Πρόταση ΑΝΚΑ 18,6 εκατομ. Ευρώ

 Πρόταση ΑΝΚΑ 18,6 εκατομ. Ευρώ

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρου Μαρκόπουλου, μετά το τέλος μιας ακόμη συζήτησης αυτού και των συνεργατών του, με τους επικεφαλής της Αναπτυξιακής Καβάλας, όσον αφορά τις προτάσεις για το πρόγραμμα leader. Οι προτάσεις έχουνε οριστικοποιηθεί με συνολικό προϋπολογισμό 18,6 εκατομμύρια ευρώ, που θα κατατεθούν στο υπουργείο εντός του μήνα, για ν΄ αξιολογηθούν, ενώ τ΄ αποτελέσματα αναμένονται προς το τέλος του έτους.

Το πρώτο πρόγραμμα – η πρώτη δηλαδή πρόταση, η πολυταμειακή – έχει προϋπολογισμό 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η δεύτερη – η μονοταμειακή – έχει προϋπολογισμό 6,6 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Θ. Μαρκόπουλος μίλησε πρώτος. Είναι επιτυχία, είπε, που αρχικά εγκρίθηκαν και οι δύο προτάσεις, εκκρεμεί η δεύτερη και τελική έγκρισή τους. Συζητήσαμε, είπε, τις συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατατεθούν. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δουλειά που έγινε στην Αναπτυξιακή Καβάλας. Ο Θ. Μαρκόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Ακόμη και σήμερα καταθέσαμε προτάσεις  της περιφερειακής ενότητας. Υπάρχουν μεγάλες ανάγκες κι έτσι τα δύο προγράμματα, οι δύο προτάσεις πρέπει να υλοποιηθούν. Οι δικές μας προτάσεις που καταθέσαμε σήμερα για να ενταχθούν στο πρόγραμμα, αφορούν σύστημα ιχνηλασιμότητας τοπικών προϊόντων, αλλά και το σήμα που θα το πιστοποιεί».

Ο Μιχάλης Σκορδάς, γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Καβάλας, είπε μεταξύ των άλλων: «Θέλω να ευχαριστήσω και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, για τη συνεργασία, που είχαμε μαζί τους. Πλέον η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης θα είναι η διαχειρίστρια αρχή του νέου προγράμματος Leader.  Αυτό διευκολύνει το πρόγραμμα και τη διαδικασία. Σας θυμίζω ότι λόγω της διαβούλευσης που κάναμε πήγαμε παντού στο νομό Καβάλας, μιλήσαμε με πολλούς για να διαμορφώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερες προτάσεις».

Η συνέντευξη τύπου τελείωσε με λίγα λόγια από το Διευθυντή της Υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λεωνίδα Καστανά, που είπε ότι η υπηρεσία του συνεργάζεται άριστα με την Αναπτυξιακή Καβάλας, καταθέτοντας όχι μόνο προτάσεις, αλλά και παρατηρήσεις.

Διαβάστε επίσης