• 28 Μαρτίου 2024,

Καταδικάστηκαν στο Τριμελές τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

 Καταδικάστηκαν στο Τριμελές τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου καταδικάστηκαν στο Tριμελές Καβάλας ο Πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Θάσου. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκαν ιδιώτης μηχανικός αλλά και ιδιοκτήτης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος. Όλοι ήταν κατηγορούμενοι για μία διαδικασία που έγινε στη Θάσο το 2015.

Τότε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου δόθηκε η συγκατάθεση στο μηχανικό να τακτοποιήσει σύμφωνα με το νόμο 4178 του 2013 πέργκολα μπροστά από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Η διαδικασία που ακολουθήθηκε αποδείχθηκε (εκ των υστέρων) ότι δεν ήταν η νόμιμη.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή.  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή.

Ο ιδιώτης μηχανικός εμπλεκόμενος στην υπόθεση σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (ως ηθικός αυτουργός) σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών. Όλοι τους άσκησαν έφεση. Έτσι η υπόθεση θα δικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Καβάλας διήρκησε αρκετή ώρα με τρεις συνηγόρους υπεράσπισης, οι οποίοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ισχυρίστηκαν ότι αυτό που έγινε είναι μια συνηθισμένη διαδικασία που γίνεται παντού, σε παρόμοιες περιπτώσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων. Τα μέλη του δ.σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου καταδικάστηκαν για παράβαση καθήκοντος.

Διαβάστε επίσης