μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πολύς κόσμος χθες το μεσημέρι στο λιμάνι. Το φέρι μποτ για τον Πρίνο αναχώρησε σχεδόν γεμάτο. Αυτή η αυξημένη κίνηση από Καβάλα για Θάσο παλιά ήταν κανόνας του Καλοκαιριού. Με την ενίσχυση της γραμμής της Κεραμωτής όλα άλλαξαν. Πλέον ότι είδαμε χθες διαπιστώνεται λίγες μόνο μέρες του Αυγούστου. Σε γενικές γραμμές ο κανόνας άλλαξε, δεν ισχύει πια. Κι όταν η ησυχία των δρομολογίων στη γραμμή του Πρίνου διακόπτεται από αυξημένη κίνηση, ανακύπτει είδηση! Το έργο για το οποίο η Καβάλα δεν είναι ικανοποιημένη, είναι έργο των ναυτιλιακών εταιριών. Σιγά σιγά έσβησαν το λιμάνι της πόλης απ’ τον χάρτη τους.

 

==================================================

 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Ελαιοχώρι ο ποντιακός (κυρίως ποντιακός) χορός της ποδοσφαιρικής ομάδας του χωριού. Κι αυτός είχε επιτυχία, δηλαδή μεγάλη προσέλευση. Όπως τόσοι άλλοι που ήδη έγιναν, όπως τόσοι ακόμη που ετοιμάζονται να γίνουν. Η ΝΔ Καβάλας ήταν εκεί. Έκανε αισθητή την παρουσία της στο δροσερό Ελαιοχώρι.

 

Κατά τα μεσάνυχτα έφθασε στον τόπο της εκδήλωσης ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Μαζί του ήταν ο Χρήστος Πριονίδης. Από πιο νωρίς ήταν στην εκδήλωση ο Γιώργος Καλαντζής, ο Γιάννης Πασχαλίδης, ο Ιορδάνης Παπαντίδης, ο Μπάμπης Δράκος. Η συμμετοχή των δύο εκπροσώπων της ΝΟΔΕ προκάλεσε εντύπωση. Διότι απλά δεν συνηθίζεται…

 

Δεν ήταν στον χορό του ΑΟ Ελαιοχωρίου ο Μακάριος Λαζαρίδης. Λέγεται ότι προτίμησε να επισκεφθεί την περιοχή νωρίτερα το ίδιο μεσημέρι. Αντίθετα παρόντες ήταν όλοι οι μελλοντικοί υποψήφιοι των εκλογών του Δήμου Παγγαίου. Ξεχώρισαν οι εν ενεργεία. Οι εκπρόσωποι της σημερινής διοίκησης του Δήμου.

 

Τις προάλλες ήταν στον πρώην Δήμο Ελευθερών ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος κ. Μιχάλης Αμοιρίδης. Λένε ότι ο κ. Αμοιρίδης εξετάζει πιο σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι επικεφαλής ψηφοδελτίου. Κινείται με μεγαλύτερη πολιτική γενναιότητα, σα να έχει λάβει τις αποφάσεις του.  Τώρα προσπαθεί να κάνει το ψηφοδέλτιο του.

 

Τελικά ο Γιώργος Γραμμένος τήρησε την απόφαση του. Τη Δευτέρα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Το γεγονός χαροποιεί την αντιπολίτευση, η οποία είναι ολοφάνερο ότι είναι σε φόρμα… Η διοίκηση δίνει μεγάλο βάρος στο θέμα των προσφύγων και την παραμονή τους στο Ασημακοπούλου. Η αντιπολίτευση δεν αποκλείεται να κινηθεί κι αυτήν την φορά σε ρυθμούς ΤΑΡ.

 

Δεν συνηθίζεται συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου να πραγματοποιείται προ παραμονή Δεκαπενταύγουστου. Είναι κάτι σπάνιο. Σαφώς και η συνεδρίαση θα επηρεαστεί από το κλίμα διακοπών, εκδρομών κτλ. Άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξασφαλίσουν (αν όντως θέλουν να συνεδριάσουν) είναι απαρτία!

