Κάλεσμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση της πλατείας Καπνεργάτη

 Κάλεσμα του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση της πλατείας Καπνεργάτη

Το Μάη του 1886 τα εργατικά συνδικάτα στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σήμερα, 135 χρόνια μετά, η κυβέρνηση της ΝΔ σκοπεύει να νομοθετήσει την κατάργηση του 8ωρου.

Σε μια εποχή που η σύγχρονη τεχνολογία μπορεί να προσφέρει καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση διαλύει εργασιακά δικαιώματα με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.

Αυτές οι απάνθρωπες μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από μία σύγχρονη χώρα. Την Ελλάδα της επόμενης ημέρας θα τη χτίσουμε με θεμέλια την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα. Αυτές οι αξίες είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τα σχέδια της κυβέρνησης.

Θα την χτίσουμε μαζί με τον κόσμο της εργασίας. Τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα super market, την εστίαση, τις ταχυμεταφορές, τους πωλητές και τις πωλήτριες, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες στα κέντρα αισθητικής, τα κομμωτήρια, την καθαριότητα, τα γυμναστήρια, τον πολιτισμό, την παιδεία, την υγεία, τους βιομηχανικούς εργάτες.

Μαζί με αυτούς και αυτές που έβαλαν πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια την περίοδο της πανδημίας, που είτε έχασαν τις δουλειές τους, είτε φτωχοποιήθηκαν βιαίως.

Με αυτούς και αυτές θα δώσουμε ξανά τη μάχη. Τη μάχη των μαχών.

Και θα την κερδίσουμε. Γιατί ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 11:30πμ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)


Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας, καλεί όλους τους συναδέλφους σε 24ώρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Όλοι  και Όλες στο Συλλαλητήριο την ΠΕΜΠΤΗ 6 Μάη  2021, 11:30 π.μ. στην Πλατεία Καπνεργάτη

Τιμούμε τους ηρωικούς αγώνες που ξεκίνησαν οι εργάτες στο Σικάγο το 1886 για την κατάκτηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Σήμερα, εν μέσω της βαθιάς υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε αλλά και της συνεχιζόμενης και αυξανόμενης οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση επιχειρεί να καταργήσει  τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες και εργάτριες στο Σικάγο του 1886.

Σήμερα, η κυβέρνηση με μαεστρία ενορχηστρώνει τη  διάλυση της καθημερινότητας και της ζωής των εργαζομένων προχωρά στην κατάργηση του οκταώρου και της πενθήμερης εργασίας, στη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, στην παρακώλυση του απεργιακού δικαιώματος.

Σήμερα είναι χρέος μας να αγωνιστούμε ακόμη και για τα αυτονόητα και κεκτημένα !

Σήμερα, είναι χρέος μας να φωνάξουμε  ΟΧΙ στο πισωγύρισμα! ΟΧΙ στην εκμετάλλευση του εργαζόμενου !

ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΪΟΥ – 11:30 ΤΟ ΠΡΩΙ.

Ο Πρόεδρος                                                                                                   Η  Γραμματέας

Ιωαννίδης Τάσος                                                                                          Καραβασίλη  Ρούλα

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης