«Καλό ταξίδι Νικόλα Δημητριάδη!»

 «Καλό ταξίδι Νικόλα Δημητριάδη!»

Σε ηλικία 68 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Δημητριάδης, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο διάστημα από τον καρκίνο.

Ένας καλός άνθρωπος με μεγάλη ψυχή-άνθρωπος της προσφοράς και της στήριξης των αδυνάτων. Ο Νίκος Δημητριάδης-γιος του Κώστα και της Βασιλικής (Βασιλίκα όπως τη φώναζε η μητέρα μου) γεννήθηκε στον Πλαταμώνα Καβάλας, όπου έβγαλε το εξατάξιο Δημοτικό σχολείο του χωριού, για να κατέβει εν συνεχεία στην Καβάλα συνεχίζοντας τις σπουδές του.

Ξενιτεύτηκε για λίγα χρόνια στην Γερμανία και όταν επέστρεψε ασχολήθηκε με την οικοδομή-δουλειά και του πατέρα του Κώστα-και στη συνέχεια με τα δύο αδέρφια του (Γιώργο-Γιάννη) πλην του Χρήστου που ήταν οδηγός νταλίκας, ασχολήθηκε με χωματουργικές εργασίες (κομπρεσέρ).

Τη δεκαετία του ’70 και αρχές του δεκαετίας του ’80 στήριζε την οικογενειακή επιχείρηση-κατάστημα εστίασης με Ποντιακή μουσική-του πατέρα του επί της Ελληνικής Δημοκρατίας. Τα επόμενα χρόνια το βρίσκουν ενεργό στα κοινά με το τοπικό ΠΑΣΟΚ, παράλληλα εκλέγεται Δημοτικός σύμβουλος-Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Καβάλας-Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας.

Σε όποιο πόστο του ανατέθηκε, το υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, αφήνοντας πίσω του έργο το οποίο αναγνωρίζεται μέχρι τις μέρες μας. Τα τελευταία χρόνια δημιούργησε ένα σημείο συνάντησης -ένα συνοικιακό καφενεδάκι- στην περιοχή της ΔΕΠΟΣ, όπου πήγαιναν οι φίλοι και γνωστοί να απολαύσουν τις ποικιλίες του, ενώ δεν έλειπε και η αγαπημένη του Ποντιακή λύρα, που πολλές φορές συντρόφευε τις παρέες που συγκεντρώνονταν στον καφενέ.

Ποτέ δε ξέχασε το χωριό του τον Πλαταμώνα, όποτε μπορούσε τον επισκέπτονταν -άλλωστε υπάρχει και το πατρικό του σπίτι εκεί- και άναβε τα καντήλια των γονιών και των χαμένων αδελφών του.

Διετέλεσε επίσης ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλαταμώνα “Ο ΠΡΟΦΉΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”, ενώ δεν ήταν λίγες οι χρονιές που παρευρίσκονταν στη Γιορτή Ορεινής Κτηνοτροφίας, εκδήλωση την οποία στήριξε από τα πρώτα βήματά της.

Είχαμε συγγενική σχέση από την πλευρά της δικής του μητέρας Βασιλικής και της δικής μου Σοφίας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια εκφράζω στη σύζυγο τα παιδιά και τα εγγόνια του. Καλό παράδεισο Αξά… εν σκηναῖς δικαίων.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης