• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Κάποιες φορές πιθανά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τελειώνουν με αθώωση του κατηγορούμενου!

 Κάποιες φορές πιθανά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας τελειώνουν με αθώωση του κατηγορούμενου!

Στη συνεδρίαση του Τριμελούς Καβάλας την περασμένη Παρασκευή οι υποθέσεις δεν ήταν πολλές. Θα μπορούσε κάποιος να τις σχολιάσει, να τις περιγράψει, ακόμη και ελάχιστες!

Γεγονός μάλλον συνηθισμένο για την εποχή που διανύουμε, για τη συχνότητα με την οποία οι πολίτες μπορούν και προσφεύγουν στη δικαιοσύνη. Πλέον το… σπορ είναι αρκετά ακριβό, όπως παρατηρούν με σιγουριά οι γνωρίζοντες.

Το ενδοοικογενειακό επεισόδιο- επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας- έγινε σε ένα μικρό χωριό του Ν. Καβάλας τον Ιούνιο του 2019. Η δικογραφία που αρχικά σχημάτισε το Α.Τ. της περιοχής έφθασε στο ακροατήριο και ο κατηγορούμενος άνδρας (και σύντροφος) αθωώθηκε. Περίεργο; Καθόλου. Απόφαση στηριγμένη σε πραγματικά περιστατικά, σαφώς επηρεασμένη από την κατάθεση της παθούσας που τελικά μπορεί και να μην ήταν παθούσα. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου (ο κατηγορούμενος δεν ήταν στην αίθουσα) έσπευσε να «προετοιμάσει» και την εισαγγελέα και τους δικαστές. Στην αρχή της δίκης δήλωσε ότι το ζευγάρι στο μεταξύ βρήκε την ηρεμία του, συνυπάρχει αρμονικά και χωρίς επεισόδια ή τέτοιου είδους γεγονότα. Αυτό υποστήριξε ξεκάθαρα και η σύντροφος όταν κατέθεσε ως μάρτυρας και τελικά δεν στήριξε την κατηγορία.

Ας δούμε τι είχε συμβεί ή τι περιέγραφε ότι είχε συμβεί η δικογραφία:

Επιστρέφοντας από την εργασία της είχε έντονο διάλογο με τον σύντροφο της. Αυτός την έσπρωξε ενώ και οι δύο ήταν στη σκάλα του σπιτιού, η γυναίκα έπεσε και κατρακύλησε στην κατηφόρα που υπάρχει στο σημείο. Κοντά στο σπίτι. Γείτονες κάλεσαν την αστυνομία, που έφθασε γρήγορα και τελικά μετέφερε τους μετέχοντες στο επεισόδιο στο τμήμα. Σύμφωνα με τον αστυνομικό μάρτυρα στη δίκη, η παθούσα είχε αμυχές κυρίως στα πόδια κι ένα καρούμπαλο στο μέτωπο. Εξ αυτού του λόγου και παρά το ότι δεν ήθελε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο ή στο Κέντρο Υγείας, οι αστυνομικοί έδωσαν συνέχεια στην υπόθεση. «Μας είπε ότι έπεσε στην παραλία» κατέθεσε ο αστυνομικός. «Πρέπει να έπεσε στην κατηφόρα έξω από το σπίτι της» πρόσθεσε. «Από τότε δεν μας απασχόλησαν άλλη φορά» κατέληξε.

Η εισαγγελέας της έδρας πείσθηκε ότι η πράξη του κατηγορητηρίου αποδείχθηκε και ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου. Το δικαστήριο αντίθετα τον κήρυξε αθώο. Στην κατάθεση της η γυναίκα είπε ότι παραπάτησε και γλίστρησε. «Είχαμε μια αντιπαράθεση αλλά δεν με χτύπησε» τόνισε. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου μιλώντας και λόγω εμπειρίας, παρατήρησε: «Το εξωραΐζεται το περιστατικό» είπε προς την μάρτυρα. Κι αυτή αρνήθηκε ότι τα πράγματα είναι έτσι.

Σε άλλη υπόθεση του Τριμελούς κατηγορούμενος ήταν Ρομά από την περιοχή του Νέστου για διάρρηξη κατοικίας σε χωριό της περιοχής. Κι ενώ το θύμα της διάρρηξης δεν γνώριζε το δράστη, ένας φίλος του κατηγορούμενου είχε καταθέσει προανακριτικά τα στοιχεία του κατηγορούμενου. Το γεγονός ήταν καθοριστικό για την καταδικαστική απόφαση νεαρού άνδρα που κι άλλη φορά, για ίδιο λόγο απασχόλησε τις αρχές. Ο μάρτυρας και θύμα της διάρρηξης μίλησε στο δικαστήριο για το πόσο συχνά γίνεται στόχος διαρρηκτών. Είπε μάλιστα ότι αφού ενίσχυσε πόρτες και παράθυρα, χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, τελευταία αναγκάστηκε να βάλει εκτός της οικίας του και κάμερες! Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, του επέβαλε ποινή φυλάκισης 1 έτους χωρίς αναστολή. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι από τη διάρρηξη ο δράστης πήρε χρηματικό ποσό περίπου 300 ευρώ και χρυσαφικά.

Διαβάστε επίσης