• 20 Μαΐου 2024,

Κάθε Δευτέρα ο «Αρμενιστής», την Πέμπτη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους!

 Κάθε Δευτέρα ο «Αρμενιστής», την Πέμπτη το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους!

Παρά το ότι βρισκόμαστε στη Φθινοπωρινή περίοδο όπου γενικά οι αφίξεις πλοίων στο κεντρικό λιμάνι λιγοστεύουν, υπάρχουν ειδήσεις και καινούργιες αφίξεις. Άξιες αναφοράς.

Η πρώτη από τις δύο αφορά το γνωστό μας από προηγούμενα δρομολόγια του προς την Καβάλα πλοίο «Αρμενιστής». Ο «Αρμενιστής» επανέρχεται σε σταθερά δρομολόγια από την Καβάλα με προορισμό μόνο τη Μυτιλήνη.

Αυτά θα εκτελούνται κάθε Δευτέρα. Κάπως έτσι χθες έκανε την έναρξη αυτού του δρομολογίου, έφερε μόνο φορτηγά αυτοκίνητα. Το πλοίο κατέπλευσε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας στις 6 το πρωί. Αναμενόταν να αναχωρήσει με προορισμό τη Μυτιλήνη στις 6 χθες το απόγευμα.

Το ίδιο δρομολόγιο θα εκτελεί μία φορά την εβδομάδα και κάθε Δευτέρα για την εξυπηρέτηση μόνο φορτηγών.

Ο «Αρμενιστής» επιχείρησε και στο παρελθόν την ίδια διαδικασία, το ίδιο δρομολόγιο για να καλύψει τις ανάγκες της Μυτιλήνης σε σχέση με το γεγονός ότι από το λιμάνι της Καβάλας εξυπηρετείται (και αυτό θα συνεχιστεί για όλο το χειμώνα) μόνο μία φορά την εβδομάδα και κάθε Τετάρτη.

Στο προηγούμενο ίδιο εγχείρημα ο «Αρμενιστής» εκτέλεσε δρομολόγια για λίγες μόνο εβδομάδες. Τώρα υπάρχει αισιοδοξία ότι το δρομολόγιο ξεκίνησε για να συνεχιστεί όλο το Χειμώνα. Την πρακτόρευση του έχει αναλάβει γραφείο από τη Θεσσαλονίκη.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται στην Καβάλα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο του έτους. Η άφιξη του επιβεβαιώθηκε έτσι το πρωί της Πέμπτης θα μπει στο κεντρικό λιμάνι το μικρό κρουαζιερόπλοιο με την ονομασία «Seadream II».

Πρόκειται για ένα σκάφος με μήκος 108 μέτρα, πλάτος 18. Σημαία Μπαχάμες. Κατασκευασμένο το 1985. Αυτό το διάστημα το κρουαζιερόπλοιο κάνει σύντομα ταξίδια- μικρές κρουαζιέρες- στην περιοχή κοντά στη Αθήνα. Στην Καβάλα Θα φτάσει μετά από το λιμάνι της Σκύρου.

Επόμενος σταθμός του το λιμάνι Bozcaada (Τένεδος). Από το λιμάνι της Καβάλας Θα αναχωρήσει το βράδυ της ίδιας ημέρας, δηλαδή της ερχόμενης Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες Θα μεταφέρει 60 περίπου τουρίστες. Οι περισσότεροι Άγγλοι.


Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα 8 δρομολόγια την ημέρα στη γραμμή του Πρίνου πρόκειται να συνεχιστούν ως το τέλος του μήνα. Δηλαδή και μετά την 25η Σεπτέμβρη. Τα ίδια ισχύουν στη γραμμή της Κεραμωτής. Κι εκεί τα δρομολόγια δεν αλλάζουν στο τέλος της εβδομάδας. Και στις δύο γραμμές τα δρομολόγια θα μειωθούν από την Παρασκευή 1η Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης