• 26 Απριλίου 2024,

Καλό μήνα , καλές γιορτές και σαμπάνια απο το γοβάκι !

 Καλό μήνα , καλές γιορτές και  σαμπάνια απο το γοβάκι !

Εκτός του ότι ο Δεκέμβρης είναι ο πρώτος μήνας της χειμερινής περιόδου είναι και ο μήνας ο εορταστικός που αν μη τι άλλο αλλάζει η ψυχολογία μας.

Τα χριστούγεννα η αισιοδοξία είναι  μεγαλύτερη αφού όλα μοιάζουν πιο εύκολα.

Καμμία σχέση βέβαια με την ψυχολογία προ κρίσης όταν οι περισσότεροι έλληνες την περίοδο αυτή πίνανε την σαμπάνια απο το γοβάκι όπως λέει και ένα απο τα δημοφιλέστερα ελληνικά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Την δεκαετία του 90 και μέχρι το 2008 η περίοδος αυτή ήταν σχεδόν πανηγυρική για τους περισσότερους έλληνες που είναι αλήθεια οτι ζούσανε μία εικονική πραγματικότητα την οποία και πληρώσανε με αίμα αυτά τα τελευταία  8 χρόνια της κρίσης.

Αυτά που ξοδέψαμε όλα αυτά τα χρόνια  της οικονομικής άνθισης σε ένα άλλο σύμπαν τα πληρώσαμε και με το παραπάνω τα τελευταία 8 χρόνια της κρίσης.

Η ιδιαιτερότητα των φετεινών Χριστουγέννων είναι οτι είναι τα πρώτα Χριστούγεννα μετά απο 8 χρόνια εκτός μνημονίων έστω και σε θεωρητικό επίπεδο.

Προχθές η κυβέρνηση μάλιστα γιόρτασε και τις πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να υποστηρίζει οτι αν δεν υπήρχε η αποφασιστικότητα της σημερινής κυβέρνησης  ίσως η Ελλάδα να μην μπορούσε να απαλλαχθεί απο την καταδίκη της ισόβιας λιτότητας και οικονομικής καχεξίας ξεχνώντας βέβαια να αναφερθεί και στο μαύρο σκοτάδι του Ιουνίου του 2015 που μας πήγε πίσω , πέταξε στο καλάθι των αχρήστων όσο είχανε γίνει μέχρι τότε απο τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ξεκινούσε στην ουσία απο το 0 την προσπάθεια της χώρας μας να βγεί απο αυτή την δύσκολη περίοδο της κρίσης.

Αν δεν υπήρχαν εκείνοι οι χειρισμοί σίγουρα σήμερα τα πράγματα θα ήταν σαφώς καλύτερα και η απόσταση που είχαμε διανύσει μετά την περίοδο των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ σίγουρα μεγαλύτερη.

Παρόλα αυτά όλοι οι έλληνες είναι έτοιμοι να πάνε παρακάτω και να περιμένουν τα καλύτερα που πρέπει κάποια στιγμή να έρθουν.

 

Και στην πόλη της Καβάλας τα περισσότερα Χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν τοποθετηθεί και αυτό που μένει είναι να βάλουμε την πρίζα στο ρεύμα και να φωτίσουμε την εορταστική Καβάλα.

Έχουν προγραμματισθεί απο τον Δήμο διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες και είναι ενταγμένες στην επίσημη εορταστική περίοδο που θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.

 

Μετά τις προσαγωγές είχαμε και τις πρώτες  προφυλακίσεις στην υπόθεση του Ριχάρδου που φαίνεται οτι έχει πολύ ψωμί αφού μόλις τώρα έχει αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι της λαθρεμπορίας χρυσού που έφτανε σε πλάκες χρυσού στην Τουρκία με τουριστικά λεωφορεία.

Εκτός απο τα δαχτυλίδια τις αλυσίδες και τα ακριβά χρυσα ρολόγια ποιός ξέρει  και πόσα χρυσά δόντια θυσιάστηκαν όλα αυτά δύσκολα χρόνια της κρίσης και φτάσανε στα ενεχυροδανειστήρια …

Αυτό το περιβόητο χρυσό τηλέφωνο του Ριχάρδου το οποίο και διαφήμιζε πολύ συχνά ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο FB ξέρετε τι δόντι χρυσό έχει μέσα προκειμένου να φτιαχτεί ;

Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο οτι αυτο το σήριαλ θα έχει ακόμα πολλά επεισόδια.

 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ οι πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη θα είναι αρκετά φυσιολογικές για την εποχή με κρύο αλλά χωρίς φαινόμενα.

Φαινόμενα αν υπάρξουν μετά την Τετάρτη που σύμφωνα  με τις προβλέψεις αυτές θα έχουμε ασθενείς βροχούλες αλλά τίποτα το ιδιαίτερο και ανησυχητικό.

 

Τα λέμε και πάλι αύριο το πρωί.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν δύσκολοι , ύποπτοι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης