• 11 Μαΐου 2024,

Καταγγελίες Παντελή Ηλιάδη και καλά λόγια μόνο για τον Μακάριο Λαζαρίδη

 Καταγγελίες Παντελή Ηλιάδη και καλά λόγια μόνο για τον Μακάριο Λαζαρίδη

Αιφνιδίασε ο Παντελής Ηλιάδης μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε εμφανίζεται το 2010 να καταθέτει την υποψηφιότητά του ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας. Την περασμένη Κυριακή ήταν υποψήφιος πρόεδρος και δεν εξελέγη. Αιφνιδίασε με τις δηλώσεις που έκανε, οι οποίες ήταν μα συνεχής καταγγελία. Από αυτήν εξαίρεσε μόνο τον Μακάριο Λαζαρίδη για τον οποίον επεφύλαξε καλά λόγια.

Αν και όπως είπε δεν είναι ενοχλημένος ή στεναχωρημένος που δε εκλέχθηκε ως σύνεδρος φαίνεται να καταγγέλλει όλους αυτούς που όπως περιγράφει μεθόδευσαν τα αποτελέσματα. Παρά ταύτα, περιγράφει συγκεκριμένες συμμαχίες και συνεργασίες που γίνονται σε κάθε εκλογική διαδικασία, όχι μόνο στα κόμματα αλλά και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Ένα απόσπασμα των ερωτήσεων και απαντήσεων του κ. Ηλιάδη είναι το ακόλουθο:

-Γιατί ο Παντελής Ηλιάδης δεν κατάφερε να εκλεγεί σύνεδρος στο συνέδριο της ΝΔ, σε ένα κόμμα που αγαπά;

– Το κόμμα το αγαπώ γιατί ιδεολογικά είμαι ταυτισμένος απόλυτα με αυτό. Θα συνεχίσω να είμαι απόλυτα. Εγώ δεν έχω χάσει το δρόμο μου. Στις εκλογές όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Όλα ήταν ήσυχα Τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά. Ήταν ένα φιλικό παιχνίδι που τελείωσε όπως ακριβώς προγραμματίστηκε. Την προηγούμενη φορά ήταν ένας υποψήφιος πρόεδρος. Δύο ήταν αυτήν την φορά. Τον δεύτερο τον ελέγχω ακόμη, δεν γνωρίζω αν ήταν ή δεν ήταν… Από εκεί και πέρα το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό. Οι δύο πρώτοι για τη ΝΟΔΕ είναι … δύο καινούργιοι άνθρωποι που δεν τους έχουμε ξαναδεί.

-Αυτό το σχόλιο είναι μάλλον ειρωνικό…

-Να το εκλάβετε όπως θέλετε… Εύχομαι η νέα ΝΟΔΕ να πετύχει τους στόχους της, τις αρχές της. Δίπλα στο μεγάλο και άξιο αρχηγό. Πιστεύω ότι κι οι δύο πρώτοι σε σταυρούς είναι δίπλα του…

-Υπάρχει ειρωνεία στα λόγια σας…

-Μιλώ για τους νέους ανθρώπους (γέλια) που ανέλαβαν. Ο Φρατζεσκάκης για 40 χρόνια και ξανά. Ο Παπαντίδης το ίδιο. Αυτά. Δεν είπα κάτι άλλο.

-Είναι μεγάλο θέμα η ανανέωση για όλα τα κόμματα. Ο Μητσοτάκης λέει ότι θα ανανεώσει τη ΝΔ και τα βουλευτικά ψηφοδέλτια.

-Εγώ πιστεύω απόλυτα στο Μητσοτάκη. Στην οικογένεια αυτή εγώ πιστεύω 30 χρόνια. Στηρίζω και ψηφίζω, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

– Δύσκολο πράγμα η ανανέωση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο με τόσους να ενδιαφέρονται. Και με Μακάριο Λαζαρίδη…

-Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι καινούργιος σε κάποιους, που θέλουν να τον θεωρούν καινούργιο. Είναι 50 χρονών κι από τα 15 του είναι στην ΟΝΝΕΔ και στο κόμμα. Πάντα εκλεγμένος σε όλα τα όργανα. Δεν θεωρώ ότι είναι καινούργιος.

-Καινούργιος για τα κομματικά δεδομένα στο Νομό

-Μπορεί στο Νομό να είναι καινούργιος αλλά δεν είναι καινούργιος στον κόσμο που ξέρει ότι είναι εκ γενετής Καβαλιώτης. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είναι η μοναδική φωτεινή ελπίδα στο Νομό, με δεδομένο ότι τα τελευταία 40 χρόνια ο Νομός βάλλεται από νταβατζήδες και τσατσάδες με νοοτροπίες του 1820. Αυτά δεν τα αμφισβητεί κανείς. Ούτε από τη ΝΔ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ που ήρθε κι έφυγε. Ο Νομός βάλλεται από συγκεκριμένους τύπους. Να μην πω χαρακτήρες.

-Για να βγει ο Μακάριος Λαζαρίδης βουλευτής, όπως εκτιμούν πολλοί, πρέπει να είναι βολικό το ψηφοδέλτιο. Μέσω της ανανέωσης μπορεί να γίνει βολικό.

-Δε χρειάζεται. Ο Μακάριος Λαζαρίδης θα είναι οπωσδήποτε βουλευτής του Νομού. Ποιοι δε θα είναι, ας αναλογιστούν το γιατί. Ζήτησα κάτι πριν από καιρό. Τι πιο σημαντικό για ‘μενα τον ψηφοφόρο, να βγει ο κάθε ένας –από αυτούς που θεωρούνται πολιτευτές, υποψήφιοι βουλευτές, πρώην βουλευτές- να μας πουν τι προσέφεραν για το Νομό. Σας ορκίζομαι δεν έχουν να πουν. Εγώ με τη δυνατότητα που έχω το έψαξα. Είδα ότι το έργο όλων είναι μηδενικό στην πόλη. Ιδιαίτερα στο Νομό. Είμαι ψηφοφόρος, θέλω να μάθω το έργο κάθε ενός που μου ζητά την ψήφο μου.

-Ο Παντελής Ηλιάδης γιατί δεν εξελέγη σύνεδρος;

– Γιατί έχει μάθει να αγωνίζεται με καθαρά μάτια. Ποτέ δεν παίρνει τηλέφωνο στα σπίτια, να τους πει «είμαι υποψήφιος». Ποτέ δεν μπαίνει σε τριάδες. Ο Παντελής Ηλιάδης ποτέ δεν στήνει παιχνίδια με βουλευτές, πολιτευτές και συμμορίες. Ο Παντελής Ηλιάδης αγαπά πάρα πολύ αυτούς που τον ψήφισαν, είναι 115 άτομα. Φίλοι του. Τον ψήφισαν χωρίς να τους πάρει τηλέφωνο. Ο Παντελής εργάζεται. Έχει ένσημα στη ζωή του.

– Ο Παντελής Ηλιάδης είναι και λίγο στεναχωρημένος από το αποτέλεσμα…

-Λάθος. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Για ‘μενα αυτά δεν είναι αυτοσκοπός. Εγώ ξέρω τι προσφέρω στη κοινωνία. Ο κάθε ένας έχει καθρέπτη κι κοιταχτεί σε αυτόν. Συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, αεριτζήδες και τεμπέληδες ψάχνουν την ώρα και την ευκαιρία εκλογών. Για να δημιουργήσουν θέματα και να κονομήσουν κάτι της τους. Είτε από τους νταβατζήδες, είτε από άλλους που έχουν συμφέροντα.

-Σε όλα τα κόμματα.

-Αυτό θέλω να πω. Ορισμένοι διεκδικούν ακόμη ενώ είναι λίγο πριν τη φυλακή. Για όλους αυτούς τους λόγους είμαι περήφανος. Απέδειξα ότι έχω φίλους. Ας μας που αυτοί που μοίρασαν τριάδες και τετράδες τι κατάφεραν; Να σας πω τι κατάφεραν. Την αγωνία τους για το κοινοβούλιο, το δούλεμα του κόσμου και πάλι, την αγορά ψυχών και τίποτα άλλο.

Διαβάστε επίσης