• 6 Μαΐου 2024,

Μέσω Επιμελητηρίου Χιόνης – Τσιλογιώργης ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

 Μέσω Επιμελητηρίου Χιόνης – Τσιλογιώργης ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος

Το Επιμελητήριο Καβάλας συμμετείχε την Τετάρτη 26 Μάη στην τηλεδιάσκεψη με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά, και έθεσε το ζήτημα να ενταχθεί η Θάσος στο νομικό καθεστώς ειδικών προνομίων, που από το 1979 είναι ενταγμένες άλλες νησιωτικές περιοχές, προκειμένου να λυθούν χρόνια ιδιοκτησιακά προβλήματα από το ελληνικό δημόσιο.

Τέθηκε το ζήτημα των δασικών χαρτών και τρόποι επίλυσης.

Τοποθέτηση στην συζήτηση έκαναν ο ιστορικός κ. Κωνσταντίνος Χιώνης και ο Πρόεδρος της Θασιακης Ένωσης Καβάλας Νίκος Τσιλογεώργης. Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) ώστε να συζητηθεί το θέμα των δασικών χαρτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων κ. Αραβώσης καθώς και πρόεδροι και εκπρόσωποι των νησιωτικών Επιμελητηρίων μελών του ΕΟΑΕΝ.


Το Επιμελητήριο Καβάλας υλοποίησε σεμινάριο σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν, σύμφωνα με την ΚΥΑ βάσει της οποίας λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊούCOVID-19» (Β’2084), Α.Π. 1632/21.5.2021.

Το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε είναι σύμφωνο με την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και το ήδη εγκεκριμένο πρόγραμμα από τον ΕΟΔΥ υλικό εκπαίδευσης του Υπουργείου για το Health First. Τ

ο σεμινάριο απευθύνονταν σε επιχειρήσεις επισιτιστικού κλάδου / εστιατόρια / καφέ / μπαρ, τουριστικών καταλυμάτων /ενοικιαζομένων δωματίων/διαμερισμάτων/τουριστικών κατοικιών της Κορινθίας,σε τουριστικά και ναυλομεσιτικά γραφεία, τουριστικές επιχειρήσεις οδικών μεταφορών, γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, επιχειρήσεις εκμίσθωσης μοτοσικλετών, τρίτροχων και τετράτροχων οχημάτων προκειμένου να το παρακολουθήσουν και να λάβουν τη σχετική βεβαίωση.

Διαβάστε επίσης