• 20 Μαΐου 2024,

Κατά πλειοψηφία το ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του 2018

 Κατά πλειοψηφία το ρεαλιστικό Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του 2018

Χωρίς την παρουσία της Δημάρχου που βρίσκεται στην Κομοτηνή για την εκδήλωση του απολογισμού του έργου του  Χ. Μέτιου, συζητείται από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το Τεχνικό Πρόγραμμα έργων του 2018. Αναμένεται να εγκριθεί μόνο από την πλειοψηφία.

Εισηγητής ήταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης. Μαζί με τον αντικαταστάτη της Δημάρχου κ. Γιώργο Φιλόσογλου εξήγησαν ότι τα χρήματα για το τεχνικό πρόγραμμα είναι συγκεκριμένα και λίγα. Δίδεται προτεραιότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και στην ανακαίνιση παιδικών χαρών.

«Επιτέλους προσγειώνεστε στην πραγματικότητα» σχολίασε ο Κ. Σιμιτσής και αμφισβήτησε την απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ και στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα γενικότερα. Ο Μάκης Παπαδόπουλος κατηγόρησε τη διοίκηση για λάθος προτεραιότητες. Ζήτησε έργα στις αυλές των σχολείων που τις χαρακτήρισε «σκοτώστρες». «Μου έρχεται να τσιρίξω από αγανάκτηση» είπε ο κ. Παπαδόπουλος. Ο Βαγγέλης Παππάς που κι αυτός δεν ψήφισε το πρόγραμμα είπε ότι η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει τη λογική Σιμιτσή. «Δεν μπορείτε να κάνετε ούτε τα λίγα» υποστήριξε. Κριτική άσκησε και ο Χ. Ποτόλιας ενώ ο Άρης Βέρρος μιλώντας για τη διοίκηση χρησιμοποίησε την λαϊκή ρήση «στου κουφού την πόρτα, πάρε την πόρτα και φύγε».

Το Τεχνικό Πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό 14 εκ ευρώ. Περίπου 400.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για έργα υποδομών στο Περιγιάλι. Προέρχονται από εισφορές οικοπεδούχων προκειμένου η γη τους να ενταχθεί στο νέο σχέδιο πόλης.

 

Διαβάστε επίσης