Θα νοικιαστεί το περίπτερο μπροστά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ;

 Θα νοικιαστεί το περίπτερο μπροστά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ;

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας στη συνεδρίαση της την προηγούμενη εβδομάδα αποφάσισε τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του περιπτέρου που βρίσκεται μπροστά από το πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Ο διαγωνισμός θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Λόγω της κρίσης που επηρέασε τη λειτουργία των περιπτέρων στην πόλη μας, είναι απορίας άγνωστο αν για το συγκεκριμένο υπάρξει ενδιαφερόμενος. Πολλά άλλα περίπτερα στην Καβάλα (τόσο στο κέντρο όσο και εκτός κέντρου) είναι κλειστά. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τα νοικιάσει. Καταργήθηκαν, τα δε κουβούκλια τους απομακρύνθηκαν. Βρίσκονται στις αποθήκες του Δήμου, στο στρατόπεδο Κωτσάλου. Ο Δήμος Καβάλας θίγεται από τη μεγάλη μείωση των περιπτέρων αφού χάνει έσοδα. Προσπαθεί λοιπόν να προσελκύσει ενδιαφερόμενους και να μειώσει τα ενοίκια που ζητά.

Σε μια εποχή που το περιθώριο κέρδους μειώνεται θεαματικά για όλα τα περίπτερα κι αυτούς που τα λειτουργούν, το περίπτερο μπροστά από το ΚΤΕΛ (σε μια περιοχή με κόσμο) λειτουργούσε ως πρόσφατα. Ο ενοικιαστής το εγκατέλειψε κι εδώ και καιρό είναι κλειστό. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να μειώσει το ενοίκιο από τα 600 στα 400 ευρώ το μήνα . Είναι αυτό αρκετό;

Η διαδικασία του διαγωνισμού θα γίνει σύμφωνα με τις προσφορές που θα υπάρξουν. Τα 400 ευρώ το μήνα είναι η εκκίνηση της διαδικασίας. Εκτός αν ενδιαφερθεί μόνο ένας. Ακόμη κι αυτό μοιάζει δύσκολο. Στην Καβάλα υπάρχει απροθυμία για τη λειτουργία περιπτέρων. Ακόμη κι αυτών που κάποτε ήταν περιζήτητα. Όπως πάμε τα περίπτερα και στο κέντρο της πόλης σύντομα θα είναι είδος προς εξαφάνιση. Πάντως ο Δήμος Καβάλας εφόσον όντως ενδιαφέρεται για την περιουσία και τα έσοδα του, θα μπορούσε να μειώσει κι άλλο την τιμή του ενοικίου. Πολύ απλά τα εν λειτουργία περίπτερα θα επανέλθουν όταν μειωθούν περαιτέρω τα λειτουργικά τους έξοδα.

Το προηγούμενο διάστημα απομακρύνθηκαν κουβούκλια περιπτέρων που ήταν για πολύ καιρό κλειστά, στην οδό Δαγκλή- μπροστά από τις Καμάρες – στην οδό Κουντουριώτου αλλά και στην οδό Χ. Σμύρνης. Αν ο Δήμος Καβάλας το επεδίωκε, θα μπορούσε να συνεχίσει με απομάκρυνση κι άλλων κουβουκλίων κλειστών περιπτέρων. Δεν το κάνει πιστεύοντας ότι τα δεδομένα θα αλλάξουν και τα περίπτερα σύντομα θα ξαναγίνουν ελκυστικά για τους ιδιώτες. Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο μεταξύ η νομοθεσία άλλαξε. Υπάρχουν κάποια περίπτερα που προορίζονται για ΑμΕΑ και θύματα πολέμου αλλά τα περισσότερα διαχειρίζονται από το Δήμο και την τοπική αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Διαβάστε επίσης