• 25 Απριλίου 2024,

Καλοκαίρι 2018 στις καθυστερήσεις … Ώρα να μαζευόμαστε …

 Καλοκαίρι 2018 στις καθυστερήσεις …  Ώρα να μαζευόμαστε  …

Είμαστε πλέον στις καθυστερήσεις και της παράτασης όσο αφορά το φετεινό καλοκαίρι που μας επιφύλασσε έναν όντως γλυκό Σεπτέμβρη.

Η προχθεσινή Κυριακή θύμιζε περισσότερο Ιούλη παρά Σεπτέμβρη και για τον λόγο αυτό δεν ήταν λίγοι αυτοί που φύγανε απο νωρίς για κάποια παραλία της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο σήμερα περιμένουμε αλλαγή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας ίσως και 10 βαθμούς.

Πάντως η μετάβαση απο το καλοκαίρι στο Φθινόπωρο συμφωνείτε φαντάζομαι μαζί μου οτι είναι ήπια.

Πιο ήπια δεν γίνεται.

Το ερώτημα είναι πως θα πάει όλος ο χειμώνας αφού μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει τίποτα το αυτάκι μας.

Καμμιά πληροφορία απο πουθενά.

Ακόμα και τα ημερομήνια που προβλέπουν τον καιρό έχουν σιγή ασυρμάτου.

Πάντως οι παλαιότεροι λένε οτι μετά απο ένα ήπιο καλοκαίρι ακολουθεί ένας ήπιος χειμώνας.

Μακάρι γιατί αν είναι έτσι θα την βγάλουμε και πάλι λάδι.

Το καλοκαίρι που τελειώνει ήταν σε γενικές γραμμές ήπιο και σύμφωνα με αυτή την θεωρία ήπιος θα είναι και ο χειμώνας που καλό θα είναι να μην μας ζορίσει γιατί οι τιμές φέτος στο πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι τσουχτερές και θα μας ζορίσουν.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός οτι αυτή την περίοδο είναι στα ύψη και η τιμή της βενζίνης.

 

Υπάρχει λέει το ενδεχόμενο για τις εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα η Χίλαρι η οποία ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα της απο τον Τράμπ και θέλει να επανέλθει για λογαριασμό των ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ και να πάρει την ρεβάνς.

Είναι ένα ενδεχόμενο αν δεν υπάρξει κάποιος ποιό ικανός που θα αφήσει την Χίλαρυ με αυτή την ιδέα.

Πάντως με τις μαλακίες που έχει κάνει ο Τράμπ και ένα καγκουρό να κατέβει απέναντι στους στις επόμενες εκλογές θα τον κερδίσει.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ καμμία Ευρωπαϊκή επιτροπή δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία κατασκευής νέων σταθμών διοδίων μεταξύ αυτών και του δικού μας στο ύψος της Άσπρης Άμμου αφού όπως σημείωσε είναι ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Οτι δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε στο εσωτερικό της χώρας έχω την εντύπωση οτι το χαρακτηρίζουμε ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ και καθαρίζουμε.

Δηλαδή οι δανείστες και πιστωτές μας ενδιαφέρονται και για τα διόδια στην Ελλάδα ;

Υπερβολικό μου ακούγεται.

Σε λίγο θα μας υποχρεώσουν να φοράμε και μποξεράκια σε συγκεκριμένο χρώμα.

Αυτό που ενδιαφέρει τους δανειστές και εταίρους μας είναι τα ταμεία του κράτους να είναι γεμάτα για να μην μπλέξουμε και πάλι σε νέες περιπέτειες.

 

Το καινούργιο βίντεο κλιπ του Βέρτη είναι γυρισμένο εξολοκλήρου στην Καβάλα και έχει και κάποιες σκηνές και απο το Villa Romantica στο Παληό το οποίο και επισκέφθεται κάθε φορά που θα έρθει στην πόλη μας για δουλεία ή ψυχαγωγία.

Η πόλη μας έχει ανάγκη απο τέτοιες προβολές έμμεσες που κάνουν πολύ δουλειά και ανεβάζουν το τουριστικό προφίλ της πόλης μας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Δευτέρα 1η του Οκτώβρη θα αναμένουμε την απόφαση στων δανειστών για την μείωση ή οχι των συντάξεων με το ΟΧΙ να έχει ένα ελαφρύ αλλά σοβαρό προβάδισμα απέναντι στο ΝΑΙ που υποστηρίζει με νύχια και με δόντια η ελληνική κυβέρνηση αφού το ΟΧΙ θα φέρει ίσως ρήξη και ίσως και εκλογές πρόωρες.

Γνωρίζει καλά ο Τσίπρας οτι αν δεν καταφέρει να αναβάλει ή να ματαιώσει την μείωση των συντάξεων θα έχει πρόβλημα και η διαφορά των 5 ή των 9 μονάδων απο την πρώτη Νέα Δημοκρατία θα διπλασιαστεί και το παιχνίδι των εκλογών θα είναι χαμένο απο τα αποδυτήρια που λέμε.

Η κυβέρνηση θέλει και να αποφύγει την μείωση των συντάξεων αλλά και την μείωση του αφορολόγητου όταν θα έρθει η ώρα να το εφαρμόσει.

Το δεύτερο θα είναι πιο εύκολο αν υπάρχει το προηγούμενο των συντάξεων.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα θέλει να πείσει τους δανειστές ότι θα πρέπει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων όταν υπάρχει υπερ πλεόνασμα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

Μην σας τρομάζει η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι χωρίς φαινόμενα.

Ο Σεπτέμβρης μας αφήνει με δροσιές αλλά δεν έχει βροχές.

Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείτε και μην χάνετε το κουράγιο και την πίστη σας.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης