Καλύτερα και περισσότερα προστατευτικά μέτρα έξω από το δικαστικό μέγαρο

 Καλύτερα και περισσότερα προστατευτικά μέτρα έξω από το δικαστικό μέγαρο

Ποσό περίπου 30.000 ευρώ θα διαθέσει το δημόσιο προκειμένου τα προστατευτικά μέτρα περιμετρικά του δικαστικού μεγάρου να ενισχυθούν.

Να είναι περισσότερα και καλύτερα. Αντικαθιστώντας τα υφιστάμενα που έγιναν με ενέργειες του Δήμου Καβάλας. Η σχετική σύμβαση του Πρωτοδικείου με συμπολίτη μηχανικό υπογράφεται εντός των ημερών. Είναι η πρώτη παρέμβαση που θα γίνει.

Αφορά την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου (δυτική) και φυσικά την πρόσοψη του. Τα προστατευτικά μέτρα θα υπάρχουν μέχρι να λυθεί το πρόβλημα οριστικά. Αυτό θα το αναλάβει η εταιρία του δημοσίου «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ».

Ένας πρώτος και πρόχειρος προϋπολογισμός λέγεται να προβλέπει έργα απομάκρυνσης όλων των μαρμάρων κι αντικατάστασης αυτών με θερμομόνωση. Εργασίες που υπολογίζεται να κοστίσουν ποσό άνω του 1 εκ ευρώ.

Μέχρι να ωριμάσει το συγκεκριμένο έργο, θα ισχύουν τα επιπλέον προστατευτικά μέτρα. Τα οποία θα ληφθούν άμεσα. Όσο πιο άμεσα μπορεί να γίνει. Για τη σημερινή κατάσταση στο δικαστικό μέγαρο υπάρχει και έκθεση επικινδύνου της ΥΔΟΜ Καβάλας (Πολεοδομία).

Διαβάστε επίσης