσείς έχετε προσαρμοστεί; Δεν θα είστε δυστυχώς στα έδρανα της βουλής. Πως έχετε οργανώσει τα επαγγελματικά σας;

Απ: Ποτέ δεν έφυγα από τη μάχιμη δικηγορία. Έχω προσαρμοστεί και υπάρχουν πολλά θετικά τα οποία με βοήθησαν. Δεν είναι όλα ρόδινα όταν είσαι βουλευτής. Υπάρχουν πολλές υποχρεώσεις, υπάρχουν πολλές έμμεσες και άμεσες υποχωρήσεις που κάνεις στην υπόλοιπη ζωή σου. Προσαρμόστηκα και μάλλον το βλέπω θετικά  όλο αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και για το ΣΥΡΙΖΑ και για την πολιτική σκηνή της χώρας και για μένα.

Ερ; Δημοτικές Εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ στους τέσσερεις Δήμου του Νομού Καβάλας. Τι λέτε;

Απ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στελέχη σε όλα τα ψηφοδέλτια, διασπαρμένα σε όλα τα ψηφοδέλτια, σε όλους τους Δήμους της ΠΕ Καβάλας και Θάσου. Στελέχη αξιόμαχα, στελέχη αξιόλογα με κοινωνική γείωση και νομίζω πραγματικά ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύονται να επιλέξουν ποιους θα ψηφίσουνε. Από αυτή την εκλογική διαδικασία θα γίνει αυτό που δεν έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Θα αναδειχθούνε αυτοδιοικητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνδυασμό με τις εκλογές για το νέο πρόεδρο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγεννηθεί. Θα ανασυγκροτηθεί με αλλαγή όπως είπε ο πρόεδρος μας ο Αλέξης Τσίπρας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Νομίζω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μας.

Ερ: Στις Περιφερειακές εκλογές έχετε βέβαια παράταξη. Πως θα χαρακτηρίζατε την προσπάθεια του επικεφαλής κ. Στέργιου Ηλιόπουλου;

Απ: Νομίζω ότι ο κ. Ηλιόπουλος προς τιμήν του, μπήκε μπροστά. Είναι ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη εμπειρία , με γνώση.

Νομίζω ότι πραγματικά θα μας εκπλήξει το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών. Το ψηφοδέλτιο στην Καβάλα είναι πολύ αξιόλογο, πολύ δυνατό. Μένει να δούμε τι θα γίνει αλλά πραγματικά πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ θετικό, υπό τις δεδομένες συνθήκες πάντα. Ξέρουμε ότι είναι μια δύσκολη μάχη αλλά θα τη δώσουμε με μεγάλες προσδοκίες.

Ερ: Τέσσερεις κυβερνητικοί βουλευτές εδώ στην Καβάλα. Πως τα πήγαν το διάστημα του καλοκαιριού κατά τη γνώμη σας;

Απ: Νομίζω ότι η αδυναμία να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα της περιοχής και στα χρόνια αλλά και όσα προέκυψαν εκτάκτως, είναι ολοφάνερη σε όλους. Πλήρης απουσία , πλήρης αποσυντονισμός μεταξύ τους. Θα φανεί πολύ σύντομα το τι κακό είναι για την περιοχή μας, να μην υπάρχει βουλευτής αντιπολίτευσης. Θα φανεί πολύ σύντομα και δυστυχώς θα το καταλάβουν οι πολίτες γιατί θα έχει  επιπτώσεις στην ίδια τους τη ζωή. Σε όποια περιοχή και να έγινε αυτό (να υπάρχουν τέσσερεις κυβερνητικοί βουλευτές και κανένας βουλευτής της αντιπολίτευσης) είναι αρνητικό. 

Διαβάστε επίσης