Καλύτερη είδηση η βελτίωση του καιρού …

 Καλύτερη είδηση η βελτίωση του καιρού …

Η καλύτερη είδηση της ημέρας είναι ότι ο καιρός βελτιώνεται αισθητά από αυτή την Μεγάλη Εβδομάδα αφού θα έχουμε και περισσότερο ήλιο και καλύτερες θερμοκρασίες που θα μας φέρουν πιο κοντά όχι μόνο στην άνοιξη αλλά και στο καλοκαίρι.

Μάλιστα οι πρώτες προβλέψεις φτάνουν  μέχρι την Κυριακή του Πάσχα που  ο καιρός θα είναι στις περισσότερες περιοχές της χώρας αίθριος και ιδανικός για σούβλα και μπάρμπεκιου.

Από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία και στην Καβάλα θα αγγίξει τους 22 βαθμούς.

Φαίνεται ότι ο Απρίλης φεύγει και παίρνει μαζί του και την αστάθεια των προηγούμενων ημερών που μόνο προβλήματα δημιουργούσε.

Σε όλα τα επίπεδα έρχονται καλύτερες μέρες.

 

Ο Τσιόδρας ο καθηγητής μίλησε σε ένα ραδιόφωνο της Αθήνας και είπε μεταξύ άλλων ότι στο πλαίσιο της χαλάρωσης των μέτρων η επιτροπή θα σκεφτεί και το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε όσους έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου να μην φοράνε μάσκα.

Είναι και αυτή μία θετική εξέλιξη στην μάχη κατά της πανδημίας.

 

Υπάρχει οργασμός εργασιών σε όλες τις τουριστικές περιοχές του Νομού με την εστίαση επιτέλους να οργανώνεται και να ετοιμάζεται για την δύσκολη και πιο κρίσιμη επανεκκίνηση άλλης μίας κούρσας που στο τέλος θα πρέπει να μας βρει  νικητές.

Όλα τα σπίτια που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα του AirBnB φρεσκάρονται έτσι ώστε να είναι έτοιμα να δεχτούν τους τουρίστες κυρίως από Ρουμανία και Βουλγαρία ενώ στην ίδια κατάσταση είναι και τα ξενοδοχεία.

Όλοι είναι έτοιμοι για να δυνατό come back που δεν θα έχει αυτή την φορά άλλο πισωγύρισμα.

 

Αυστηρότατοι θα είναι οι έλεγχοι όλη την Μεγάλη Εβδομάδα κυρίως στους σταθμούς διοδίων για όλους αυτούς που σκέφτονται διάφορους τρόπους για να καταφέρουν να σπάσουν τα μπλόκα της τροχαίας και να φτάσουν στα αγαπημένα τους χωριά χωρίς κυρίως οικονομικές απώλειες.

Η αλλαγή της νομοθεσίας σχετικά με τα έγγραφα που θα  πρέπει να έχουν μαζί τους για να περάσουν  μπορεί να έχει γίνει πιο αυστηρή αλλά δεν το βάζουν κάτω και αυτοί που είναι αποφασισμένοι να φύγουν θα το επιχειρήσουν.

 

Επειδή είναι γεγονός ότι οι σούβλες εδώ προς τα δικά μας μέρη μπαίνουν δύσκολα την ημέρα του Πάσχα η στήλη προτείνει , αν υπάρχει βέβαια η υποδομή, να μπει φέτος ένα κοκορετσάκι που είναι γούστο και είναι και ματζόβολο όσο αφορά το ψήσιμο.

Το παίρνεις έτοιμο από τα πολύ ωραία κρεοπωλεία που έχουμε στην Καβάλα το βάζεις πάνω και έχεις ένα πολύ ωραίο μεζέ μέχρι να βγει το κατσικάκι που θα έχεις βάλει στον φούρνο.

Σίγουρα μετά την ανάσταση μαγειρίτσα και για τους πιο μερακλήδες και κάνα τζιγεροσαρμάς έτσι για να υπάρχει πάνω στο τραπέζι.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Καλημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης