• 20 Απριλίου 2024,

Κάποιοι διαφωνούν με την απόφαση να παραμείνει κλειστός ο «Πυθαγόρας»

 Κάποιοι διαφωνούν με την απόφαση να παραμείνει κλειστός ο «Πυθαγόρας»

Οι σύλλογοι που φιλοξενούνται στον Πυθαγόρα μαζί με το Δήμο Καβάλας αποφάσισαν την προηγούμενη εβδομάδα ο χώρος να παραμείνει κλειστός ως το τέλος του έτους. Διαδικτυακά υπήρξαν διαφωνίες και κριτική στην απόφαση.

Κυρίως προς τον Δήμο Καβάλας. Πάντως η απόφαση περιγράφεται να είναι κοινή, συλλόγων και Δήμου, κι αφού εξετάστηκαν όλες οι σχετικές παράμετροι. Αυτοί που διαμαρτύρονται φέρονται να είναι δάσκαλοι χορού και χορευτές. Φυσικά και παίζει ρόλο ότι άλλοι σύλλογοι έχουν ή θα έχουν σύντομα μια σχετικά κανονική δραστηριότητα. Είναι οι σύλλογοι εκτός Πυθαγόρα. Όπως επίσης έχει σημασία το γεγονός ότι ενώ όλα επανέρχονται, ο Πυθαγόρας είναι συνεχώς κλειστός από τον Μάρτη του 2020. Η δραστηριότητα άλλων συλλόγων έχει ως εξής:


Σύλλογος Περιγιαλίου: Προγραμμάτισε γενική συνέλευση και εκλογή νέας διοίκησης, διαδικασίες που έγιναν χθες Κυριακή στο χώρο του συλλόγου. Αν παρά ταύτα δεν υπήρχε απαρτία η συνέλευση κτλ θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή.


Σύλλογος Χωράφας: Έκανε εκλογές αλλά δεν συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο. Την προηγούμενη εβδομάδα τέλεσε αγιασμό για τη νέα περίοδο εκδηλώσεων. Επίσης με αφορμή εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή, ευχαρίστησε: «…τον Δήμο Καβάλας, την περιβαλλοντική οργάνωση GAIA FIRST και τον εκπρόσωπο αυτής κ. Αντώνιο Δροσόπουλο , για την συμμετοχή τους στον καθαρισμό του Περιαστικού Δάσους Καβάλας,στην περιοχή της Χωράφας».


Σύλλογος Ποταμουδίων: Μετά από μια περίοδο εγγραφών, από αυτήν την εβδομάδα ξεκινά δραστηριότητα με τα διάφορα τμήματα του. Τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας.


Ο σύλλογος Κηπούπολης- Καλαμίτσας «…ανταποκρινόμενος στη πρόταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου (σχολείο Κηπούπολης) βοήθησε στο να δοθεί χρώμα στο χώρο του χολείου συνδράμοντας με χρώματα στη δημιουργία νέων επιδαπέδιων παιχνιδιών καθώς και νέων εικόνων ζωγραφικής που δημιουργήθηκαν στον προαύλιο χώρο».


Χθες το απόγευμα ο συνοικιακός σύλλογος Αγίου Λουκά επρόκειτο να τελέσει αγιασμό για την έναρξη της νέας περιόδου δραστηριοτήτων του. Τέλος Σεπτέμβρη έκανε εκλογές και πρόεδρος παρέμεινε η κ. Μερόπη Παρασύρη.


Συνοικιακός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο»: ΤΙΜΟΥΜΕ με την παράδοση του δίτομου βιβλίου του συλλόγου μας “Η παλιά πόλη της Καβάλας (7ος-20ος αι.) την κ. ΧΟΥΠΟΥΡΙΔΟΥ ΚΑΙΤΗ για την εξαίρετη δουλειά της στην σχεδίαση, την έκδοση και την πώληση των ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ 2022 καταβάλλοντας εξ ολοκλήρου τα έσοδα υπέρ του συλλόγου μας με σκοπό να ανταποκριθούμε στο κοινωνικό έργο που προσφέρουμε.


Και ο σύλλογος κατοίκων Νεάπολης ξεκίνησε την νέα περίοδο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων με γενική συνέλευση. Σε αυτήν έγιναν εκλογές κι έτσι ο σύλλογος έχει νέο διοικητικό συμβούλιο.


Ο Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων ξεκίνησε τις πρόβες του που θα πραγματοποιούνται στο Άλσος των Πεντακοσίων ή σε χώρο του 2ου δημοτικού σχολείου. Θα λειτουργήσει προς το παρόν μόνο τμήμα ενηλίκων. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους μας να στηρίξουν τόσο τον σύλλογο όσο και τον πολιτισμό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.


Ο σύλλογος Ιχνηλάτες πραγματοποίησε τέλος Σεπτέμβρη γενική συνέλευση για τα μέλη του.


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ερατεινού διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο για τις 12 – 13 – 14 Νοεμβρίου 2021.


Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας έκανε εκλογές την προηγούμενη εβδομάδα. Ανακοινώνει την πραγματοποίηση ημερήσιας εκδρομής στο σπήλαιο Μααρά στις 24 Οκτώβρη. Η πεζοπορία την ίδια μέρα είναι αφιερωμένη στον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο Σταύρο Υφαντίδη. Τιμή συμμετοχής 10 ευρώ.


Το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας είναι από τους πρώτους συλλόγους που επανήλθε σε δραστηριότητα από την Παρασκευή 1η Οκτώβρη. Τηρεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Οι συναντήσεις γίνονται σε χώρους του κτιρίου του.


Ο πρόεδρος το Δ.Σ. και τα μέλη της Κρητικής Αδελφότητας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό του καταξιωμένου μέλος της Μαρίας Φρατζεσκάκη.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης