• 23 Απριλίου 2024,

Καθαρά Δευτέρα 2019 : Ταραμάς και … αμόλα καλούμπα ! (οδηγίες προς ναυτιλλομένους)

 Καθαρά Δευτέρα 2019 : Ταραμάς και …  αμόλα καλούμπα !    (οδηγίες προς ναυτιλλομένους)

Αυτό το τριήμερο εστιάζουμε σε δύο πράγματα.

Στον ταραμά που είναι λευκός και δεν συζητάμε καμμία άλλη εκδοχή του και στον χαρταετό που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένος στην κατασκευή του για να μπορέσει να πετάξει.

Όσο αφορά τον ταραμά της Καθαράς Δευτέρας αν επιλέξουμε να κάτσουμε στο σπίτι μας και να στρώσουμε μόνοι μας  το τραπέζι με τα κούλουμα θα πρέπει να φτιάξουμε και μόνοι μας τον ταραμά μας.

Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές στο διαδίκτυο και θα πρέπει να επιλέξετε απλά την καλύτερη για έναν ταραμά που θα είναι λευκός και αλοιφή.

Και τα δύο είναι πολύ βασικά και θα πρέπει να τα προσέξετε εξίσου.

Ο ταραμάς εκτός απο τα παραδοσιακά κούλουμα θέλει και κρεμμυδάκι φρέσκο.

Το βουτάς (στον ταραμά) και πετάς !

Τέλος να έχετε υπόψη σας οτι μετά απο το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας που θα έχει και άφθονο τσίπουρο είναι κάτι παραπάνω απο απαραίτητο ένα διωράκι ύπνου.

Για ένα δίωρο κατεβάζεις διακόπτες και χάνεσαι στην αγκαλιά του Μορφέα.

Τώρα όσο αφορά τον χαρταετό ξεκινάμε πρώτα απο την επιλογή που θα πρέπει να είναι η σωστή γιατί ένας χαρταετός κακο φτιαγμένος απλά θα μας βγάλει την ψυχή και δεν θα πετάξει ποτέ.

Ο χαρταετός θα πρέπει να είναι φτιαγμένος απο τα σωστά υλικά και να έχει τα σωστά τα ζύγια.

Στα ζύγια είναι το κλειδί για να πάει ψηλά.

Το πρώτο που πρέπει να προσέξετε είναι η ραχοκοκαλια του που θα πρέπει να είναι απο καλάμια και δεύτερο τα ζύγια και η ουρά.

Αν αυτά είναι σωστά με λίγο ευνοϊκό άνεμο έχει γίνει το νταλαβέρι.

Σας τα γράφω όλα αυτά γιατί οι περισσότεροι χαρταετοί που βρίσκετε παραταγμένους τον ένα δίπλα στον άλλο σε διάφορα σημεία της πόλης είναι φτιαγμένοι από μαδέρια που τον κάνουν πολύ βαρύ και ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας όσο αφορά το πέταγμα.

Το πιθανότερο είναι αυτός ο χαρταετός να μην πετάξει ποτέ εκτός και αν φυσάει εκείνη την ημέρα 8 bf.

Τώρα όσο αφορά την περιοχή που θα επιλέξετε να πετάξετε τον χαρταετό σας η καλύτερη και πιο ευνοϊκή επιλογή για μία εύκολα σχετικά πτήση είναι η αλάνα της Ηρακλείτσας που συνήθως φυσάει και μετατρέπει την απογείωση σε απλή διαδικασία.

Αν ανέβει μια ψηλά μετά δεν πέφτει εύκολα.

Βέβαια στην αλάνα επειδή μαζεύεται αρκετός κόσμος υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μπερδευτούν οι σπάγγοι και να έχουμε απότομες  προσγείωσεις που είναι και αυτές μέσα στο πρόγραμμα και δεν θα πρέπει να μας χαλάσει αν συμβεί.

Ένα άλλο που θα πρέπει να δείτε εκείνη την ημέρα  είναι η συμπεριφορά σας και αναφέρομαι στους γονείς την ώρα της προσπάθειας.

Δεν χρειάζονται εκνευρισμοί και εντάσεις.

Τα παιδιά πάντα να ξέρετε ότι κάνουν οτι μπορούν και αν κάνουν κάτι λάθος δεν το κάνουν εσκεμμένα.

Δεν χρειάζονται φωνές και παρατηρήσεις μέσα στον κόσμο.

Ετσι και αλλιώς το πέταγμα του χαρταετού είναι διασκέδαση και όχι απαραίτητη υποχρέωση.

Και να μην καταφέρουμε να τον πετάξουμε δεν έγινε και τίποτα.

Αν δεν μπορούμε αποδεχόμαστε την κατάσταση τα μαζεύουμε και φεύγουμε.

Αν πάλι τα καταφέρουμε θα πρέπει να έχουμε και πολύ σπάγγο για να αμολάμε διότι σε αυτή την περίπτωση θα παίξει το γνωστό έργο : αμόλα καλούμπα !

 

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η δεύτερη καλύτερη Δευτέρα του χρόνου μετά την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος που έρχεται στις αρχές σχετικά του καλοκαιριού για να μας προσφέρει ένα όμορφο τριήμερο.

Με μικρή διαφορά ακολουθεί το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που επίσης είναι πανέμορφο και στο φινάλε του μας κάνει το τραπέζι με μεζέδες μοναδικούς.

Τα γράφω όλα αυτά για αυτούς που δεν παίρνουν και τόσο στα σοβαρά το τραπέζι της ημέρας αυτής που είναι εκλεκτό αν και όχι τόσο χορταστικό.

Είναι ένα τραπέζι με τους καλύτερους μεζέδες με ποιότητα και όχι ποσότητα.

Ίσως για τον λόγο αυτό και κάποιοι να το υποβαθμίζουν.

 

Και απο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στο τριήμερο της γυναίκας αφού και η χθεσινή Τετάρτη και η σημερινή Πέμπτη και η αυριανή Παρασκευή έτσι όπως εξελιχθεί τα πράγματα είναι αφιερωμένες στις γυναίκες που φέτος τιμήθηκαν και απο τις αρκετές δημοτικές παρατάξεις που έχουμε ενόψει εκλογών.

Η κάθε παράταξη έκανε και την δική της εκδήλωση αφιερωμένη στην γυναίκα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε πάντα το νού σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

Διαβάστε επίσης