• 19 Απριλίου 2024,

Καλοκαιράκι …. βραδινό μπανάκι !

 Καλοκαιράκι ….  βραδινό μπανάκι !

Και έτσι που λέτε φτάσαμε στην Παρασκευή που είναι η τελευταία Παρασκευή πριν το δευτεροτριήμεροτετραήμερο του 15Αύγουστου.

Μεσημέρι Παρασκευής κλείνει το φως και ανοίγει και πάλι για πολλούς πρωί Πέμπτης 16 του μήνα.

Απο το μεσημέρι της σημερινής Παρασκευής ξεκινάνε τα τάματα στον Άγιο Ενδιάμεσα προκειμένου να βάλει το χεράκι του να γίνει το τριήμερο πενταήμερο και βλέπουμε.

Η Θάσος είναι ζίγκα ενώ και στην Καβάλα υπάρχει αρκετός κόσμος που κάνει τον σχεδιασμό για τα επόμενα 24ωρα που είναι αφιερωμένα στην παραλία και στις βουτιές.

Οι επόμενες ημέρες θέλουν μεγάλη προσοχή ιδαίτερα στους δρόμους γιατί οι περισσότεροι που θα κυκλοφορούν θα είναι ξένοι που ίσως για πρώτη φορά να βρίσκονται στο οδικό μας δίκτυο.

Οι περισσότεροι ξένοι οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες γιατί κάτι ψάχνουν και πρέπει να τηρούμε την απόσταση ασφαλείας προκειμένου να αποφύγουμε κανά “αγκάλιασμα” .

Εσείς που θα μείνετε Καβάλα βγάλτε πρόγραμμα για όλες τις μέρες εκτός απο την Τετάρτη ανήμερα της Παναγίας που η καλύτερη επιλογή είναι να κάτσετε στο σπίτι σας.

Αν αυτό δεν σας καλύπτει και θέλετε να τραβηχτείτε προς κάποια παραλία να το κάνετε πολύ νωρίς το πρωί και η επιστροφή να είναι αργά το βράδυ για να αποφύγετε την αυξημένη κίνηση στους δρόμους.

Υπάρχει και η λύση του ιστιοφόρου αφού οι πιο άνετοι οικονομικά μπορείτε να νοικιάσετε ένα ιστιοφόρο την ημέρα εκείνη και όλες οι μετακινήσεις σας να γίνουν απο θάλασσα.

Έχει πάρα πολλές παραλίες και η Καβάλα αλλά κυρίως η Θάσος που μπορείτε να απολαύσετε αν νοικιάσετε ένα ιστιοφόρο.

Για παράδειγμα το κορίτσι της σημερινής μας φώτο έχει επιλέξει την λύση του ιστιοφόρου ( στο βάθος) αφού πρώτα τραβήξει τις απαραίτητες φώτο στα μπλόκια.

 

Μετά απο πολλά χρόνια ακούγεται και πάλι η μεγάλη επιτυχία του Κώστα Χαριτδοδιπλωμένου “Βραδινό μπανάκι”.

Ήταν κάπου στις αρχές του 1990 όταν το συγκερκιμένο τραγούδι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και ακουγόταν με μανία στα ραδιόφωνα εκείνης της εποχής.

Το συγκεκριμένο τραγούδι εδώ και μερικές εβδομάδες έχει έρθει και πάλι στην επιφάνεια της επικαιρότητας και ακούγεται απο τα διάφροα ραδιόφωνα όχι ίσως με την ίδια μανία που παιζόταν  τότε αλλά ακούγεται.

Έτσι και αλλιώς μιλάμε για μια εποχή που στο ελληνικό τραγούδι κυριαρχούσε ο Μπίγαλης ο Χαριτοδιπλωμένος ο Σαβιδάκης η Μαντώ η Γαρμπή κ.τ.λ.π.

Αυτή ήταν η δεκαετία του 90.

Θυμάμαι ακόμα τον Ρακιντζή τους ΖΙΓΚ – ΖΑΓΚ και άλλους πολλούς που κάνανε μεγάλη καριέρα την δεκαετία του 90 που είναι η πιο αδικημένη δεκαετία σε όλα τα επίπεδα αφού αναπόφευκτα συγκρινόταν με την δεκαετία του 80 που και στην μουσική ήταν άπιαστη.

Η δεκαετία του 90 ήταν μία πολύ καλή δεκαετία που χάθηκε όμως στην σκιά της δεκαετίας του 80 που θυμόμαστε όλοι για πολλούς και διάφορους λόγους.

Με τους κατοίκους του Παληού είχε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση στο πάρκο ΚΟΡΑΛΙ ο δημοτικός σύμβουλος Θόδωρος Τζαρτζάρης.

Η συζήτηση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και τελείωσε όταν ο ήλιος είχε δύσει.

Αντικείμενο της συζήτησης διάφορα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους του Παληού αλλά κυρίως θέματα πολιτικής προστασίας μιας και η εποχή που διανύουμε είναι ύποπτη για πυρκαγιές.

Βλέπετε μετά την τραγωδία στο ΜΑΤΙ Αττικής η ευαισθησία μας στην αντιμετώπιση τέτοιων ακραίων καταστάσεων αλλά και τα μέτρα πρόληψης χτυπάνε κόκκινο.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Είμαστε όλοι έτοιμοι για την αργία του 15Αύγουστου με οτι αυτό συνεπάγεται.

Είμαστε αισιόδοξοι οτι για άλλο ένα καλοκαίρι όλα θα πάνε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3  :

 

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης