• 27 Ιουλίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα.

Καταδικάστηκε να πληρώσει την αξία του ποδηλάτου που κατέστρεψε!

 Καταδικάστηκε να πληρώσει την αξία του ποδηλάτου που κατέστρεψε!

Σε κατάσταση μη σωστής λειτουργίας ήταν και χθες τα δικαστήρια τόσο στην Καβάλα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η αποχή των δικηγόρων συνεχίστηκε και θα συνεχιστεί όπως φαίνεται όλη την εβδομάδα. Για την ερχόμενη βλέπουμε κι ανάλογα με τις εξελίξεις στο γνωστό και ήδη πολυσυζητημένο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην πόλη μας οι δικηγόροι είναι ανάστατοι για αυτό που πάει να γίνει, θεωρούν το νέο φορολογικό σύστημα εντελώς άδικο. Χθες το μεσημέρι επρόκειτο να κάνουν γενική συνέλευση στο γραφείο του συλλόγου και να αποφασίσουν συνέχιση της αποχής τους όλη την εβδομάδα.

Το ίδιο κάνουν οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι σύλλογοι στη χώρα. Ρόλο φυσικά παίζει και η απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων του περασμένου Σαββάτου. Κι αυτή η απόφαση υπέρ της συνέχισης της αποχής για την τρέχουσα εβδομάδα.

Υπό αυτές τις συνθήκες το Μονομελές Καβάλας και το Μονομελές Θάσου που συνεδρίασαν χθες έδωσαν πολλές αναβολές λόγω της χθεσινής αποχής των δικηγόρων. Στο δικαστήριο της Καβάλας ο κόσμος ήταν ελάχιστος.

Όλοι γνώριζαν τα περί της αποχής. Καλώς ή κακώς δεν προσήλθαν οι περισσότεροι. Το Μονομελές συνεδρίασε σε μια άδεια αίθουσα. Η συνεδρίαση του τέλειωσε- όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις- στις 10.30 το πρωί περίπου. Πάρα πολύ νωρίς.

Σημειώνουμε ότι παρά τις αναβολές, όσοι απουσίαζαν από την αίθουσα αδικαιολόγητα (ειδικά οι μάρτυρες) τιμωρήθηκαν με το προβλεπόμενο πρόστιμο 200 ευρώ στον κάθε ένα. Συμβαίνει συχνά κι είναι λάθος.

Ο πολίτης ακούει ότι απέχουν οι δικηγόροι, θεωρεί βέβαιη την αναβολή της υπόθεσης του και κακώς δεν εμφανίζεται στο δικαστήριο. Το οποίο ναι μεν αναβάλει λόγω της αποχής των δικηγόρων αλλά του βάζει και το προαναφερθέν πρόστιμο.

Υπάρχουν περιπτώσεις, ελάχιστες αλλά υπάρχουν, που η δίκη διεξάγεται. Τουλάχιστον δύο τέτοιες περιπτώσεις υπήρξαν χθες στο Μονομελές. Στην πρώτη ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε. Προ 3 ετών οδηγώντας όχημα στο κέντρο της πόλης έπεσε πάνω σε προπορευόμενο ποδήλατο.

Το έριξε κάτω τραυματίζοντας ελαφρά την οδηγό του. Στη συνέχεια αυτή, κατέθεσε στην εκδίκαση της υπόθεσης, προσπάθησε να αποζημιωθεί αλλά όπως ισχυρίστηκε «… του τηλεφωνούσα και αντί άλλης απάντησης με έβριζε».

Στην κατάθεση της εξήγησε ως πιθανή αιτία του περιστατικού το ότι ο οδηγός γύρισε να δει τα παιδιά που βρίσκονταν στο πίσω κάθισμα αλλά δεν είδε ούτε την ίδια ούτε το ποδήλατο. Με αποτέλεσμα τη σύγκρουση.

Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή. Η αναστολή όμως ισχύει μόνο αν ο καταδικασθείς καταβάλει στην παθούσα ποσό 300 ευρώ, όση η αξία του ποδηλάτου που καταστράφηκε.

Σε άλλη υπόθεση κατηγορούμενος ήταν νεαρός τοξικομανής ο οποίος τον Απρίλιο του 2020 προσκλήθηκε σε γειτονικό σπίτι για μεσημβρινό φαγητό. Βρήκε την ευκαιρία και έκλεψε το πορτοφόλι του ιδιοκτήτη, αυτού που τον προσκάλεσε στο φαγητό, μέσα στο οποίο υπήρχε ποσό 300 περίπου ευρώ.

Το περιστατικό έγινε σε χωριό του Νομού. Ο παθών που κατέθεσε μάρτυρας (ο κατηγορούμενος απουσίαζε), υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το παιδί. Κάτι για να προστατευτεί και ο ίδιος και όλοι οι υπόλοιποι στο χωριό». Επέμενε ότι ίδια περιστατικά γίνονται πολύ συχνά, μια διαρκής ταλαιπωρία της μικρής κοινωνίας στην περιοχή που δραστηριοποιείται ο δράστης.

Διαβάστε επίσης