• 3 Μαΐου 2024,

Καταγγέλλουν την αστυνομία

 Καταγγέλλουν την αστυνομία

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το πρωί στο «Στέκι των Λαϊκών Επιτροπών» από δύο εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, του Σωματείου των Εμποροϋπαλλήλων και της Οργάνωσης Μικρομεσαίων Επαγγελματιών και Εμπόρων ΠΑΣΕΒΕ. Η συνέντευξη τύπου δόθηκε από τη Ρούλα Χατζητοπαλούδη και τον Κώστα Μακέδο. Η κα Χατζητοπαλούδη ξάφνιασε τους δημοσιογράφους όταν άρχισε να μιλά καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την έντονη παρουσία αστυνομίας στο δικαστήριο. Εννοούσε την έντονη αστυνομική δύναμη, την Τρίτη στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας, για τις δίκες της ΒΦΛ. «Υπήρχαν αστυνομικοί ένοπλοι ακόμα και μες στην αίθουσα του ακροατηρίου. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση και η αστυνομία αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους στη ΒΦΛ, ως τρομοκράτες», είπε η κα Χατζητοπαλούδη, που σχολίασε ότι πια η Αστυνομία και η Κυβέρνηση υπολογίζονται να είναι με την πλευρά των εργοδοτών.

Σχετικά με το βασικό θέμα της συνέντευξη τύπου η κα Χατζητοπαλούδη υπενθύμισε τη νέα περικοπή των συντάξεων και τη μείωση των μισθών. «Η φοροληστεία – είπε – δεν έχει τελειωμό». «Είναι παραμύθι – συμπλήρωσε – η σκληρή διαπραγμάτευση, που τάχα κάνει η κυβέρνηση». Στο τέλος κάλεσε κάθε εργαζόμενο στο συλλαλητήριο στην έκθεση της Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όπως τόνισε λεωφορεία  θ΄ αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου από το δημοτικό κήπο.

Ο Κώστας Μακέδος κάλεσε τους Επαγγελματοβιοτέχνες κι Εμπόρους στο ίδιο Συλλαλητήριο για να πάνε – όπως είπε – κόντρα στα νέα μέτρα που έρχονται. Κάλεσε τους επαγγελματίες να γυρίσουν την πλάτη στα συμβιβασμένα διοικητικά συμβούλια, του Εμπορικού Συλλόγου, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης