Καλοκαίρι και πάλι μετά την Πέμπτη …

 Καλοκαίρι και πάλι μετά την Πέμπτη …

Απο χθές το απόγευμα έχει ξεκινήσει την επέλαση του το φαινόμενο “Αντίνοος” που επηρέασε σχεδόν όλες τις περιοχές της χώρας εκτός από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη που την “πήδηξε” με μερικές νορμάλ βροχούλες.

Τα αστραπόβροντα και οι ισχυροί άνεμοι δεν φτάσανε ποτέ εδώ και έτσι είμαστε έτοιμοι με μία σχετική ευκολία να πάμε παρακάτω γιατί παρακάτω έχει καλοκαίρι και σύμφωνα με την ΕΜΥ από την Παρασκευή και μετά το καλοκαίρι επιστρέφει και μαζί του και οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες με τα 30άρια να εμφανίζονται μετά απο αρκετές ημέρες απουσίας.

Εγώ προσωπικά δεν θυμάμαι άλλο καλοκαίρι Ιούλιο μήνα με 28 βαθμούς την ανώτερη και το βράδυ να ψάχνουμε μπουφάν για να ζεσταθούμε.

Αυτά που ζούμε φέτος το καλοκαίρι όσο αφορά τον καιρό δεν  τα έχουμε ξαναζήσει και πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να τα συνηθίσουμε αφού είναι μέρος της κλιματικής αλλαγής.

Αυτή η αστάθεια η καιρική εν μέσω καλοκαιριού μόνο τυχαία δεν είναι.

Δυστυχώς ήρθε για να μείνει και νομίζω ότι από εδώ και μετά θα πρέπει να προγραμματίζουμε τα καλοκαίρια μας με δεδομένη αυτή την καιρική αστάθεια που περικλείει την λέξη ταλαιπωρία κυρίως για τους επαγγελματίες.

 

Με το που ανέλαβε τα ηνία της χώρας ο Κυριάκος οι πρώτες αλλαγές ήταν η παραίτηση του Άγγελου Αναστασιάδη από την θέση του προπονητή της Εθνικής αλλά και η ακύρωση της απόφασης Γαβρόγλου για να χτυπάει το κοδούνι στα σχολεία στις 9 και όχι στις 8:15.

Η νέα υπουργός Παιδείας αποφάσισε να επιστρέψουμε στο παλιό καθεστώς και το κουδούνι να χτυπάει στις 08:15.

 

Με το που άρχισε η βροχή το βράδυ της Δευτέρας έγινε το τροχαίο στο Παληό και στις γνωστές στροφές στην περιοχή ΑΚΡΩΤΗΡΙ.

Αυτή την φορά δύο ΙΧ αυτοκίνητα με αντίθετη κατεύθυνση συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά και το ένα εκ των δύο κόντεψε να φύγει από τον δρόμο αφού καβάλησε την προστατευτική μπάρα.

Από την σύγκρουση υπήρχανε τραυματίες ευτυχώς ελαφριά.

Ίσως η καλύτερη και πιο άμεση λύση για τον δρόμο του Παληού να είναι τα πορτοκαλί κολονάκια τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς γραφειοκρατία σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου του Παληού .

Τα πορτοκαλί κολωνάκια δεν αποτελούν σίγουρα μία οριστική  λύση στο πρόβλημα  αλλά είναι κάτι και κυρίως αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσουν υψηλές ταχύτητες.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νου σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης