Ν. Καβάλας: Επιμένει η κακοκαιρία «Αθηνά» – Η αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα

 Ν. Καβάλας: Επιμένει η κακοκαιρία «Αθηνά» – Η αναλυτική πρόγνωση για τη Δευτέρα

Mπαίνοντας στην τελική ευθεία της συγκεκριμένης κακοκαιρίας η περιοχή το επόμενο διήμερο θα επηρεαστεί περισσότερο από ότι το Σαββατοκύριακο. Έτσι, ας δούμε τι περιμένουμε αύριο.

Δευτέρα 11/10

Μέσα στην νύχτα αναμένονται τοπικές ασθενείς βροχές με έμφαση στα δυτικά του νομού (γύρω από το Παγγαίο ίσως τα φαινόμενα έχουν και μέτρια ένταση στις υπόλοιπες περιοχές του νομού πιο παροδικά ασθενή και τοπικά φαινόμενα).

Όμως, από το ξημέρωμα οι βροχές σταδιακά θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και θα επηρεάζουν το σύνολο του νομού. Τα φαινόμενα θα έχουν μέτρια ένταση κατά βάση ωστόσο δεν αποκλείονται τοπικά και πρόσκαιρα και έντονα φαινόμενα. Οι μεγαλύτερες πιθανότητες για τέτοιου τύπου φαινόμενα εντοπίζονται στα δυτικότερα τμήματα του νομού και στην Θάσο, στις υπόλοιπες περιοχές μικρότερες αλλά υπαρκτές πιθανότητες.

Το μοτίβο αυτό θα συνεχιστεί περίπου μέχρι τις μεσημβρινές ώρες. Εν συνεχεία σταδιακά αναμένεται οι βροχές πάλι να αποκτήσουν πιο τοπικό χαρακτήρα και ασθενή-μέτρια ένταση μέχρι και το τέλος της ημέρας.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται σε περιοχές γύρω από την ανατολική και βορειανατολικής μεριάς του Παγγαίου και στο βορειανατολικό κομμάτι του νησιού της Θάσου, αυτές οι περιοχές έχουν δεχθεί ήδη μεγάλα ύψη βροχής τις προηγούμενες μέρες.

Οι ανατολικοί-βορειανατολικοί άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ωστόσο θα εξασθενήσουν ελαφρώς και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση. Αύριο θα υπάρξει νέα ενημέρωση για την Τρίτη, για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr

Διαβάστε επίσης