• 6 Μαΐου 2024,

Καλό καλοκαίρι …. Under the Water (part 2)

 Καλό καλοκαίρι …. Under the Water (part 2)

Οι βουτιές κάτω απο το νερό συνεχίζονται άσχετα αν χρειάστηκε το Σαββατοκύριακο να κάνουμε ένα μικρό τάιμ -άουτ.

Ιδιαίτερα την Κυριακή η μέρα ξεκίνησε με βροχή και θερμοκρασίες που είναι αλήθεια οτι είχαμε ξεχάσει τις τελευταίες μέρες.

Την Κυριακή ο καιρός θύμιζε και λίγο Φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ τα φαινόμενα υποχωρούν απο σήμερα Δευτέρα και μαζί και η αστάθεια που χαρακτήριζε την τελευταία αυτή περίοδο και έρχονται λικαδούρες και 28άρια προς την Παρασκευή.

Φαίνεται οτι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι άκρως καλοκαιρινός και θα επιστρέψουμε στις παραλίες.

 

Το Σαββατοκύριακο που αφήσαμε πίσω μας μπορεί να μη είχε πολύ παραλία αλλά είχε πολλούς Βούλγαρους η Νέα Πέραμος κυρίως και είχε τελικό κυπέλλου αλλά και Eurovivision.

H Eurovivision αν και έφερε στην δεύτερη θέση την Κύπρο με Φουρέϊρα πάντω στην σκηνή νομίζω οτι πέρασε στα ψηλά και λόγω του τελικού κυπέλλου αλλά κυρίως λόγω του αποκλεισμού της ελληνικής συμμετοχής απο τον τελικό της διοργάνωσης.

Να τα πάρουμε όπως τα πράγματα απο την αρχή και να ξεκινήσουμε με τον τελικό κυπέλλου που για να γίνει χωρίς επεισόδια αναγκάστηκε  η αστυνομία να βάλει στις δύο άκρες του γηπέδου τους φιλάθλους των δύο ομάδων προσφέροντας για άλλη μια φορά στο τηλεοπτικό κοινό τις άδειες κερκίδες της ευθείας που μας θύμιζαν οτι αν και τα χρόνια έχουν περάσει εμείς παραμένουμε ΜΑΟ – ΜΑΟ.

Αυτός ο διαχωρισμός των φιλάθλων δεν συμβαίνει σε καμμία αναπτυγμένη Ευρωπαϊκή χώρα και σε κανένα γήπεδο.

Είναι εικόνες που  βλέπουμε δυστυχώς μόνο στα ελληνικά γήπεδα.

Παρόλα αυτά η κατάσταση μύριζε μπαρούτι και νομίζω οτι κυριολεκτικά απο τύχη δεν είχαμε επεισόδια στο γήπεδο.

Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά για άλλη μια φορά δια μαγείας μπήκανε μέσα στο γήπεδο με μεγάλη ευκολία αν κρίνουμε απο την ποσότητα που έπεσε στην διάρκεια του αγώνα και αναρωτιέμαι πως γίνονται αυτοί οι έλεγχοι στις θύρες των γηπέδων.

Με τα μάτια ;

Και αν οι φίλαθλοι πηγαίνουν και τα βάζουν μέσα στο γήπεδο απο την προηγούμενη η ΕΠΟ να ζητήσει την φύλαξη του γηπέδου αρκετά 24ωρα πριν την έναρξη του αγώνα έτσι ώστε επιτέλους κάποια στιγμή να απολαύσουμε ένα ντρέρμπι ή έναν τελικό χωρίς καπνούς και κρότους.

Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα γιατί πολύ απλά έχει ποιοτικότερους παίκτες.

Δεν ήταν μόνο το γεγονός οτι ήθελε περισσότερο αυτό το τρόπαιο απο την ΑΕΚ.

Είναι καλύτερη ομάδα.

Τώρα όσο αφορά αυτά που γίνανε με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης παραπέμπουν και πάλι στην γνωστή ελληνική πραγματικότητα και στο χώρο του ελληνικού ποδόσφαιρο που δεν αφήνουν περιθώρια θετικών σκέψεων για το μέλλον.

Δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ μπόρεσαν να μπούνε ανενόχλητοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να δώσουν την εικόνα της 5ήμερης εκδρομής κάποιου σχολείου.

Βγαίνανε selfie με τα αγαπημένα ινδάλματα τους ενώ κάποιοι απο αυτούς πηγαίνανε πίσω απο τους παίκτες που εκείνη την ώρα κάνανε δηλώσεις σε κάποιο κανάλι και κάνανε τις γνωστές άσεμνες χειρονομίες.

Αν δεν σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα το ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς θα συνεχίζει να βουλιάζει στον βούρκο  της βίας και τελικά της απαξίωσης.

Αναρωτιέμαι ποιά θα είναι η απόφαση της FIFA που εκρεμμεί για τις ελληνικές ομάδες όσο αφορά την συμμετοχή τους σε διεθνείς διοργανώσεις μετά απο αυτές τις εικόνες ντροπής.

Όταν σε ένα τελικό κυπέλλου με δρακόντια (;) μέτρα ασφαλείας μπαίνουν με τόση ευκολία οι φίλαθλοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κάνουν οτι θέλουν τι θα γίνει σε κάποια άλλα που δεν θα υπάρχουν 15.000 χιλιάδες αστυνομικοί ;

Ο προβληματισμός είναι μεγάλος και εύχομαι να μην ζήσουμε και το GREXIT του ελληνικού ποδοσφαίρου γιατί νομίζω οτι αυτή η απόφαση, αν παρθεί, θα είναι ο πάτος και ο τάφος του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τώρα όσο αφορά την Φουρέϊρα μπράβο για την δεύτερη θέση που χάρισε στην Κύπρο με ένα τραγούδι που δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο.

‘Ηταν σαφώς καλύτερο απο το ελληνικό αλλά αυτό που έδωσε την νίκη στην Φουρέϊρα ήταν η σκηνική της παρουσία αφού σύμφωνα με αυτούς που την είδανε έβγαζε στην κυριολεξία παπάδες !

Στην θέση Νο1 το Ισραήλ στην θέση Νο2 η Κύπρος και στην θέση Νο 3 η Αυστρία.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να έχουμε όλοι μια καλή εβδομάδα και κυρίως να συνεχίσουμε να έχουμε το νού μας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι και ύποπτοι.

Σίγουρα επιμένουμε να βλέπουμε το ποτήρι μισογεμάτο και να περιμένουμε τα καλύτερα που έρχονται , είναι μπροστά μας αλλά παράλληλα έχουμε και το νού μας.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης