Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι ….

 Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι ….

Αυτή η κακοκαιρία που μας ταλαιπωρεί απο την Κυριακή πρώτα με την πτώση της θερμοκρασίας και μετά με την έντονη χιονόπτωση δεν έχει καμμία σχέση με την κακοκαιρία και του 1986 που και τότε τα σχολεία είχαμε μείνει μια εβδομάδα κλειστά αλλά και του 2000 που είχε διάρκεια 2-3 ημέρες και κυρίως δεν συνοδευόταν απο τόσο κρύο.

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας που μας πλήττει απο την Κυριακή είναι το κάτι άλλο και σε διάρκεια και σε ένταση και είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Καβάλας καταθέτει αίτημα για να χαρακτηριστεί σε κατάταση εκτάτου ανάγκης που σημαίνει οτι θα γλυτώσει αρκετά γραφειοκρατία σε θέματα επάνδρωσης και εφοδιασμού σε αλάτι και άλλων μέσων που θα βοηθήσουν να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Βέβαια αυτό το αίτημα απο την πλευρά του Δήμου έγινε με μερικές ώρες καθυστέρηση αφού όταν το εξετάσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες το πιο πιθανό είναι να έχει περάσει η μπόρα.

Πέρασε η μπόρα πέρασε που λέει και ένα τραγούδι της Σοφίας Αρβανίτη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ απο σήμερα Πέμπτη πάμε καλύτερα ανεβαίνει η θεμροκρασία και βλέπουμε και τον ήλιο που θα βοηθήσει να ξεπαγώσοιυν οι σωλήνες και να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάρα πολλά νοικοκυριά με την υδροδότηση λόγω ψύχους.

Η Ελλάδα δεν είναι συνηθσιμένη σε τέτοιους είδους καταστάσεις αφού όπως λένε οι τουριστικοί πράκτορε η χώρας μας είναι κυρίως ένας καλοκαιρινός προορισμός.

Μας πάει περισσότερο ο Αύγουστος παρά ο Γενάρης.

Μας πάει περισσότερο η θάλασσα παρά το βουνό.

Μας πάρει περισσότερο το τσίπουρο παρά το κονιάκ.

Είμαστε χώρα του καλοκαιριού.

Πάντως να ξέρετε οτι η ουρά έμεινει απο τον γάϊδαρο αφού απο σήμερα Πέμπτη αλλάζει το σκηνικό του καιρού και σε πολλές περιοχές της χώρας η θερμοκρασία θ φτάσει ακόμα και τους 15 βαθμούς.

Οχι στην Καβάλα αλλά σε περιοχές πιο νότια.

Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κακοκαιρία η οποία μετά απο αρκετά χρόνια επηρεάσε και την δική μας χώρα.

Τα τελευταία χρόνια την βγάζαμε καθαρή αλλά φέτος την πατήσαμε και ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά.

Ο Λεφάκης ο μέντιουμ έκανε μια πρόβλεψη για την Ελλάδα το 2017 και μας είπε οτι τα πράγματα θα συνεχίσουν να είναι δύσκολα και δεν θα πρέπει να περιμένουμε οικονομική ανάταση πριν το 2021.

Πάρα πολύ ωραία μας τα λέει ο Λεφάκης.

Μέχρι το 2021 τα κεφάλια μέσα αφού δεν υπάρχει περίπτωση να δούμε άσπρη μέρα και αναρωτιέμαι ποιός θα έχει αντέξει μέχρι το 2021.

Μέχρι τότε θα χρωστάνε τον κώλο τους και τα παιδιά των παιδιών μας.

Πάντως τέτοιες προβλέψεις είναι απαγορευτικές και δεν θα πρέπει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας αφού αν μη τι άλλο ρίχνουν την ψυχολογία των ελλήνων και το έχουμε πεί και το έχουμε γράψει πάρα πολλές φορές οτι για εμάς που είμαστε παίκτες ψυχολογίας αυτές οι προβλέψεις μόνο κακό κάνουν.

Αναρωτιέμαι όταν τελειώνει το αλάτι το οποίο στην Θεσ/νίκη δεν τελείωσε αλλά πάγωσε, άσχετα αν το χρησιμοποιούμε για να μην παγώνει το χιόνι , μπορούμε να ρίχνουμε πιπέρι ;

Μπορεί το μαύρο το πιπέρι να κάνει την ίδια δουλειά που κάνει το αλάτι ;

Απο χθες το μεσημέρι πάντως οι αλατιέρες επέστρεψαν στους δρόμους αφού ο Δήμοςε προμηθεύτηκε νέα ποσότητα με αλάτι.

Θα μπορούσαμε να κάνουμε δουλειά και με το θαλασσινό νερό που έχει την ίδια ιδιότητα.

Αν δεν το έχετε καταλάβει ψάχνουμε κάποιον που θα κάνει τον χειμώνα καλοκαίρι που λέει και το τραγούδι.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα θα έρχονται καλύτερες μέρες.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης