• 19 Απριλίου 2024,

Κάντε κάτι με τον δρόμο του Παληού , θα θρηνήσουμε θύματα !

 Κάντε κάτι με τον δρόμο του Παληού , θα θρηνήσουμε θύματα !

Άλλο ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα έγινε χθες  το μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο του Παληού .

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτρύρων μία μηχανή μεγάλου κυβισμού με κατεύθυνση το Παληό και δύο επιβαίνοντες ανετράπη της πορείας του και εξετράπη αφού  προσέκρουσε σε όχημα που προπορευόταν και έστριψε κάποια στιγμή δεξιά πάνω σε παράδρομο.

Το αποτέλεσμα ήταν η μηχανή να πέσει στα προστατευτικά κιγκλιδώματα και να χτυπήσουν οι δύο αναβάτες κυρίως στα άκρα.

Η κοπέλα μάλιστα που ήταν συνεπιβάτης είχε πιο σοβαρό χτύπημα στο αριστερό της πόδι.

Στον συγκεκριμένο δρόμο  έχουν γίνει πάρα πολλά ατυχήματα με τα περισσότερα την περίοδο του καλοκαιριού που έχουμε και αρκετούς βαλκάνιους τουρίστες.

Η μεγάλη ευθεία παρασύρει τους οδηγούς που αναπτύσουν υψηλές ταχύτητες με αποτέλεσμα κάθε τρείς και μία να έχουμε τροχαία.

Οι κάτοικοι του Παληού έχουν ζητήσει πάρα πολλές φορές από τον Δήμο και την Περιφέρεια να κάνει κάτι για το θέμα αυτό αλλά μέχρι σήμερα έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία του δρόμου  πορτοκαλί κολωνάκια και γλωσσάκια που με την πάροδο του χρόνου εξαφανίζονται.

Είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα μία πιο σοβαρή παρέμβαση στον συγκεκριμένο δρόμο με μέτρα που θα αποτρέπουν τους οδηγούς να αναπτύσουν μεγάλες ταχύτητες.

Τα σαμαράκια είναι μία λύση αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να πάρει την σχετική απόφαση.

Όλοι είναι αναρμόδιοι και κανείς δεν κάνει τίποτα.

Αυτοί που γνωρίζουν κάτι παραπάνω μας λένε οτι τα σαμαράκια που θέλουν να τοποθετηθούν οι κάτοικοι σε όλο το μήκος του δρόμου είναι ένα σενάριο μη εφικτό  γιατί μιλάμε για έναν κεντρικό δρόμο και όχι για έναν παράδρομο ή δρόμο δευτερεύουσης σημασίας.

Ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν μπεί σαμαράκια σε κεντρικό δρόμο , κάτι άλλο θα πρέπει να γίνει προκειμένου να βάλουμε ένα τέλος σε όλες αυτές τις περιπέτειες που ζούμε σχεδόν καθημερινά.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι τον συγκεκριμένο δρόμο διέρχονται πολλοί πεζοί , και ποδήλατα με αναβάτες μικρά παιδιά.

Η αδιαφορία των αρχών έχει φτάσει στο αμήν τους μόνιμους κατοίκους του Παληού που την ερχόμενη εβδομάδα έχουν αποφασίσει να διαμαρττηρθούν κλείνοντας για κάποια ώρα τον συγκεκριμένο δρόμο.

Κάντε κάτι πριν θρηνήσουμε θύματα.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολύ σοβαρό.

 

Από αυτό το Σαββατοκύριακο ξεκινάει το καλοκαίρι αφού έχουν τελειώσει  τις υποχρεώσεις τους και οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων εξετάσεων που ήταν αρκετά ζόρικες.

Μακάρι να τελειώσουν και τα μπουρίνια που είναι σχεδόν καθημερινά για να μπορέσουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι χωρίς παρενθέσεις.

Γκρινιάζουν στην Θάσο οτι φέτος δε έχουν πολύ κόσμο και ότι αρκετοί τουρίστες έχουν φύγει προς Τουρκία λόγω της μεγάλης υποτίμησης της λίρας που κάνει τις διακοπές εκεί πολύ ελκυστικές.

Αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι μία κατάσταση που αντιμετωπίζεται αρκεί εμείς να είμαστε αυτοί που πρέπει απέναντι στους τουρίστες που σίγουρα δεν θα βρούνε αυτά που θέλουν ή αν θέλετε αυτά που βρήκανε στην Ελλάδα.

Αυτοί που φέτος προτιμήσανε την Τουρκία για λόγους οικονομικούς θα επιστρέψουν στην ελληνική αγορά και εμείς θα πρέπει να είμαστε και πάλι έτοιμοι να τους υποδεχτούμε και να τους προσφέρουμε την φιλοξενία που πρέπει.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νου σας γιατί οι καιροί παραμένουν προεκλογικοί , ύπουλοι και ύποπτοι.

Σίγουρα θα πάμε καλύτερα , οτι καινα γίνει και σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Κάντε πολλά μπάνια γιατί το μπάνιο στην θάλασσα έχει θεραπευτικές ιδιότητες και σωματικές και ψυχικές.

Βουτάτε όπως μπορείτε μέχρι νεωτέρας διαταγής.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης