• 20 Μαΐου 2024,

Καλανταρίδης: Από τώρα να ασχοληθεί η ΝΔ για να έχει έναν υποψήφιο δήμαρχο το 2028

 Καλανταρίδης: Από τώρα να ασχοληθεί η ΝΔ για να έχει έναν υποψήφιο δήμαρχο το 2028

Φωτογραφία: Kavalapoint.gr

Σίγουρος για την εκλογή του στο νέο δημοτικό συμβούλιο είναι ο Ηλίας Καλανταρίδης.

Με την εκτίμηση του πλέον συμφωνούν άπαντες. Κατόπιν τούτου και εν όψει του τελικού αποτελέσματος για την κατανομή των εδρών του νέου δημοτικού συμβουλίου (θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα με απόφαση του δικαστηρίου), ο Ηλίας Καλανταρίδης θεωρεί βέβαιη την παρουσία του στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Γενάρη.

Μίλησε για το θέμα στην Πρωινή και μεταξύ άλλων είπε:

«Μελέτησα τη διαδικασία προσεκτικά. Διαπίστωσα ότι εκλέγομαι. Οι έδρες της Δ.Ε. Φιλίππων μοιράζονται, βάσει του εκλογικού αποτελέσματος της α’ Κυριακής, 2 στο συνδυασμό του κ. Μουριάδη, 2 στο συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλου και μία στο δικό μας συνδυασμό (του Χαράλαμπου Χρυσανίδη)».

Ο Ηλίας Καλανταρίδης άκουσε ότι οι αντιδήμαρχοι της Δ.Ε. Φιλίππων ίσως οριστούν να είναι δύο. Αντί για ένας που ίσχυε πολλά προηγούμενα χρόνια. Σχολιάζει: « Είναι σωστό να μοιραστεί η δουλειά που πρέπει να γίνει». Θεωρεί επίσης ότι για τη διευκόλυνση του ενός ή των δύο αντιδημάρχων θα πρέπει να υπάρχει στη διάθεση τους το απαραίτητο προσωπικό.

Για το αποτέλεσμα της β’ Κυριακής δήλωσε: « Για ‘μενα δεν ήταν έκπληξη. Το έβλεπα που έρχονταν και το είχα πει στους υποψηφίους του κ. Παπαδόπουλου. Έχω συνηθίσει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους άλλωστε».

Ο κ. Καλανταρίδης δεν είναι κομματικό στέλεχος. Ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης που τη θεωρούν και τη θέλουν ανεξάρτητη. Του ζητήσαμε από την άλλη πλευρά να σχολιάσει την πολυδιάσπαση της τοπικής ΝΔ.

Γεγονός που όλοι παραδέχονται ότι έγινε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Απάντησε: «Ποτέ δεν ήμουν ο κομματικός που θα λειτουργήσει κομματικά. Το ξέρουν όλοι αυτό. Κατά τη γνώμη μου η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα μετερίζι στο οποίο τα κόμματα θα πρέπει να μπαίνουν στην άκρη.

Αν πάλι θέλουμε να δούμε το θέμα από την κομματική πλευρά, τότε είναι γεγονός στην προκειμένη περίπτωση ότι η ΝΔ ουσιαστικά δεν υπήρχε στις εκλογές του Δήμου Καβάλας. Και δεν υπήρχε εδώ και χρόνια. Όχι τώρα ξαφνικά. Ο κάθε ένας τράβηξε το δρόμο του με έναν τρόπο περίεργο. Ας το πω έτσι.

Άλλος εδώ, άλλος παραπέρα κι άλλος πιο πέρα. Με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση. Όπως θα περίμενε κάποιος. Από ένα κόμμα που αυτήν την στιγμή είναι η Κυβέρνηση. Άρα για τους καθαρά κομματικούς αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα.

Είναι κάτι που πρέπει να το δει και η τοπική ΝΔ αλλά και η κεντρική. Δεν γνωρίζω πόσο αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να μαζευτεί σταδιακά. Αν κάποιος θέσει ως στόχο τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Κατά την άποψη μου τα μεγάλα κόμματα αν θέλουν να είναι οργανωμένα θα πρέπει να κάνουν μακροχρόνια σχέδια.

Να μην λειτουργούν με τη μέρα, με το μήνα… Όσοι λοιπόν είναι μέσα σε αυτόν τον μηχανισμό πρέπει να ξεκινήσουν από τώρα. Να δουν τι δεν πήγε σωστά, ποια λάθη έγιναν… Αν θέλει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές να έχει έναν υποψήφιο Δήμαρχο».

Διαβάστε επίσης