• 9 Μαΐου 2024,

Διπλή βλάβη στις αντλίες και λύματα στη θάλασσα της Άσπρης Άμμου!

 Διπλή βλάβη στις αντλίες και λύματα στη θάλασσα της Άσπρης Άμμου!

Διαρροή λυμάτων στη θάλασσα, στην παραλία της Άσπρης Άμμου, σημειώθηκε και το Σάββατο και την Κυριακή.

Υπήρξαν δύο βλάβες στο αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΚ στην ίδια περιοχή κι αυτό έπαψε να λειτουργεί προσωρινά. Τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Αμέσως λύματα προωθήθηκαν στη θάλασσα. Ενοχλήθηκαν και ξαφνιάστηκαν οι λουόμενοι της ακτής.

Κάποιοι από αυτούς μας έστειλαν το μήνυμα που ακολουθεί:

«Το Σάββατο και την Κυριακή το μεσημέρι ξαφνικά εκεί που κάναμε μπάνιο στην Άσπρη Άμμο ήρθαν άνθρωποι και μας φώναζαν πανικόβλητοι να βγούμε από τη θάλασσα. Όταν βγήκαμε μας είπαν και μας έδειξαν ότι είχε γίνει ένα ποτάμι από λύματα που έτρεχε γρήγορα στη θάλασσα. Ακριβώς εκεί που είναι η ντουζιέρα της παραλίας έχει ένα τεράστιο στρογγυλό τσιμεντένιο πράγμα μέσα στη γη απ οπού έβγαινε αυτό το ποτάμι βρώμας.

Το χειρότερο είναι ότι ενώ συμβαίνει απ το Σάββατο και ήρθε κάποιος στο σπιτάκι της ΔΕΥΑΚ δίπλα και μετά σταμάτησε το ποτάμι βρωμιάς, δεν έβγαλαν μια ειδοποίηση και ήρθε ο κόσμος για μπάνιο πιο μετά»

Χθες το πρωί κι ενώ το πρόβλημα είχε αντιμετωπιστεί, απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καβάλας κ. Απόστολο Χρόνη.

Αυτός για τα δύο περιστατικά δήλωσε τα ακόλουθα:

«Ο βιολογικός καθαρισμός της Άσπρης Άμμου λειτουργεί κανονικά. Υπήρξε αστοχία σε αντλία στο αντλιοστάσιο της περιοχής. Αυτόν που φέρνει τα λύματα από Νέα Καρβάλη, Χαλκερό και Άσπρη Άμμο. Με τον αυτοματισμό που υπάρχει ενημερωθήκαμε και πήγαμε στο σημείο άμεσα. Το αντλιοστάσιο στο οποίο σημειώθηκε το πρόβλημα είναι στην παραλία της Άσπρης Άμμου. Δίπλα στη θάλασσα.

Όταν υπάρχει πρόβλημα με την αντλία σημειώνεται υπερχείλιση, όπως προβλέπει η άδεια, λίγα λύματα φεύγουν στη θάλασσα. Πήγαν άμεσα οι εργαζόμενοι και τις δύο φορές. Δύο φορές αστόχησαν και οι δύο αντλίες. Λειτουργούσε η μία, δεν λειτουργούσε η άλλη. Τη δεύτερη μέρα αποκαταστήσαμε και τη δεύτερη βλάβη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πλέον και το αντλιοστάσιο λειτουργεί κανονικά. Το περιστατικό ήταν διπλό, Σάββατο και Κυριακή. Έχουμε ήδη πει ότι τα αντλιοστάσια πρέπει να αντικατασταθούν όλα. Ο εξοπλισμός τους αντέχει 20 με 25 χρόνια.

Στο βασικό έναντι του ΟΑΕΔ δουλεύουν για αυτόν τον λόγο ήδη 3 μήνες. Έγιναν οι πρώτες εργασίες, περιμένουμε εντός των ημερών τον νέο εξοπλισμό. Αυτό το αντλιοστάσιο πλημμύρισε τρεις φορές! Ο νέος εξοπλισμός είναι νέου τύπου κι έτσι θα υπάρξει και εξοικονόμηση ενέργειας περίπου στο 30%.

Θα μπουν νέου τύπου κάθετες αντλίες κτλ. Ταυτόχρονα υποβάλλαμε πρόταση για ίδιες παρεμβάσεις σε όλα τα αντλιοστάσια και περιμένουμε να εγκριθεί για να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του Υπουργείου των Εσωτερικών».

Διαβάστε επίσης