Καβάλα: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα εστίασης επειδή είχε όρθιους!

 Καβάλα: Πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα εστίασης επειδή είχε όρθιους!

Ο πρόεδρος του σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας κ. Γιώργος Βαφείδης επιβεβαίωσε την πληροφορία. Πριν από λίγες μέρες σε κατάστημα εστίασης στην Καβάλα επιβλήθηκε πρόστιμο που αναφέρεται στο ποσό των 5.000 ευρώ.

Το πρόστιμο φέρεται να επέβαλλε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος που βρήκε στο κατάστημα όρθιους. Οι αστυνομικοί φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τον έλεγχο μετά από καταγγελία. Πάντως το περιστατικό και κυρίως το πρόστιμο έγινε αμέσως γνωστό στον κλάδο κι επηρέασε τους πάντες. Γεγονός αναμενόμενο.

Η συνέντευξη Γιώργου Βαφείδη

Ερ: Ήρθε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αλλά βλέπουμε τα πράγματα πολύ μουδιασμένα.

Απ: Ακριβώς έτσι είναι όπως τα λέτε. Δυστυχώς μετά τις τρεις-τέσσερις πρώτες μέρες έπειτα από την άρση του απόλυτου lockdown, επιστρέψαμε σε μια κανονικότητα που δε θέλαμε. Σε αυτή τη μουδιασμένη κανονικότητα με πολύ χαλαρή κίνηση και δυστυχώς με καθόλου καλό σύμμαχο τον καιρό, τις καιρικές συνθήκες. Ευελπιστούσαμε αυτό το τριήμερο λίγο να ανακάμψει ο κλάδος. Σίγουρη η κίνηση θα ήταν περισσότερη αλλά δυστυχώς τα όσα προβλήματα ταλανίζουν την κοινωνία και το πρόβλημα με τις καιρικές συνθήκες, για άλλη μια φορά θα μας βρει απογοητευμένους μετά το τέλος του τριημέρου.

Ερ: Θέλουμε να μας σχολιάσετε αυτό το περιστατικό, γιατί παίζει ρόλο στην εστίαση της Καβάλας. Το περασμένο Σάββατο έγινε έλεγχος και μπήκε πρόστιμο χιλιάδων ευρώ σε ένα κατάστημα εδώ στην Καβάλα για συνωστισμό και όρθιους. Τι ξέρετε για αυτή την ιστορία;

Απ: Για να είμαι ειλικρινής δεν έχω ενημερωθεί από τον συνάδελφο ο οποίος χρεώθηκε με αυτή την παραβατική κίνηση. Ενημερώθηκα από άλλους συναδέλφους στους οποίους έπεσε στην αντίληψη τους το συγκεκριμένο περιστατικό.  Σίγουρα αφήνει μεγάλο πρόβλημα στο κλάδο μας. Το πρόστιμο ήταν πάρα πολύ βαρύ. Απ` ότι γνωρίζω αφορούσε συνωστισμό σε εξωτερικό χώρο. Συγκεκριμένα συνωστισμός από όρθιους πελάτες και θαμώνες του συγκεκριμένου καταστήματος. Εντάξει, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα το οποίο τρόμαξε και πανικόβαλε τους συναδέλφους. Γνωρίζετε ότι προερχόμαστε από μια δύσκολη κατάσταση. Τα οικονομικά των επιχειρήσεων μας βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση. Τέτοιου είδους πρόστιμα αποτελούν τεράστιο προβληματισμό. Είχαμε συστήσει με το ξεκίνησε ο κλάδος της εστίασης να είμαστε λίγο προσεκτικοί. Πρέπει για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα να συνεργαστούμε με τα αρμόδια όργανα, να κρατήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα επίπεδα που τα κρατούσαμε τα ελάχιστα καταστήματα που ήταν ανοιχτά την περίοδο του lockdown. Να μην έχουμε τέτοιου είδους προβλήματα, τέτοιου είδους κρούσματα. Πρώτα ο Θεός μπαίνοντας σε μια κανονικότητα, στην κυριολεξία όμως κανονικότητα, θα μπορέσουμε όλοι λίγο να χαλαρώσουμε, να λειτουργήσουν οι χώροι μας όπως πριν.

Ερ: Δεν επιτρέπεται ένα μπαρ, μια καφετέρια να έχει όρθιο ένα πελάτη;

Απ: Κανονικά οι πελάτες πρέπει να βρίσκονται σε τραπέζια και σταντ. Τα οποία σταντ λειτουργούν όπως το τραπέζι δηλαδή συγκεκριμένος αριθμός καθισμάτων και αποστάσεις. Ο άλλος όταν συνωστίζεται όρθιος με ένα καφέ ή ένα ποτό στο χέρι, δεν αποτελεί προϋπόθεση ορθής λειτουργίας του εκάστοτε χώρου. Τα μαγαζιά δεν έχουν ξεκινήσει τα live ακόμη.  Ίσως αποτελεί περιοριστικό παράγοντα το γεγονός ότι το live δεν πρέπει να υπερβαίνουνε τα 3 μέλη οι αντίστοιχες μπάντες να πω. Κάτι το οποίο έχει προβληματίσει. Κάποια μικρά μαγαζιά που κάνουν κάποια live με μικρά σχήματα δυο τριών ατόμων μπορεί να επωφεληθούνε απ` αυτό. Όχι όμως τα μεγάλα live με πολυμελής μπάντες. Το ωράριο ακόμη προβληματίζει αφού ξεκινάει στη 1:15 πμ η εκκένωση των χώρων. Είναι ένα πρόβλημα και αυτό μάλιστα όταν μιλάμε για καλοκαιρινή περίοδο.

Ερ: Πως αυτό το πράγμα μπορεί να αλλάξει και να γίνει πολύ καλύτερο και διαφορετικό τον άλλο μήνα;

Απ: Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να απελευθερωθεί το ωράριο. Εάν και εφόσον απελευθερωθεί το ωράριο λύνονται τα χέρια του κλάδου. Πιστεύω στην κυριολεξία ότι θα επιστρέψει το μεγαλύτερο πλήθος των καταστημάτων σε μια κανονικότητα και από εκεί και πέρα το επόμενο που πρέπει να δώσει το πράσινο φως η κεντρική διοίκηση έστω με αυστηρές προϋποθέσεις είναι η λειτουργία  σε εσωτερικούς χώρους.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης