μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Παρκάρισμα εντός της κεντρικής πλατείας και όχι μόνο

Στις 10 και 10 χθες το πρωί όχημα του Δήμου Καβάλας διέσχισε το κάτω μέρος της κεντρικής πλατείας. Λες και ήταν σε κανονικό δρόμο, ελίχθηκε μεταξύ των πεζών ως που στάθμευσε δίπλα ακριβώς από το (εκτός λειτουργίας) αναψυκτήριο. Εντός της πλατείας και προς την πλευρά της οδού Δοϊράνης.

Μέσα στο αυτοκίνητο ο οδηγός έμεινε στη θέση του για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια διερχόμενος πολίτης (συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος) μίλησε μαζί του για 40 ολόκληρα λεπτά. Στο τέλος αυτής της … ενδιαφέρουσας διαδικασίας ο οδηγός βγήκε επιτέλους από το όχημα. Αντί άλλης εργασίας, μαζί με τον πολίτη με τον οποίο συνομιλούσε, κινήθηκαν σε καφετέρια της περιοχής. Το διάστημα που επακολούθησε (διάστημα λήψης καφέ όπως εύλογα προκύπτει) το όχημα παρέμενε παρκαρισμένο στο ίδιο σημείο. Εντός της κεντρικής πλατείας.

Το περιστατικό αυτό δείχνει πόσο ενοχλούν το κοινωνικό σύνολο οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι  αλλά και οι κακοί υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το ενοχλούν κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά. Δεν ξέρουμε πόσοι είναι οι κακοί υπάλληλοι. Ξέρουμε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο δημόσιο κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Ρόλο φυσικά και παίζει η λεγόμενη ατιμωρησία. Στην προκειμένη περίπτωση ουδείς θα ερευνήσει την υπόθεση, ουδείς θα ασχοληθεί. Αυτά τα θέματα πέραν των παρεξηγήσεων που δημιουργούν (είμαστε και σε προεκλογική περίοδο), είναι από τα θέματα που «καίνε». Κατά συνέπεια οι αιρετοί τα αποφεύγουν.

Αποδεικνύεται επίσης ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτό συμβαίνει επειδή η κρίση δεν επηρέασε καθόλου τους κακούς δημοσίους υπαλλήλους, όπως επίσης κι αυτούς που θα έπρεπε να κάνουν τέτοιους ελέγχους ώστε περιπτώσεις όπως η προαναφερθείσα να περιοριστούν.

 


 

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Παρατηρητή της Κομοτηνής ο κ. Σιμιτσής είπε πολλά και διάφορα. Ξεχωρίσαμε απόσπασμα περί «ανταρτών» και έργου χωρικών αντιπεριφερειαρχών: « Δεν υπάρχει αντάρτικο ψηφοδέλτιο. Είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι τα μεγάλη στελέχη που αντιπαρατέθηκαν στο εσωτερικό της παράταξης με τον κ. Μέτιο και πήγανε με τον κ. Τοψίδη είναι κάτι διαφορετικό από τον κ. Μέτιο. Αρχικά εκτιμώ πως κακώς μαλώσανε. Δεν έγιναν οι προσπάθειες που έπρεπε να κάνουν στο εσωτερικό μίας παράταξης, δηλαδή να είναι νομιμόφρονες και να κάνουν δουλειά, συμβάλλοντας στην επιτυχία της Περιφέρειας, προκειμένου να φύγουμε από αυτήν τη θλιβερή πρωτιά.  Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν το είδα από τους Αντιπεριφερειάρχες που σήμερα αντιπαρατίθενται στον κ. Μέτιο και αναρωτιέμαι τι κάνανε αυτοί τόσα χρόνια. Ο κ. Μέτιος είναι 3 χρόνια στη θέση του, ενώ οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες είναι 5 χρόνια.  Σε όλους τους νομούς το έργο που παρατηρείται είναι μηδενικό. Τα πράγματα έχουν μείνει στάσιμα εκεί που τα άφησε η προηγούμενη διοίκηση το 2014. Για παράδειγμα υπάρχουν προβλήματα ρύπανσης από τις Βιομηχανίες της Καβάλας και συνεχώς ανακοινώνει ο κ. Μαρκόπουλος ότι δεν λειτουργούν τα μηχανήματα, δεν υπάρχουν λεφτά για κονδύλια κ.ο.κ. την ώρα που τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία».

 

Με την ιδιότητα του ουσιαστικού χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ο κ. Κώστας Αντωνιάδης είχε τις προηγούμενες ημέρες διάφορες συναντήσεις. Στο γραφείο του στον 4ο όροφο τον επισκέφθηκαν μεταξύ πολλών άλλων οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην Π.Ε. Καβάλας. Ας μη ξεχνάμε ότι ο σύλλογος πρόσφατα είχε γενική συνέλευση και εκλογές.

 

Για τους υποψήφιους των εκλογών στο Δήμο Καβάλας μεγάλης σημασίας είναι η προγραμματισμένη για το απόγευμα εκδήλωση του γιου του Στάθη Εριφυλλίδη. Όχι τόσο από πλευράς ουσίας όσο από την συνηθισμένη πλευρά των δημοσίων σχέσεων. Κατά τα άλλα η εκδήλωση του αγαπητού Γιάννη συμπίπτει με τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Γονέας μαθητή του 5ου δημοτικού σχολείου ισχυρίστηκε μόλις χθες ότι τις προηγούμενες ημέρες γλάροι παρενόχλησαν μαθητές. Αυτό έγινε στην ώρα του διαλλείματος. Κατά την ίδια μαρτυρία στόχος των γλάρων ήταν το πρωινό που έτρωγαν αμέριμνοι μαθητές. Οι οποίοι όπως είναι φυσικό τρόμαξαν.

 

Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Αμυγδαλεώνα Δημήτρης Πουρσαϊτίδης δήλωσε χθες ότι οι κάτοικοι του χωριού ζητούν να έχουν στην πρώην κοινότητα κάθε μέρα δημοτικό υπάλληλο. Όπως συνέβαινε τόσο καιρό. Ο Δήμος Καβάλας βρήκε υπάλληλο που θα πηγαίνει στον Αμυγδαλεώνα μόνο δύο φορές την εβδομάδα.

 

 

Διαβάστε επίσης