• 26 Απριλίου 2024,

Καθαρισμός «ταλαιπωρημένων» οδικών πινακίδων

 Καθαρισμός «ταλαιπωρημένων» οδικών πινακίδων

Ξεκίνησε πριν από λίγες ημέρες εργασία συνεργείου δύο δημοτικών υπαλλήλων για τον καθαρισμό «ταλαιπωρημένων» οδικών πινακίδων εντός της πόλης.

Αυτό γίνεται αρχικά σε δρόμους του Προφήτη Ηλία και της Χωράφας, την Τετάρτη αφορούσε πινακίδες επί της Περιμετρικής οδού. Οι υπάλληλοι ξύνουν και αποκολλούν τα πάσης φύσεως αυτοκόλλητα, τα οποία εμποδίζουν τις πινακίδες να παίξουν τον ρόλο τους. Να ενημερώσουν τους οδηγούς των οχημάτων. Η δουλειά δεν είναι εύκολη. Δεν είναι πάντα εύκολη.

Χρειάζεται προσεκτική παρέμβαση, επίμονο ξύσιμο αν και κάποιες φορές τα αυτοκόλλητα αφαιρούνται αλλά αφήνουν σχετικά «αποτυπώματα». Άλλωστε είναι αυτοκόλλητα που βρίσκονται στις πινακίδες μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε κάποιες περιπτώσεις πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα είναι γενικό. Αφορά και άλλες πινακίδες όπως για παράδειγμα πινακίδες ονομασίας οδών. Τα αυτοκόλλητα είναι πολλά, σε όλο το πλάτος κάθε πινακίδας. Είναι αυτοκόλλητα ομάδων, καταστημάτων, πολιτικά κτλ.

Στο παρελθόν την ίδια εργασία επιχείρησαν να κάνουν εθελοντικά αρκετά μέλη τοπικών συλλόγων. Αποδείχθηκε ότι λίγες μέρες μετά τον καθαρισμό αρκετών πινακίδων, τα αυτοκόλλητα επανήλθαν σε αυτές.

Πρόκειται με λίγα λόγια για μια επίμονη και κακή συνήθεια που «απλώνεται» σαν νόσος σε όλη την Ελλάδα. Υπό αυτές τις συνθήκες είναι μάλλον σπάνιο να βρεις μια καθαρή πινακίδα στο δρόμο σου. Κι όσο μεγαλύτερες είναι οι πινακίδες, τόσο πιο συνηθισμένο να «εξαφανίζεται» το περιεχόμενο τους από το αυτοκόλλητο.

Το συνεργείο των δημοτικών υπαλλήλων ξεκίνησε την δουλειά, αργά αλλά σταθερά. Θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί, σύμφωνα και με τις άλλες καθημερινές υποχρεώσεις. Ωστόσο είναι στο χέρι της τοπικής κοινωνίας να διατηρήσει καθαρές τις πινακίδες που «απελευθερώθηκαν».

Θα ήταν επίσης χρήσιμο να δραστηριοποιηθούν προς την ίδια κατεύθυνση οι εθελοντές των συνοικιακών συλλόγων. Γιατί μόνο μια συντονισμένη και μαζική από πλευράς προσώπων εξόρμηση θα καταφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης