Κάποιες μέδουσες βγήκαν παραλία …

 Κάποιες μέδουσες βγήκαν παραλία …

Εκτός απο τις μέδουσες που απομάκρυναν οι μεδουσομαζόχτρες υπάρχουν και οι μέδουσες που κατάφεραν και ξεβράστηκαν στις παραλίες.

Η εμφάνιση των μεδουσών στο Αιγαίο είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής σύμφωνα με τους επιστήμονες που βλέπουν ο πλανήτης ΓΗ μέχρι το 2100 να μετατρέπεται σε ένα απέραντο καμίνι.

Φέτος είναι το πρώτο καλοκαίρι που θα έχετε διαπιστώσει και εσείς οτι παρα τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να κάνει στην διάρκεια της ημέρας τα βράδια καταφέρνουμε και κοιμόμαστε σαν πουλάκια αφού δροσίζει αρκετά.

Αυτό  φανερώνει την αύξηση της έντασης των  ήλιακών ακτίνων που στην κυριολεξία καίνε !

Όσο βαράει ο ήλιος υπάρχει πρόβλημα.

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται καλύτερα μετά την δύση του.

Για τον λόγο αυτό στην διάρκεια της ημέρας έχουμε 30 και 32 βθαμούς και το βράδυ πέφτει ακόμα και στους 27.

Αυτά τα σκαμπανεβάσματα δεν τα είχαμε πριν απο μερικά χρόνια που ξυπνούσαμε με 30άρια και κοιμόμασταν με 32άρια.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ αυτό το τελευταίο κύμα καύσωνα θα μας επηρεάσει σίγουρα μέχρι και την Κυριακή και ακόμα είναι νωρίς να ξέρουμε τι θα γίνει απο την ερχόμενη εβδομάδα αφού είναι πολύ πιθανό οι υψηλές θερμοκρασίες να συνεχιστούν.

Τρείς απο τους παίκτες του SURVIVOR βρέθηκαν προχθές στον εορτασμό των 50 χρόνων λειτουργίας καταστήματος στην Θεσ/νίκη και η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που έκλεισε το ένα ρεύμα της Τσιμισκή.

Οταν ο κόσμος ψάχνει και έχει ανάγκη απο  ήρωες αυτό δεν είναι καλό σημάδι και δείχνει πρόβλημα.

Σε μια φυσιολογική και κανονική κοινωνία αυτές οι ανάγκες δεν υπάρχουν.

Δηλαδή αυτή η στρώση του κόκκινου γαλακτώματος που έπεσε πάλι στην Βενιζέλου και θα πέσει και στην Ερυθρού δεν θα μαυρίσει απο τα λάστιχα των διερχομένων αυτοκινήτων ;

Η διαφορά απο την πρώτη στρώση  πριν απο μερικούς μήνες είναι οτι ο δρόμος αυτή την φορά θα μείνει μετά το πέρασμα ένα ολόκληρο 24ωρο κλειστός προκειμένου να τραβήξει το χρώμα.

Θέλω να θυμίσω οτι το συγκεκριμένο γαλάκτωμα έχει την ιδιότητα να μην ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα στοιχεία της Eurostat δείχνουν οτι περισσότεροι απο τους μισούς έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια εβδομάδα διακοπών γιατί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Έχει σημασία οτι αυτό το ποσοστό των ελλήνων που δεν μπορούν να πάμε διακοπές τα τελευταία χρόνια ανεβαίνει συνεχώς.

Πάντως παρόλα αυτά προχθές Τρίτη 1 Αυγούστου το λιμάνι του Πειραιά ήταν ασφυκτικά γεμάτο απο έλληνες που αφήνανε την πρωτεύουσα για την δροσιά κάποιου νησιού.

Βέβαια θα πρέπει να έχετε υπόψη σας οτι τελευταία χρόνια παίζει πολύ το μοντέλο της “φιλοξενίας” αφού αρκετές οικογένειες έστω για κάποιες μέρες φιλοξενούνται σε σπίτια φίλων και συγγενών προκειμένου να πάρουμε μια γεύση , έστω και με αυτό τον τρόπο , διακοπών.

Επιστρέφει απο σήμερα η κανονικότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης αφού μετά την ολοκλήρωση της ασφαλτόστρωσης επί της 7η Μεραρχίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία η Βενιζέλου που θυμίζει για άλλη μια φορά την ιστορική και χαρακτηριστική εμφάνιση της Εθνικής Περού.

Βέβαια το ερώτημα είναι πόσο θα αντέξει αυτό το κοκκινοπορτοκαλί χρώμα αφού αργά ή γρήγορα το μαύρο που αφήνουν πίσω τους τα λάστιχα των αυτοκινήτων θα επικρατήσει.

Είναι θέμα εβδομάδων.

Απο αυτό το τρίτο κύμα καύσωνα που φαίνεται οτι θα συνεχίζει να μας επηρεάζει και την ερχόμενη εβδομάδα μόνο τα μελτέμια του Αυγούστου μπορούν να μας σώσουν και να δημιουργήσουν έτσι συνθήκες ανακούφισης αφού ενισχύονται σημαντικά τις επόμενες ημέρες.

Μακάρι γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Νέος κύκλος αποκαλύψεων απο Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται και τον Αύγουστο με διαλόγους και sms που θα θα δουν το φως της επικαιρότητας και θα επιχειρήσουν να κλονίσουν εκ νέου τους ένοικους του Μαξίμου που μέχρι στιγμή σφυρίζουν αδιάφορα.

Το έχω γράψει και θα το ξαναγράψω οτι σημασία έχει το αύριο και οχι το χθές.

Τι θα γίνει απο εδώ και πέρα.

Άλλωστε ο Τσίπρας για τους χειρισμούς του το καλοκαίρι του 2015 κρίθηκε.

Λοιπόν αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα.

Καταλαβαίνετε διανύουμε μια περίοδο όπου οι ρυθμοί μόνο θα πέφτουν τουλάψισχτον μέχρι το τετράημερο ίσως και πενταήμερο του 15 Αύγουστου.

Απο τις 20 του μήνα και μετά αρχίζει η ανασυγκρότηση και η ανασύνταξη για το Φθινόπωρο και την χειμερινή περίοδο.

Καλή σας ημέρα και καλή αντάμωση αύριο το πρωί.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης