Κατάργηση κλινικής κορωνοϊού- Σύντομα μόνο θάλαμοι covid στο Νοσοκομείο

 Κατάργηση κλινικής κορωνοϊού- Σύντομα μόνο θάλαμοι covid στο Νοσοκομείο

Την ερχόμενη εβδομάδα το Νοσοκομείο Καβάλας αναμένει συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να καταργήσει την κλινική covid που διαθέτει προκειμένου οι θετικοί στη νόσο ασθενείς να έχουν νοσηλεία σε θαλάμους.

Έναν σε κάθε κλινική. Ανάλογα με την πάθηση τους θα προωθούνται στις υφιστάμενες κλινικές. Κι αν είναι και θετικοί τότε θα νοσηλεύονται ξεχωριστά, σε ειδικούς θαλάμους (δωμάτια). Το γεγονός θα διευκολύνει τη γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου, θα συμβεί δε ταυτόχρονα σχεδόν σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας. Η απόφαση είναι του Υπουργείου Υγείας, ετοιμάζεται για να διαβιβαστεί με όλες τις σχετικές οδηγίες και πρωτόκολλα στα Νοσοκομεία μέσω των Υγειονομικών Περιφερειών.

Χθες στην κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο νοσηλεύονταν 9 ασθενείς. Αριθμός μικρός που όλα δείχνουν ότι θα μειωθεί κι άλλο το επόμενο διάστημα. Κλινική κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Καβάλας υπάρχει από το Φθινόπωρο του 2020.

Κάποια στιγμή όταν οι ασθενείς ήταν ακόμη και 140 (την ημέρα) χρειάστηκε να λειτουργήσει και δεύτερη. Φέτος και από την αρχή του έτους η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη αν και στη διάρκεια του πρόσφατου Καλοκαιριού πάλι υπήρξε ενδεχόμενο να λειτουργήσει δεύτερη κλινική.

 

 

Διαβάστε επίσης