• 20 Απριλίου 2024,

Καλοκαίρι 2020 : Το ελληνικό καλοκαίρι ….

 Καλοκαίρι 2020 : Το ελληνικό καλοκαίρι ….

Το καλοκαίρι του 2020 μπορεί να χαρακτηριστεί ως το Ελληνικό καλοκαίρι αφού τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχουν οι ‘Ελληνες τουρίστες.
Η απουσία των Βαλκάνιων τουριστών κάνει κυρίαρχους του παιχνιδιού τους Έλληνες που όμως σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να σηκώσουν όλο το βάρος του τουρισμού.

Οι προσπάθειες που γίνονται πάντως είναι φιλότιμες.

Η Ελλάδα Αύγουστο μήνα είναι σχεδόν άδεια δίνοντας την ευκαιρία στους ντόπιους να χαρούν τις ομορφιές της χώρας τους υπό ανθρώπινες συνθήκες χωρίς συνωστισμούς και τον γνωστό πανικό του Αυγούστου που είναι παραδοσιακά ο μήνας των διακοπών.

Το μόνο που φοβάμαι είναι να μην μας γίνει αυτή η κατάσταση συνήθεια.

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να είναι απολαυστικό για τους εγχώριους τουρίστες αλλά είναι βασανιστικό για τους ανθρώπους του τουρισμού που σίγουρα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα.

Νομίζω ότι οι τουριστικές μας επιχειρήσεις δεν θα αντέξουν ένα δεύτερο τέτοιο καλοκαίρι.

Η Θάσος είναι σχεδόν άδεια και η πλειονότητα των τουριστών δεν είναι ούτε Ρουμάνοι , ούτε Βούλγαροι αλλά Έλληνες μετά από πολλά χρόνια.

Νομίζω ότι αυτό το έργο , υπό νορμάλ συνθήκες και απαλλαγμένοι από τον Covid- 19 θα κάνουμε χρόνια να το ξαναδούμε.

 

Άλλο ένα αδέσποτο σκυλί προχθές όρμηξε και δάγκωσε στο χέρι ένα κοριτσάκι το οποίο μάλιστα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Το περιστατικό έγινε στο Παληό κοντά στο πάρκο ΚΟΡΑΛΙ και θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους αφού αυτα τα περιστατικά των επιθέσεων έχουν αυξηθεί ανησυχητικά.

Όλοι αγαπάμε τα ζώα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Υπάρχει θέμα και μάλιστα μεγάλο.

Πολλές φορές θύματα τέτοιων επιθέσεων προτιμοιύνε την σιωπή παρά να δημοσιοποιήσουν το γεγονός φοβούμενοι το μπούλινγκ των μελών  φιλοζοωϊκών οργανώσεων που αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα.

Υπάρχουν σκυλιά που είναι αδέσποτα και είναι επιθετικά.

Υπάρχουν σκυλιά που ορμάνε χωρίς ιδιαίτερο λόγο και επιτέλους θα πρέπει κάποιος να τα μαζέψει.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε τις ευαισθησίες των φιλόζωων αλλά και οι φιλόζωοι θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληθφούν το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος και να πάρουν πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην επίλυση του.

 

Η “Θάλεια” χτύπησε και έφυγε αλλά απο πίσω έρχεται και άλλο φαινόμενο που αυτή την φορά θα ακουμπήσει και την δική μας περιοχή ;

Τα γραφω όλα αυτά γιατί για σήμερα το απόγευμα υπάρχει πρόβλεψη για βροχές και καταιγίδες.

Λέτε τελικ ”να τον φάμε τον παπά” ;

Θα είναι κρίμα να χαλάσει το Σαβββατοκύριακο μας.

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν και δύσκολοι και ύποπτοι και ύπουλοι.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης