Ώρα ενημέρωσης για αυτά που γίνονται στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»

 Ώρα ενημέρωσης για αυτά που γίνονται στο στρατόπεδο «Ασημακοπούλου»

Εντός της εβδομάδας θα ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος. Έχει προηγηθεί αίτημα του προς κάθε αρμόδιο, το οποίο διατυπώθηκε γραπτώς προ λίγων εβδομάδων. Η ενημέρωση του αφορά την υπηρεσιακή κυρίως διαδικασία που προηγήθηκε, την παραχώρηση τμήματος ή και όλου του χώρου σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Η οποία παρουσιάζεται να έχει τόσο ισχυρή παρουσία στο «Ασημακοπούλου», που την προηγούμενη εβδομάδα απαγόρευσε την είσοδο σε αυτό σε εκπροσώπους από το εξωτερικό που ζήτησαν να επιμορφώσουν τους πρόσφυγες.

Το κρίσιμο ζήτημα αφορά το καθεστώς παραχώρησης έκτασης του στρατοπέδου. Αν ότι προηγήθηκε είναι αξιόπιστο και σωστό, τότε δεν θα υπάρξουν περιθώρια αλλαγών της σημερινής κατάστασης. Με λίγα λόγια θα ερευνηθεί η σύμβαση παραχώρησης από ποιόν και σε ποιόν.

Η πρωτοβουλία του κ. Παναγιωτόπουλου αφορά και τα μελλοντικά σχέδια στο χώρο, τη πιθανή μεταφοράς εντός του στρατοπέδου και άλλων προσφύγων ή παράτυπων μεταναστών. Ίδια ενημέρωση έχει ζητήσει με επιστολή του στο Υπουργείο και ο Δήμος Καβάλας, χωρίς να υπάρχουν πολλές πιθανότητες απαντήσεων. Θυμίζουμε ότι για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των παλαιών στρατώνων δεν υπάρχει άδεια της Πολεοδομίας Καβάλας.

Διαβάστε επίσης