• 19 Απριλίου 2024,

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός ….

 Κάθε πράγμα στον καιρό του  και ο κολιός ….

Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο που λέει και ο λαός ο σοφός.

Ο Αύγουστος του 2018 είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους Βαλκάνιους τουρίστες να πραγματοποιούν μία απο τις μεγαλύτερες αποβάσεις τους και τους έλληνες να ψάχνουν παραλία για να περάσουν μερικές ώρες χαλάρωσης και ξενοιασιάς.

Ο Αύγουστος είναι ο μήνας που κατεβαίνουν οι διακόπτες έστω και για μερικά 24ωρα προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι τον Σεπτέμβρη όταν θα χτυπήσει το κουδούνι, γιατί αγαπητοί μου και φέτος το κουδούνι δεν θα χτυπήσει μόνο για τους μαθητές αλλά για όλο τον κόσμο.

Το χτύπημα του κουδουνιού σημαίνει τέλος της καλοκαιρινής ανεμελιάς και επιστροφή σε μια ελληνική και σίγουρα πολύ δύσκολη ελληνική πραγματικότητα – καθημερινότητα.

Εμείς είμαστε πανέτοιμοι και για τα δύο , και για τις στιγμές ξενοιασιάς  τον Αύγουστο αλλά και για το κουδούνι τον Σεπτέμβρη.

 

Το άλλο που θα πρέπει να πρσέξετε είναι οι μεζέδες που θα επιλέξετε για να πιείτε το Αυγουστιάτικο τσιπουράκι σας αφού οι μεζέδες που συνοδεύουν ένα τσίπουρο είναι όπως οι φίλοι.

Σωστοί μεζέδες ωραίο τσίπουρο.

Σωστοί φίλοι καλή παρέα.

Έτσι πάνε αυτά.

Να μην ξεχνάτε ότι όλα είναι θέμα ψυχολογίας και προτεραιοτήτων.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε όλοι την ίδια ψυχολογία , όπως δεν είναι δυνατόν όλοι να έχουμε τις ίδιες προτεραιότητες.

 

Άλλο ένα περιστατικό πνιγμού , αυτή την φορά σε παραλία του Παληού.

Ενας άνθρωπος 51 ετών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του απο την θάλασσα , προσπαθήσανε να τον επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ετσι ο μαύρος αυτός κατάλογος με θανάτους λόγω πνιγμού στην ευρύτερη περιοχή μεγαλώνει ακόμα περισσότερο και αναρωτιέμαι που θα σταματήσει το μέτρημα.

Κάθε χρόνο έχουμε πολλούς πνιγμούς αλλά φέτος το καλοκαίρι είναι το κάτι άλλο ρε παιδιά.

 

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο οτι ο τραγουδιστής Θάνος Καλλίρης νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικούς και ο ίδιος ο τραγουδιστής βγάζει και ανεβάζει selfie μέσα απο το Νοσοκομείο με τα σωληνάκια και την μάσκα οξυγόνου στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram.

Δηλαδή ρε παιδιά τα έχουμε χαμένα εντελώς.

Έχει χαθεί κάθε έννοια της λεγόμενης προσωπικής στιγμής αφού οι περισσότεροι χρήστες του FB αλλά και του instagram πιστεύουν οτι μπορούν όλα να τα μοιράζονται με τους διαδικτυακούς τους φίλους.

Μα είναι δυνατόν ;

Έχω εγώ καμμία όρεξη να βλέπω τον Καλλίρη απο το κρεβάτι του Νοσκομείου με μάσκα οξυγόνου στο στόμα ;

Μάλιστα με αυτή την φώτο ο τραγουδιστής ανακοίνωσε και την ματαίωση εμφάνισης του που ήταν προγραμματισμένη.

 

Πάντως παρά το γεγονός οτι ζούμε σε μια εποχή όπου το διαδύκτιο βομβαρδίζει τους πάντες με τα πάντα αρκετοί έλληνες έχουν διατηρήσει την εσωτερική τους ποιότητα και αυτά τα αισθητήρια που τους οδηγούν σε σωστές επιλογές.

Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που προχθές στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων για την συναυλία του Ξαρχάκου με την Πρωτοψάλτη το θέατρο είχε γεμίσει απο πολύ νωρίς και μείνανε και αρκετοί εκτός θεάτρου.

Μία μαγική , όπως αναμενόταν βραδιά που κύλησε ευχάριστα με φοβερές μελώδίες που έχουν γράψει , έχουν χαραχτεί στο μυαλό μας στην ψυχή μας στο DNA μας.

Έχω την εντύπωση οτι αυτή είναι η συναυλία του φετεινού καλοκαιριού αν και ακόμα δεν έγινε η συναυλία της Μποφίλιου που είναι προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ στη Νικήσιανη και βέβαια περιμένουμε και το φεστιβάλ “Πλάι στο κύμα” με Ρέμο , Βίσση και Παπακωνσταντίνου.

Γίνονται μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν ημερομηνίες για να γίνει το Φεστιβάλ μέσα στον Αύγουστο.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η Νατάσα Καλογρίδη χώρισε απο τον Λυκουρέζο με πρωτοβουλία του δεύτερου που δεν μπορούσε με τίποτα να ακολουθήσει τους δικούς της ρυθμούς.

Μα είναι δυνατόν έναν άνθρωπος 84 ετών να μπορέσει να ακολουθεί τους ξέφρενους ρυθμούς ενός κοριτσιού σαν την Καλογρίδη ;

Η Καλογρίδη είναι στις ειδικές δυνάμεις και στους βατραχάνθωπες ποιός να την πιάσει ;

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και να έχετε το νού σας.

Καλή εβδομάδα.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης