• 18 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

«Καστροφεγγίσματα» με ζέστη και παραδοσιακή- ρεμπέτικη μουσική

 «Καστροφεγγίσματα» με ζέστη και παραδοσιακή- ρεμπέτικη μουσική

Οι εκδηλώσεις του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Παναγίας «Το Κάστρο» με τίτλο «Καστροφεγγίσματα» γίνονται κάθε χρόνο στο τέλος του Καλοκαιριού. Φέτος τα «Καστροφεγγίσματα» ήταν μία εκδήλωση, μία μόνο βραδιά. Ο πρόεδρος του συλλόγου Φώτης Λαζαρίδης εξήγησε ότι αυτό αποφασίστηκε επειδή υπάρχει «πλούσια» συνέχεια με τις εκδηλώσεις του 2020. Χρονιά που ο σύλλογος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής.

Είχε αρκετή ζέστη το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο της εκδήλωσης. Στην Παλιά Μουσική. Φυσούσε ζεστός αέρας κι όσοι προτίμησαν να περπατήσουν για να φθάσουν στο σημείο, ήταν εκτός από κουρασμένοι και ιδρωμένοι. Αυτό το κλίμα του ελληνικού Καλοκαιριού προσπάθησε να επηρεάσει θετικά η ορχήστρα υπό τον Μανώλη Παργεντάκη. Στην Παλιά Μουσική για δύο ημέρες υπήρχε έκθεση χειροποίητων κοσμημάτων από τις εκπαιδευτικούς Ευδοκία Φανερωμένου και Μαρίνα Καλιντέρη. Οι τουρίστες που ανέβαιναν προς το Φρούριο έκαναν μια στάση. Άκουγαν τη μουσική, έβλεπαν την Παλιά Μουσική και την έκθεση. Η ζέστη με λίγα

λόγια ήταν ένα πρόβλημα αλλά όλα τα άλλα ήταν ωραία. Ευχάριστα και μελωδικά. Για την εξυπηρέτηση του κοινού ο σύλλογος είχε κρύο νερό – αναψυκτικό- μπύρα κι ένα μικρό σνακ. Τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου με χαμόγελο ήταν πρόθυμα να λύσουν οποιοδήποτε πρόβλημα ανέκυπτε λόγω της προηγούμενης πεζοπορίας. Από πλευράς επισήμων η εκδήλωση άρχισε με την παρουσία μόνο του πρώην βουλευτή Τάκη Εμμανουηλίδη. «Περιμέναμε το Δήμαρχο αλλά δεν ήρθε. Ίσως έρθει αργότερα» είπε ο κ. Λαζαρίδης.

Πριν λίγες ημέρες ο σύλλογος εξέδωσε ένα έντυπο, μια μικρή εφημερίδα όπου σε αυτήν υπάρχουν και οι επόμενες δραστηριότητες του. Παρουσιάζει τα 4 τμήματα του, κάνει έναν απολογισμό της ημερίδας που έγινε για τη συνοικία. Η οποία όπως διαβάζουμε θα επαναληφθεί σε δύο χρόνια. Ίσως και για να διαπιστωθεί αν κάποια απ’ όσα αναφέρθηκαν στην πρόσφατη, υλοποιηθούν έως τότε. Στις 24 Σεπτέμβρη οργανώνει ημερίδα σε Χαλκίδα- Ναύπλιο και Μονεβασιά. Ενώ τον Νοέμβρη θα οργανώσει εκδήλωση για τα θέματα της πυρασφάλειας.

Διαβάστε επίσης