• 25 Απριλίου 2024,

Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση τον ισολογισμό του Δήμου Καβάλας για το έτος 2017

 Καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση τον ισολογισμό του Δήμου Καβάλας για το έτος 2017

Με κριτική απ’ όλη την αντιπολίτευση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία χθες το απόγευμα από το Δημοτικό Συμβούλιο ο ισολογισμός του Δήμου Καβάλας έτους 2017. Η συζήτηση που διήρκεσε μία ώρα ήταν (όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις) μια γενικότερη αναφορά στην οικονομική κατάσταση του Δήμου Καβάλας. Αυτήν του 2017 αλλά κι αυτήν που υπάρχει σήμερα.

Η αντιπολίτευση καταψήφισε το θέμα κι ισχυρίστηκε ότι ενώ στον ισολογισμό εμφανίζονται να υπάρχουν αρκετά χρήματα στο ταμείο του Δήμου εντούτοις δεν γίνονται τα ανάλογα και απαραίτητα έργα. Η διοίκηση απάντησε ότι τα χρήματα που εμφανίζονται στον ισολογισμό δεν ήταν απόθεμα αλλά ταμειακά διαθέσιμα. Πάντως στην κριτική για έλλειψη έργου δεν υπήρξε απάντηση.

«Πρώτη φορά παραδεχόμαστε ότι οφείλουμε στη ΔΕΠΟΣ 2,5 εκ ευρώ» είπε και διαμαρτυρήθηκε ο Κ. Σιμιτσής. Ο κ. Καλανταρίδης απάντησε αυτό το ποσό εμφανίζονταν και σε προηγούμενους ισολογισμούς. «Ο Δήμος Καβάλας πληρώνει αλλά δεν εισπράττει. Κάνει πολιτική εκλογών» είπε ο Μάκης Παπαδόπουλος. «Έχουμε αποθεματικά αλλά και διαμαρτυρίες για έργα που δεν έγιναν. Ειδικά στα χωριά» τόνισε ο Βαγγέλης Παππάς. «Αν έχουμε πλεόνασμα γιατί ο Δήμος Καβάλας είναι σε αυτήν την κατάσταση;» αναρωτήθηκε ο Άρης Βέρρος. Ο δε Χρήστος Ποτόλιας άσκησε γενικότερη κριτική ακόμη και στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Τη συνεδρίαση που επακολούθησε (τακτική συνεδρίαση) παρακολούθησαν οι πρόεδροι του σωματείου Ταξί και του Eurotaxi. Έλαβαν εγκαίρως διαβεβαιώσεις ότι η ανάπλαση στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη δεν επηρεάζει την πιάτσα Ταξί στην οδό Αβέρωφ.

 

Διαβάστε επίσης