• 10 Μαΐου 2024,

Καλή οργάνωση και καθόλου ταλαιπωρία στην εκλογή προέδρου της ΔΗ.ΣΥ.

 Καλή οργάνωση και καθόλου ταλαιπωρία στην εκλογή προέδρου της ΔΗ.ΣΥ.

Συνέντευξη τύπου δόθηκε το μεσημέρι από τους εκπροσώπους της τοπικής εκλογικής επιτροπής για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών του νέου πολιτικού φορέα της κεντροαριστεράς. Όσοι μίλησαν υποσχέθηκαν καλή οργάνωση στη ψηφοφορία της Κυριακής, ελάχιστη ταλαιπωρία, γρήγορη εξυπηρέτηση των ψηφοφόρων προκειμένου να διευκολυνθεί η μέγιστη δυνατή συμμετοχή του εκλογικού σώματος.

Εκείνο για το οποίο άπαντες ενδιαφέρονται είναι να προσέλθουν κατά το δυνατόν περισσότεροι πολίτες στη ψηφοφορία και αυτοί να εξυπηρετηθούν γρήγορα. Την περασμένη Κυριακή, δηλαδή χθές, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη και τελευταία πρόβα των εκλογών, όπου η ΑΜΘ σημείωσε το υψηλότερο ποσοστό ετοιμότητας στην Ελλάδα, που άγγιξε το 80%.

Η κυριακάτικη ψηφοφορία θα αρχίσει στις 8:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 8:00 το απόγευμα, ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητα μικρής παρατάσεως όπου κριθεί απαραίτητο. Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα. Αρχικά θα συμπληρώνουν αίτηση εγγραφή στο νέο φορέα, φίλου ή μέλους αυτού, στη συνέχεια θα καταβάλουν το ποσό των τριών ευρώ κι ακόλουθα θα ψηφίζουν έναν από τους εννέα υποψήφιους προέδρους. Τα εκλογικά κέντρα είναι τα εξής:

– Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης», διοικητήριο Καβάλας

– Πρώην δημαρχείο Κρηνίδων

– Αίθουσα Εργατικού Κέντρου Χρυσουπόλεως

– Δημαρχείο Λιμένα

– Πρώην κοινότητα Λιμεναρίων

– Δημαρχείο Ελευθερουπόλεως

– Πρώην δημαρχείο Γαληψού

– Πρώην δημαρχείο Νέας Περάμου

Τα εκλογικά τμήματα είναι δέκα διότι στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου η ψηφοφορία θα διεξάγεται ταυτόχρονα σε τρεις διαφορετικές κάλπες.

Στη συνέντευξη τύπου πρώτος μίλησε ο Μιχάλης Τιμοσίδης. Εξήγησε ότι την Κυριακή θα εκλεγεί αρχηγός για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης. Σημείωσε ότι οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί, παρατήρησε ότι μέσα από το παλιό θα γεννηθεί το καινούργιο και συμπλήρωσε ότι θα δημιουργηθεί μια νέα ελπίδα. Τόνισε ότι αυτό θα επιτευχθεί ευκολότερα εάν η συμμετοχή στις εκλογές είναι μεγάλη.

Ανακοίνωσε ως υπεύθυνο των εκλογών για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, αφού ο ίδιος είναι επικεφαλής σε περιφερειακό επίπεδο. Ο κ. Τιμοσίδςη ευχαρίστησε τους εθελοντές που εργάστηκαν και εμφανίστηκε σίγουρος ότι η καβαλιώτικη διαδικασία θα έχει επιτυχία. Τους εθελοντές ευχαρίστησε και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε την οργάνωση ζηλευτή και διευκρίνισε με σιγουριά ότι το εκλογικό σώμα δε τα ταλαιπωρηθεί. Καλώ τους πολίτες της δημοκρατικής παράταξης να προσέλθουν στην κάλπη και να καταγράψουν υψηλή συμμετοχή, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο Μιχάλης Τιμοσίδης επανήλθε συμπληρώνοντας ότι σε όλα τα εκλογικά τμήματα θα συμμετέχουν εθελοντές, νέα παιδιά. Ο δικηγόρος Παναγιώτης Μαμτσαδέλης τόνισε ότι αναδιοργανώνεται ο προοδευτικός χώρος, προσκάλεσε δε σε συμμετοχή τους πολίτες. Ο δικηγόρος Νίκος Σκαρτούλης εξήγησε τον τρόπο εκ των προτέρων εγγραφής μέσω διαδικτύου, ώστε όσοι προσέλθουν την Κυριακή σε κάθε εκλογικό κέντρο να είναι απόλυτα έτοιμοι να ψηφίσουν. Τέλος, η Άννα Μεϊτανίδου αναφέρθηκε αναλυτικότερα στα εκλογικά κέντρα της περιφερειακής ενότητας. Σημειώνεται ότι στην επαναληπτική ψηφοφορία της δεύτερης Κυριακής μπορεί να λάβει μέρος κάποιος  μόνο εφόσον έχει ψηφίσει στην πρώτη ψηφοφορία, δηλαδή την Κυριακή 12 Νοεμβρίου.

 

Διαβάστε επίσης