• 18 Μαΐου 2024,

Καλά νέα για τους συλλόγους «Ο Άγιος Νέστωρ» και «Συνοικιακός Αγίου Λουκά»

 Καλά νέα για τους συλλόγους «Ο Άγιος Νέστωρ» και «Συνοικιακός Αγίου Λουκά»

Δημοσιεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία ανανεώνεται για 4 ακόμη χρόνια ειδική πιστοποίηση στο σύλλογο κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» (στη φωτογραφία στιγμιότυπο από προηγούμενη εκδήλωση του).

Ο σύλλογος έχει την πιστοποίηση από το 2007. Πλέον την εξασφαλίζει μέσω της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου. Ειδικότερα έχει πιστοποίηση κοινωνικής φροντίδας (ως ΝΠΙΔ) για 4 ακόμη χρόνια. Μια από τις προϋποθέσεις ήταν να είναι εγγεγραμμένος στο ηλεκτρονικό εθνικό μητρώο ιδιωτικών φορέων κοινωνικής φροντίδας.

Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα ο συνοικιακός σύλλογος των κατοίκων του Αγίου Λουκά γνωστοποίησε τη δική του, παρόμοια επιτυχία: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τα μέλη και τους φίλους του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Λουκά, ότι το αίτημα μας για εγγραφή του Συλλόγου μας στο μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλιτισμού έγινε δεκτό. Το γεγονός αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε και να ευελπιστούμε ότι ο Σύλλογος θα έχει στο εξής την απαραίτητη βοήθεια και υποστήριξη που απαιτείται, ώστε να συνεχίσει τις δράσεις του, ιδιαίτερα την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε».

*Ο συνοικιακός σύλλογος Περιγιαλίου ανακοίνωσε ότι «..το Δ.Σ. του συλλόγου μας ευχαριστεί θερμά το σωματείο εργαζομενων (ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ) στα Πετρέλαια Καβάλας για την εθελοντική εργασία τους στην γειτονιά μας».

* Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποταμουδίων Καβάλας συγχαίρει την ταμία του συλλόγου κ. Κατερίνα Μαρκάκη, για την ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας και εύχεται επιτυχία στο δύσκολο και επίπονο έργο που ανέλαβε.

Επίσης «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμουδίων συμμετείχε στο μνημόσυνο που τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο από το Σύλλογο Ποντίων Λεύκης και Νέας Καρβάλης στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων του ποντιακού Ελληνισμού,στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Λεύκης. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ποντίων Λεύκης και Ν. Καρβάλης και στον Πρόεδρο Σάββα Τσολίδη, που συμβάλλουν ώστε να μη ξεχαστεί από τη μνήμη μας η τραγωδία αυτή του Ποντιακού Ελληνισμού από τους Νεότουρκους.

*Η Μέριμνα για το Παιδί ενημερώνει για τον παιδικό της σταθμό: Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Διαθέσιμες θέσεις μέσω ΕΣΠΑ. Πρωινό και Μεσημεριανό Γεύμα. Μεγάλος Προαύλιος Χώρος & Λαχανόκηπος. Φωτεινές και Ευρύχωρες Αίθουσες. Παιδίατρος και Λογοθεραπευτής. Μουσική προπαιδεία, Αγγλικά, Θεατρικό Παιχνίδι. Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά.

* Την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021 ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομαρχιακού Συλλόγου Α.μεΑ. βρέθηκαν στη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» με σκοπό τη δωρεά ενός ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου στο μέλος μας με κινητική αναπηρία που διαμένει στη δομή.

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος Α.μεΑ. βρίσκεται στο πλευρό όλων των ατόμων με αναπηρία, των χρονιών πασχόντων και των οικογενειών τους, προσπαθώντας στο μέτρο του δυνατού να τους υποστηρίζει ότι το χρειάζονται, να καλύπτει ανάγκες τους ,εφόσον δύναται, και να συμβάλει στη δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος και ίσων ευκαιριών.

Θεωρούμε ότι πράξεις όπως αυτή του συλλόγου μας θα πρέπει να αποτελούν κανόνα και όχι εξαίρεση σε μία πολιτισμένη κοινωνία όπως αυτή που ζούμε και στην οποία δεν πρέπει να χωρούν αποκλεισμοί και προκαταλήψεις. Σημείωση, το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο που δόθηκε στο μέλος μας, αποτελεί δωρεά του Χορευτικού Ομίλου Καβάλας, τον οποίο ευχαριστούμε για άλλη μία φορά.

*Ο σύλλογος κατοίκων της Παναγίας προτρέπει τα μέλη του να συμμετάσχουν στη διαβούλευση για την ηλεκτρονική στάθμευση στη συνοικία: «Δημόσια διαβούλευση σχεδίου για τη δημιουργία ελεγχόμενης στάθμευσης μονίμων κατοίκων στη χερσόνησο της Παναγίας. Για συμμετοχή στη διαβούλευση: https://hello.crowdapps.net/participation…/challenges/…».

Διαβάστε επίσης