• 18 Μαΐου 2024,

Καλύτερη και μεγαλύτερη «Μακρύαμμος»

 Καλύτερη και μεγαλύτερη «Μακρύαμμος»

Στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναρτήθηκε χθες το πρακτικό της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης της επιτροπής αγροτικής οικονομίας και περιβάλλοντος του περιφερειακού συμβουλίου.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Ιουλίου με πρόεδρο τον αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Παπαδόπουλο.

Ήταν επίσης στη συνεδρίαση οι περιφερειακοί σύμβουλοι Καβάλας, Αικατερίνη Γεροστεργίου, Χρήστος Γάκης, Αρχέλαος Γρανάς, όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος Κων/νος Βενέτης. Το θέμα που ξεχωρίζει και το οποίο βρήκε σύμφωνα τα μέλη της επιτροπής, δηλαδή υπήρξε ομόφωνα θετική γνωμοδότηση, αφορά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ξενοδοχείου της Εταιρίας Ι. Σαράντης Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, ουσιαστικά για το ξενοδοχείο «Μακρύαμμος» στο Λιμένα της Θάσου, τεσσάρων αστέρων, όπως αναφέρεται ειδικότερα στην εισήγηση.

Πρόκειται για υφιστάμενο ξενοδοχείο με 206 δωμάτια και περίπου 400 κλίνες, όπου θα υλοποιηθεί σχέδιο αναβάθμισής του στην κατηγορία πέντε αστέρων, με παράλληλη επέκταση της δυναμικότητας κατά 36 κλίνες ακόμα.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων συντάχθηκε σύμφωνα με τις προβλέψεις της υπουργικής απόφασης 170225/2014, θεωρήθηκε από την επιτροπή πλήρης ως προς το περιεχόμενό της. Στόχος είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση της ξενοδοχειακής μονάδας και με την αναβαθμισμένη μορφή της. Η περιβαλλοντική αδειοδότηση των εργασιών αναβάθμισης επέκτασης που αφορούν κατασκευή τριών κτηρίων, δωματίων, κτηρίου πολλαπλών χρήσεων, αναβάθμιση και τροποποίηση της εγκατάστασης βιολογικής επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων.

Η επένδυση θα υλοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την διετία 2017 – 2018. Το ξενοδοχείο «Μακρύαμμος» λειτουργεί με επιτυχία κοντά στο Λιμένα της Θάσου, σ΄ ένα πολύ όμορφο περιβάλλον, που συνδυάζει το δάσος με τη θάλασσα, από το 1965. Κάθε χειμώνα, παρά την οικονομική κρίση η εταιρία ανακαινίζει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της.

Το πρόγραμμα δε που υλοποιείται με ίδια κεφάλαια, θα ολοκληρωθεί ως προς τα υφιστάμενα κτήρια και δωμάτια, στη διάρκεια του χειμώνα, 2016 – 2017. Αμέσως μετά θα υλοποιηθεί το καινούριο πλάνο για την επέκταση της μονάδας που ενδέχεται να ολοκληρωθεί το 2018. Έτσι το ξενοδοχείο «Μακρύαμμος» θα μεγαλώσει, θα γίνει πιο όμορφο, πιο σύγχρονο, αφού πέραν των επιπλέον δωματίων θ΄ αποκτήσει και μια ακόμα μεγαλύτερη κι απαραίτητη για την μονάδα αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

 

 

Διαβάστε επίσης