 

Εδώ και λίγες μέρες λειτουργεί στη νέα και οριστική του έδρα το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καβάλας. Πρόκειται για τμήμα του κτιρίου πρώην ΠΙΚΠΑ. Μέχρι πρότινος η υπηρεσία λειτουργούσε στο διοικητήριο. Τώρα που εγκαταστάθηκε στο πρώην ΠΙΚΠΑ έδειξε πόσο πολύ κόσμο συγκεντρώνει. Ο χώρος αποδεικνύεται μικρός. Κι αν τώρα το Καλοκαίρι οι πολίτες μπορούν να περιμένουν στην αυλή (όρθιοι), τι θα συμβεί αλήθεια τον προσεχή Χειμώνα.

 

Τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας στηρίζει το γραφείο Καβάλας των Γιατρών του Κόσμου. Παγκάκια που χρησιμοποιούνταν στο Ασημακοπούλου, οι Γιατροί του Κόσμου τα έκαναν δώρο στον Δήμο Καβάλας. Κι αυτός τα διέθεσε για τις ανάγκες του Κέντρου Κοινότητας.

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε χθες τους δημοσιογράφους για το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων Via Egnatia. Οι εκδηλώσεις προσπαθούν να αποκτήσουν χαρακτήρα, είναι υποχρεωτικά μουσικές- καλλιτεχνικές. Δεν υπάρχει καινοτομία παρά μόνο μια ασφαλής διαδρομή στα ίδια και τα ίδια. Τα οποία αρέσουν στον κόσμο. Σε ένα συγκεκριμένο γνωστό τμήμα της κοινωνίας.

 

Δεν περιμέναμε κάτι άλλο. Παραδεχόμαστε ότι οι εκδηλώσεις αν και αρκετές (περισσότερες σε σχέση με πέρσι) έχουν λογικό προϋπολογισμό κι επεκτείνονται ως τη Θάσο. Δύο θα γίνουν στο νησί κι οι υπόλοιπες πέριξ του διοικητηρίου. Θα μπορούσαν να είναι χειρότερα, θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.

 

Συνεχίζεται η ασυνέπεια της ΒΦΛ απέναντι στους 180 πρώην απολυμένους. Οι μήνες που δεν πληρώθηκε η αποζημίωση έγιναν δύο. Λόγω Αυγούστου στο εργοστάσιο επικρατεί ησυχία. Λίαν συντόμως θα πρέπει να περιμένουμε εξελίξεις.

 

Το τελευταίο διάστημα πολλά πράγματα στην πατρίδα μας άλλαξαν. Για την αλλαγή αυτή ρόλο έπαιξε η τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά στην Αττική. Διαβάσαμε προχθές στη Διαύγεια αναλυτικό σχέδιο πυρασφάλειας για υπηρεσία που εδρεύει στην πόλη μας κι ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ένα αναλυτικό σχέδιο, όπου κάθε υπάλληλος έχει συγκεκριμένη αποστολή κτλ. Ας υπάρχει κι ας είναι αχρείαστο.

 

Σε μια περίοδο που οι καινούργιοι υποψήφιοι μας έρχονται ο ένας μετά τον άλλον, ο Γιώργος Στάμος (από την Ελευθερούπολη) ανακοίνωσε το αντίθετο. Ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Η δήλωση του που επηρεάζει αρκετά τις εκλογές στο Δήμο Παγγαίου αναφέρει: «Εξαιτίας προβλημάτων υγείας που προέκυψαν στον στενό οικογενειακό μου περιβάλλον,καθιστούν πλέον αδύνατη την υποψηφιότητα μου για το αξίωμα του Δημάρχου.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου για την στήριξη που μου πρόσφεραν,για την εκτίμηση στο πρόσωπο μου, αλλά και για την κινητοποίηση τους όλο αυτό το διάστημα.Επίσης θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο,ο οποίος αγκάλιασε και στήριξε την κίνηση αυτή. Κλείνοντας,δηλώνω πώς παραμένω δημοτικός σύμβουλος, σεβόμενος την εντολή των δημοτών του Παγγαίου. Σας ευχαριστώ».

