• 19 Μαΐου 2024,

Καλεσμένη στις Βρυξέλλες η Αγγελική Δεληκάρη

 Καλεσμένη στις Βρυξέλλες η Αγγελική Δεληκάρη

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου η Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη, προσκεκλημένη του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος Ελληνισμού.

Η επίσημη παρουσίαση της νεοσύστατης ομογενειακής Οργάνωσης, που έχει ως στόχο τη διατήρηση και την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, τη διαφύλαξη και διάδοση της ελληνικής γλώσσας και της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης, παράλληλα με την προώθηση ζητημάτων που αφορούν στην προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η κυρία Δεληκάρη κατά τον σύντομο χαιρετισμό της παρουσίασε τη συμβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της σύγχρονης ευρωπαϊκής ταυτότητας, ενώ συνεχάρη τον Πρόεδρο κ. Φίλιππο Κοτσαρίδη, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τους Έλληνες της Διασποράς, ευχήθηκε καλή δύναμη στο έργο που αναλαμβάνουν και εξέφρασε την πρόθεσή της ναστηρίξει ενεργά τις δράσεις του Ιδρύματος και από τη θέση της ως μέλος της Βουλής των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης