• 25 Απριλίου 2024,

Καλό ξεκίνημα των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας»

 Καλό ξεκίνημα των εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας»

Ξεκίνησαν χθες οι εκδηλώσεις της Π.Ε. Καβάλας για την «Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας». Στην πρώτη μέρα του προγράμματος υπήρξαν οι εξής δράσεις: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το κέντρο «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας» για τους σκύλους οδηγούς τυφλών και τη φιλοζωία. Ομιλία του Χρήστου Παπαδόπουλου στη Χρυσούπολη για τις επιπτώσεις από το κάπνισμα και τρόπους διακοπής του. Επίσκεψη δύο κινητών ιατρικών μονάδων των Γιατρών του Κόσμου στο Ποδοχώρι (δημοτικό σχολείο και ιατρείο).

Στο 11ο δημοτικό σχολείο των Ποταμουδίων εκπρόσωποι του κέντρου «Σκύλων Οδηγών» και της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών μίλησαν σε μαθητές της Ε’ τάξης για όλα όσα έχουν σχέση με τους σκύλους οδηγούς τυφλών. Απάντησαν σε ερωτήσεις και πρόβαλαν την φιλοζωία. Σε ερώτηση για το πόσα παιδιά έχουν σπίτι τους ζώα (σκυλιά ή γάτες), τα περισσότερα από τα μισά απάντησαν θετικά. Σε κάθε παιδί μοιράστηκε έντυπο για τη δραστηριότητα του κέντρου «Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας».

Σήμερα Τρίτη οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με το ίδιο κέντρο στο 9ο δημοτικό σχολείο Αγίου Αθανασίου, οι μονάδες των Γιατρών του Κόσμου θα είναι στις Κρηνίδες. Επίσης σήμερα στο Μουσικό σχολείο γίνονται βιωματικά εργαστήρια της κινητής ψυχικής υγείας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Στο κέντρο της πόλης θα γίνει επίδειξη κίνησης και χρήση των μέσων μεταφοράς για χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων ενώ το απόγευμα στην κεντρική πλατεία θα υλοποιηθεί υπαίθρια δράση του ΕΚΑΒ για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση.

Διαβάστε επίσης