 

Ο κ. Στάμος θα «χτυπούσε» την διοίκηση Αναστασιάδη από τα δεξιά. Προς το παρόν δεν προκύπτει αντικαταστάτης του. Κατά συνέπεια το νέο της αποχώρησης του είναι καλό κυρίως για την παράταξη του κ. Αναστασιάδη.

 

Τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη, πανελλαδική, προβολή στην επιτυχία της μαθήτριας Έφης Ζιώτα. Η Έφη έλαβε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft, αφού νωρίτερα επικράτησε σε πανελλαδικό επίπεδο. Διακρίθηκε στον διαγωνισμό που έγινε στην Αμερική, δέχθηκε τα συγχαρητήρια της Δημάρχου. Το τηλεγράφημα του ΑΠΕ αναφέρθηκε αναλυτικά στις επιτυχίες της. Η Έφη Ζιώτα είναι 16 ετών, φοιτά και κατοικεί στην Καβάλα. ΄

 

Η ΕΡΤ αποδέχθηκε το αίτημα της Λέσχης Φιλάθλων Καβάλας. Κατόπιν τούτου η ΕΡΑ Καβάλας αναλαμβάνει χορηγός επικοινωνίας για το προσεχές Night City Run. Ο νυχτερινός αγώνας δρόμου μέσα στην πόλη θα γίνει το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν κι οι συμμετοχές είναι ήδη πολλές.

 

Από σήμερα Παρασκευή 10 Αυγούστου ισχύει η απόφαση Πλωμαρίτη προκειμένου ο ογκολόγος Δημήτρης Κασαράκης να βρίσκεται μία φορά την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της πόλης. Λογικά το πρωί ο κ. Κασαράκης θα εργαστεί στο ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Η απόφαση Πλωμαρίτη επαναλήφθηκε προκειμένου να διευκρινιστεί ότι: Το ωράριο Κασαράκη θα είναι πρωινό και τα έξοδα μετακίνησης θα τα πληρώνει η Καβάλα.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας συζητήθηκε εργολαβία που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει έργο βαψίματος διαβάσεων. Ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης θύμισε την αποτυχία του προηγούμενου ίδιου έργο. «Δεν είναι ίδιος ο εργολάβος» του απάντησε ο κ. Τουλκίδης.

 

Διακοπές στην Καβάλα για τον Νίκο Κουρκούλη. Σε μια από τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο ο Καβαλιώτης τραγουδιστής ποζάρει με τον δημοτικό σύμβουλο Παράσχο Αγανικόλα.

 

Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού, οι παραστάσεις στο Καρνάγιο αυξήθηκαν. Μία έκτακτη και επιπλέον έγινε χθες στις 11 το βράδυ. Τα σχόλια είναι θετικά κι έτσι ήταν αναμενόμενο να γίνει κάτι περισσότερο απ’ ότι αρχικά προγραμματίστηκε.

 

Οι κάτοικοι του Παληού ζήτησαν ενημέρωση για τα θέματα πυρασφάλειας κι έτσι προχθές έγινε συνάντηση στον οικισμό. Διαβάζουμε ότι συμμετείχε κι ο Μάκης Παπαδόπουλος αλλά με την ιδιότητα του κατοίκου της περιοχής: Η σημερινή συνάντηση έγινε σήμερα με περίπου 70 κατοίκους του Παληού.  Από την Π.Ε. Καβάλας παρευρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Κιβράκης, από τον δήμο ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Τζατζάρης, η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Δρακονάκη, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Τσουρουκίδης καθώς και ο κ. Παπαδόπουλος Μάκης ως κάτοικος του Παληού.

 

Σκακιστής από την Τσεχία είναι το φαβορί στο τουρνουά σκάκι που συνεχίζεται σήμερα και τελειώνει αύριο το μεσημέρι. Ο σκακιστής ονομάζεται Πλατ και δεν ήταν από τα φαβορί. Με τα έως τώρα αποτελέσματα ο πρώτος έλληνας προέρχεται από το Ηράκλειο της Κρήτης κι η πρώτη γυναίκα είναι από την Κίνα!

Διαβάστε επίσης