• 15 Μαΐου 2024,

Καπετάνιε βλέπεις καμιά συμφωνία να έρχεται προς τα εδώ ;

 Καπετάνιε βλέπεις καμιά συμφωνία να έρχεται προς τα εδώ ;

Μερικές μόνο ώρες πριν απο το Eurogroup της σημερινής Δευτέρας 5 του μήνα ο Σόϊμπλε φέρνει για άλλη μια φορά την αναμέτρση με τους δανειστές στα μέτρα του λέγοντας τα δικά του.

Χύνει το φαρμάκι του και βάζει ταφόπλακα στις προσδοκίες της ελληνικής πλευράς για εκκίνηση της διαδικασίας ελάφρυνσης του χρέους.

Μάλιστα ο Σόϊμπλε με τις δηλώσεις που κάνει δείχνει για άλλη μια φορά στην Ελλάδα την πόρτα της εξόδου απο την ευρωζώνη αν δεν συνταχθεί στην γραμμή του υπουργού οικονομικών της Γερμανικής κυβέρνησης που σηκώνει το βλέμμα του και βλέπει μόνο μεταρρυθμίσεις.

Κάντε μεταρρυθμίσεις είναι το μήνυμα που μας στέλνει ο Σόϊμπλε και αφήστε την ελάφρυνση του χρέους για παρακάτω.

Καταλαβαίνετε οτι αυτές οι δηλώσεις προκαλούν ένα σχετικό μούδιασμα παρά έκπληξη , γιατί είναι γνωστές οι θέσεις του συγκεκριμένου ανθρώπου, στην ελληνική κυβέρνηση που έχει σαν πρώτο της μέλημα να κλείσει με επιτυχία και την δεύτερη αξιολόγηση.

Για να φτάσουμε στην ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει πρώτα να κλείσουμε και την δεύτερη αξιολόγηση που είναι το διαβατήριο για να περάσουμε στην επόμενη φάση των αγώνων.

Οσο δεν κλείνει η δεύτερη αξιολόγηση κερδίζει πόντους η θέση του Σόϊμπλε που είναι έτοιμος να παίξει και τα ρέστα του προκειμένου να πάει πιο πίσω η ελάφρυνση του χρέους.

Καταλαβαίνετε οτι το καλό σενάριο για την ελληνική κυβέρνηση είναι μέχρι τέλος του μήνα και τους έτους να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση και άμεσα να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Σε αντίθετη περίπτωση για άλλη μια φορά έχουμε μπλέξει.

Κατά τα άλλα πάμε καλά και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε άλλο μια επιδρομή του ψύχους απο σήμερα Δευτέρα με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλα χωρίς φαινόμενα.

Τουλάχιστον μέχρι και την Πσρασκευή θα φλερτάρουμε με βαθμούς ελάχιστα πάνω απο το 0 και θα πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας.

Ο καιρός του Σαββατοκύριακου που μόλις πέρασε ήταν όντως ένα ευχάριστο διάλλειμμα με ηλιοφάνεια και καλύτερες θερμοκρασίες αλλα δυστυχώς πέρασε και είμαστε έτοιμοι για ένα γύρο ψύχους.

Εμείς βέβαια δεν δικαιούμαστε να παραπονιόμαστε γιατί σε σχέση με άλλη περιοχές είμαστε πολύ καλύτερα.

Το μόνο καλό που έχει αυτό το κύμα κακοκαιρίας με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια είναι οτι θα βοηθήσει τα χιονοδρομικά κέντρα να ανοίξουν και να δουλέψουν πρίν τα Χριστούγεννα γιατί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα στα περισσότερα χιονοδρομικά κέντρα το χιόνι πέφτει απο Ιανουάριο και μετά και αν πέσει.

Φέτος θέλω να σας θυμίσω για άλλη μια φορά οτι θα λειτουτργήσει κανονικά και το χιονοδρομικό κέντρο του ΦΑΛΑΚΡΟΥ που είναι μια πολύ καλή επιλογή και για εμάς αφού απέχει μόνο λίγα χιλιόμετρα.

Ολοκληρώνεται σιγά – σιγά ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης με αρκέτά καινούργαι στολίδια που είναι σαφώς πιο ωραία , πιο κομψά και πιο διακριτικά.

Φτάνει με το πράσινο χριστογεννιάτικο δεντράκι που έμπαινε στις περισσότερες κολώνες στο κέντρο της πόλης και ήταν απο την εποχή του Αθανασιάδη.

Πολύ επιμελής και επιτυχημένη και η τοποθέτηση του καραβιού στο μπαλκόνι του Φαλήρου με ένα προστατευτικό μάλιστα ξύλινο κάγκελο  γύρω – γύρω απο την κατασκευή για λόγους ασφαλείας.

Τέλος απο το Αμπου Ντάμπι όπου βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας που φαίνεται οτι έχει πάρει σβάρνα όλους τους εξωτικούς προορισμούς δηλώνει οτι η κυβέρνηση του έχει ορίζοντα τριετίας και οτι εκλογές δεν υπάρχουν στο πλάνο.

Καλά τα λέει ο Τσίπρας αλλα θα πρέπει να δούμε τι λένε και οι δανειστές που απο την δική τους στάση θα προσδιοριστεί αυτός ο ορίζοντας των εκλογών.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε αναγούλες αλλα με τον Σόϊμπλε δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος.

Αυτός το μόνο που κάνει είναι να μας βάζει εμμπόδια και να μας χαλάει την καλύ ψυχολογία.

Αυτά και για σήμερα.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης