• 25 Απριλίου 2024,

Καθυστερούν εθελοντική εργασία γονέων του 15ου Δημοτικού

 Καθυστερούν εθελοντική εργασία γονέων του 15ου Δημοτικού

 

 

Την προηγούμενη εβδομάδα άρχισε να ικανοποιείται από τον Δήμο Καβάλας το αίτημα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού σχολείου όσον αφορά την μόνωση της στέγης του κτιρίου. Οι σκαλωσιές δείχνουν την έναρξη του έργου που είναι απαραίτητο. Θα ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα. Το ίδιο σχολείο ωστόσο έχει κι άλλα μικροπροβλήματα, στα οποία ο Δήμος Καβάλας πιέζεται να δράσει. Ο σύλλογος του ιστορικού για την πόλη σχολείου είναι δραστήριος, πλην όμως ανακύπτουν θέματα που συχνά αφορούν την γραφειοκρατία.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Παναγιώτης Κυριακίδης μας εξήγησε την διάθεση του ιδίου και άλλων γονέων προκειμένου να φρεσκάρουν αυτοί με εθελοντική εργασία την διάβαση πλησίον της εισόδου του σχολείου, επί της οδού Ομονοίας. Όταν γνωστοποίησαν τη πρόθεση τους στον Δήμο, οι εκπρόσωποι του (της Τεχνικής υπηρεσίας) -μας λέει ότι- τους σταμάτησαν! Τους είπαν να κάνουν δωρεά τα υλικά και το βάψιμο της διάβασης θα το κάνει ειδικό δημοτικό προσωπικό! «Πέρασε 1,5 μήνας και δεν έγινε τίποτα» συμπληρώνει ο κ. Κυριακίδης. Ο οποίος επαναλαμβάνει ότι αν ο σύλλογος λάβει την άδεια του Δήμου Καβάλας είναι έτοιμος να βάψει τη διάβαση που είναι επικίνδυνα ασυντήρητη εδώ και καιρό. Το άλλο κυκλοφοριακής φύσεως θέμα έχει σχέση με το δρόμο ακριβώς μπροστά στην κεντρική είσοδο του σχολείου. «Ενώ είναι πεζόδρομος τα αυτοκίνητα μπαίνουν και βγαίνουν συνεχώς» τονίζει ο κ. Καπάϊος, μέλος του δ.σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων. Ζητά να ισχύσει ότι σε όλους τους άλλους πεζόδρομους ώστε να μην κινδυνεύουν παιδιά αλλά και γονείς.

Ο ίδιος σύλλογος υπενθυμίζει ότι το σχολείο με τα ενοίκια που «προσφέρει» στον Δήμο από κατάστημα επί της οδού Ομονοίας δικαιούται να ζητά: Εσωτερικό κι εξωτερικό βάψιμο. Ράμπα κι όχι σκαλάκια στη δίοδο από την Π. Μελά ώστε να εξυπηρετούνται μητέρες με καροτσάκια που μπαινοβγαίνουν στο σχολείο από την δεύτερη είσοδο του. «Ζητούμε επίσης να γίνει κάτι συγκεκριμένο επί της παλαιότερης απόφασης το σχολείο μας να πάρει το όνομα του Μιχαήλ Σπόντη. Μέχρι σήμερα αυτό ισχύει μόνο στα χαρτιά» μας λέει ο κ. Καπάϊος.

Το 15ο Δημοτικό σχολείο εκτός του ότι είναι ένα από τα παλιότερα της πόλης, ουσιαστικά λειτουργεί όλο το χρόνο μιας και το Καλοκαίρι εξυπηρετεί πρόγραμμα φύλαξης παιδιών του Δήμου Καβάλας. Οι μαθητές του κατά το σχολικό έτος είναι περίπου 100.

Διαβάστε επίσης