Καλός καιρός για να τρέξεις με το σκύλο σου

 Καλός καιρός για να τρέξεις με το σκύλο σου

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν χθες το πρωί στην πόλη της Καβάλας επέτρεψαν την υλοποίηση της εκδήλωσης που διοργάνωσε η ομάδα Action Team με τίτλο «Τρέξε με το σκύλο σου». Περίπου εβδομήντα εθελοντές, νέοι καβαλιώτες και πολλοί από τους οποίους ήταν μαθητές, κάλεσαν στην περιοχή του Πάρκου Φαλήρου ιδιοκτήτες σκύλων με τα κατοικίδιά τους προκειμένου να τους ενημερώσουν.

Στο δεύτερο και κυριότερο μέρος της εκδήλωσης διεξήχθησαν αγώνες όπου ο ιδιοκτήτης έτρεχε μαζί με το σκύλο του ανά κατηγορία, σε μία απόσταση περίπου πεντακοσίων μέτρων εντός του Πάρκου. Η ομάδα Action Team εξήγησε στους δημοσιογράφους ότι στόχος της εκδήλωσης ήταν να κατανοήσουν οι άνθρωποι την αξία προστασίας των ζώων και δη των σκύλων.

Έως την έναρξη των αγώνων και μετά το τέλος τους, οι ιδιοκτήτες των κατοικίδιων ενημερώθηκαν από κτηνίατρο και τον φιλοζωικό σύλλογο Καβάλας ΑΙΣΩΠΟ. Υπήρχε και ιδιώτης χορηγός. Ταυτόχρονα απασχολήθηκαν δημιουργικά τα παιδιά που βρέθηκαν στην εκδήλωση, είτε μαζί με το κατοικίδιό τους είτε μαζί με τους γονείς τους.

Διαβάστε επίσης