• 3 Μαΐου 2024,

Κάποτε οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο γλέντι!

 Κάποτε οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν το δικό τους Χριστουγεννιάτικο γλέντι!

Το φωτογραφικό αρχείο της Πρωινής μας γυρίζει στο παρελθόν.

Πριν από περίπου 20 χρόνια. Δημοσιεύουμε σήμερα φωτογραφικά στιγμιότυπα από το καθιερωμένο τότε γλέντι των δημοτικών συμβούλων Καβάλας τον Δεκέμβρη του 2002 και του 2004.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου(ήταν πάντα η τελευταία του έτους) ο Δήμαρχος (τότε ο Στάθης Εριφυλλίδης) και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων γιόρταζαν για τα Χριστούγεννα που έρχονταν.

Παρευρίσκονταν σε μια … συνεδρίαση που δεν ήταν σαν τις άλλες.

Πρώτος την ιδέα την είχε ο Λευτέρης Αθανασιάδης. Αυτός καθιέρωσε τα συγκεκριμένα γλέντια. Μόλις τέλειωνε η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για κάθε έτος (περίοδος εορτών) άπαντες έφευγαν από το Δημαρχείο για να γλεντήσουν.

Κι αν η συνεδρίαση τέλειωνε αργά, ακόμη και μετά τις 11 το βράδυ, πάλι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Το γλέντι θα άρχιζε αργά αλλά δεν ματαιώνονταν.

Κι όπως πάντα οι καλύτερες του στιγμές ήταν οι συναντήσεις στην πίστα του εκάστοτε Δημάρχου με τους συμβούλους της αντιπολίτευσης. Αυτούς που του έκαναν τη ζωή δύσκολη με την κριτική τους. Φαίνεται στις φωτογραφίες το ωραίο κλίμα στην εκδήλωση, ο χορός και φυσικά πόσο αρμονικά συνυπήρχαν η διοίκηση του Δήμου Καβάλας με την αντιπολίτευση. Μόνο για το συγκεκριμένο βράδυ αφού από το επόμενο πρωί η κριτική συνεχίζονταν.

Κι ενώ ο Στάθης Εριφυλλίδης συνέχισε αυτό που του παρέδωσε – ως προς τη συγκεκριμένη βραδιά- ο Λευτέρης Αθανασιάδης, στη συνέχεια το γλέντι ξεχάστηκε. Ως που έπαψε να πραγματοποιείται.

Έφταιξε η ένταση της ακόμη σκληρότερης αντιπολίτευσης; Δεν νομίζουμε. Επί Σιμιτσή το … μέτρο ατόνησε κι έτσι ενώ γίνονταν γλέντια, δεν ήταν σαν το συγκεκριμένο. Υπό της παρούσες δε συνθήκες στο Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται αδύνατο να επαναληφθούν βραδιές όπως οι συγκεκριμένες. Υπάρχουν μόνο ως ανάμνηση. Μια καλή ανάμνηση κάποιων προηγούμενων εποχών. Ίσως καλύτερων των σημερινών ως προς τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης