• 17 Ιουνίου 2024,
cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Πιο σίγουροι για την πραγματοποίηση του συνόλου των εκδηλώσεων του φετινού Cosmopolis (αναλυτικό πρόγραμμα)

 Πιο σίγουροι για την πραγματοποίηση του συνόλου των εκδηλώσεων του φετινού Cosmopolis (αναλυτικό πρόγραμμα)

Στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Πιπίνου δόθηκε χθες το πρωί η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου- παρουσίαση του προγράμματος του φετινού Cosmopolis. Μίλησαν ο Δήμαρχος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κ. Άλκης Ζοπόγλου, ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια κ. Τάκης Αγγελίδης αλλά και εκπρόσωποι τριών συλλόγων (που συμμετέχουν στο Cosmopolis) Μικρασιατών- Παναγίας «Το Κάστρο»- Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας.

Το βασικό νόημα των δηλώσεων και ανακοινώσεων αφορούσε τι άλλο; Τον κορωνοϊό. Άπαντες ευχήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις να γίνουν κανονικά κι όπως έχουν προγραμματιστεί. Κανείς άλλωστε δεν ξέχασε τα περσινά, εκδηλώσεις που σχεδιάστηκαν αρκετές φορές. Κάποιες έγιναν διαφορετικές απ’ ότι αρχικά και κάποιες άλλες δεν έγιναν καθόλου.

Και φέτος οι εκδηλώσεις χωρίζονται σε τρεις βασικές ενότητες: 1η Οι εκδηλώσεις στις αυλές των σπιτιών στην Παναγία, φέτος θα υπάρχει εναρκτήρια εκδήλωση κάθε απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Τίτλος CosmoHome.

Ημερομηνίες 8 Ιουλίου με 12 Αυγούστου (κάθε Πέμπτη απόγευμα και βράδυ). 2η το βασικό μέρος του Cosmopolis τέλος Αυγούστου με τίτλο CosmoWorld 26 με 29 Αυγούστου. 3η  Το ανανεωμένο φεστιβάλ Παπαϊωάννου Cosmo Classical το Φθινόπωρο.

Για τον Χειμώνα του 2022 ειπώθηκε ότι θα υπάρξουν νέες δράσεις, οι οποίες αναφέρθηκαν ως εκπλήξεις που θα έχουν σχέση με την αγορά. Ανακοινώθηκαν επίσης παράλληλες δράσεις: Φωτογραφίας με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας. Art Residency. 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης Έργου tango με συνεργασία με την ομάδα Kavalatino. Cosmo Lights κτλ.

Πρώτος στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Μουριάδης. «Πέρσι ήταν πολύ χειρότερα (λόγω πανδημίας) αλλά επιμείναμε. Το Cosmopolis είναι γεγονός καθοριστικής σημασίας που στηρίξαμε πέρσι. Φέτος τα πράγματα δείχνουν πιο ήρεμα υγειονομικά.

Συνεχίζουμε με προσοχή και μεθοδικότητα» είπε ο κ. Μουριάδης. Αναφέρθηκε στην εξωστρέφεια της διοργάνωσης, στην στήριξη προς νέους καλλιτέχνες και στην επιμήκυνση του μέσω των 3 θεματικών ενοτήτων. «Δεν θέλουμε να είναι ένα πυροτέχνημα 4 ημερών που θα το βλέπουμε μόνο εμείς» τόνισε.

Ο κ. Τάκης Αγγελίδης είπε ότι η Δημωφέλεια συνδέει τον πολιτισμό με την ανάπτυξη της Καβάλας. «Το φεστιβάλ εκσυγχρονίζεται και μεγαλώνει χρονικά. Ευχόμαστε να γίνουν όλες οι εκδηλώσεις» είπε επίσης.

Ο Άλκης Ζοπόγλου χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις σαν ένα όμορφο ταξίδι, μια μεγάλη γιορτή. «Φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Με δράσεις σε εξέλιξη όλο το χρόνο» δήλωσε.


Άλκης Ζοπόγλου

Το Cosmopolis festival είναι μια μεγάλη γιορτή της μουσικής από κάθε άκρη της γης, παράλληλα όμως και μια γιορτή των τεχνών, της γνωριμίας, του αλληλοσεβασμού και της συμμετοχικότητας. Ένας θεσμός που φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά αναδεικνύοντας την πολυπολιτισμικότητα και την εξωστρέφεια, μεταδίδοντας την αίσθηση της χαράς και του γλεντιού μέσα στην πόλη.

Κατά την διάρκειά του η Καβάλα γίνεται ομορφότερη και γεμίζει ζωή κάθε στενό και κάθε γωνιά της.

Είναι ένα φεστιβάλ με δράσεις σε εξέλιξη, καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου και οι θεματικές του ενότητες είναι τρεις,  CosmoHome, CosmoWorld και CosmoClassical.

Στην ενότητα CosmoHome οι κάτοικοι της παλιάς πόλης ανοίγουν τα σπίτια, τις όμορφες αυλές και τις γειτονιές τους για να υποδεχθούν το φεστιβάλ και έτσι οι υπέροχοι ήχοι, ξεκινούν το ταξίδι τους για να ακουστούν σε όλο τον κόσμο, εκεί όπου ταξιδεύει κάθε χρόνο το Cosmopolis.

Από 08 Ιουλίου έως και 12 Αυγούστου κάθε Πέμπτη, στις 6 εβδομάδες που διαρκεί και ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της παλιάς πόλης, λαμβάνουν χώρα 24 μουσικά events. Η εκκίνηση θα γίνεται από τον Άγιο Νικόλαο με ένα live στις 19.30 και θα συνεχίζεται με άλλα 3 ταυτόχρονα στην παλιά πόλη στις 21.00 το βράδυ.

Το πρόγραμμα αναλυτικά για την πρώτη ενότητα του φεστιβάλ μπορείτε να το διαβάσετε στο 1o free press του φεστιβάλ, μαζί με άλλες χρήσιμες πληροφορίες για σημαντικά γεγονότα στα πλαίσια του Cosmopolis.

Το 2021, το Cosmopolis «τραγουδάει» τους στίχους του Αργύρη Μπακιρτζή, του ανθρώπου που ύμνησε όσο κανείς την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, μέσα από τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους τους Έλληνες.

Το φεστιβάλ μας φέτος εμπνέεται από αυτά τα τραγούδια και από τον άνθρωπο που, αν και μη Καβαλιώτης, λάτρεψε αυτή την πόλη, δούλεψε σ’ αυτή για 30 χρόνια και μεγάλωσε εδώ την οικογένειά του.

Εμβληματικοί στίχοι του, που εμπνέονται από, ή αναφέρονται στην Καβάλα, γίνονται τα δικά μας «συνθήματα» και καλούν τον κόσμο να συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Cosmopolis, να συμμετέχει στο «δικό μας Φεστιβάλ»! Αυτά τα «συνθήματα» έχουν γίνει εικαστική δημιουργία στην παρουσίαση του φεστιβάλ, μέσα από μία πανσπερμία γραμματοσειρών, μια «ωδή» στην τυπογραφία που συμβολίζει παράλληλα και την πολυτασικότητα – πολιτισμικότητα του Cosmopolis.

Παράλληλα, στους ίδιους φιλόξενους χώρους που θα γίνονται οι συναυλίες, θα τρέξει η δράση συνεργασίας του Φωτογραφικού ομίλου Καβάλας, του συλλόγου Μικρασιατών και του συλλόγου της Παλιάς Πόλης, με τίτλο “Γεωγραφία των συναισθημάτων” μια δράση που συντονίζει η ομάδα Postcards from home. Εκπρόσωπος του Φωτογραφικού Όμιλου Καβάλας, θα σας δώσει πιο αναλυτική εικόνα και περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως μετά. Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω δημοσίως τους εκπροσώπους των συλλόγων (Μικρασιάτες και Σύλλογος ΚΑΣΤΡΟ της Παναγίας), που συμμετέχουν ενεργά και με πολύ αγάπη σε αυτό το έργο. Είναι μια πραγματικά πολύτιμη συνέργεια.

Επίσης στα πλαίσια της υποστήριξης της τέχνης της φωτογραφίας, στις 31 Ιουλίου στα πλαίσια του CosmoHome φιλοξενείτε στην Δημοτική Καπναποθήκη το “Lucy Art Residency” μια ανοικτή εκδήλωση που αφορά την σύγχρονη τέχνη και την φωτογραφία.

Στην δεύτερη ενότητα CosmoWorld, που διαρκεί 5 ημέρες από 25-29 Αυγούστου, μια πανσπερμία από εκδηλώσεις θα γεμίσουν την πόλη.

Στην διάρκεια αυτών των ημερών, κεφάτες, γεμάτες ενέργεια συναυλίες θα γίνονται παντού μέσα στην πόλη στα πλαίσια των CosmoConcerts, το CosmoLights θα φωτίσει και πάλι φέτος την δημοτική καπναποθήκη με έργα projection mapping από όλο τον κόσμο, οι CosmoDances θα γεμίσουν τους δρόμους της πόλης με κίνηση, ενώ πλήθος παράλληλων δράσεων – CosmoEvents θα διαδραματίζονται σε κάθε γωνία της. Οι νέοι, με αφορμή τις ποικίλες δράσεις του CosmoYouth αλλά και τα εθελοντικά προγράμματα που φιλοξενούν νέους από όλη την Ευρώπη, θα εκφράσουν ενεργά τις ανησυχίες τους και τέλος, μια ολοκαίνουργια δράση με οικολογικό χαρακτήρα, το CosmoUpcycle Park, θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην τρίτη ενότητα του φεστιβάλ την CosmoClassical που θα λάβει χώρα τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου και το πρώτο του Δεκεμβρίου έχουν προγραμματιστεί, ένα τετραήμερο αφιερωμένο στην μουσική και τους χορούς Tango (workshops, shows και συναυλίες) ξεκινώντας για πρώτη χρονιά την δράση “Kavala Tango Days”. Θα ακολουθήσει ένα τριήμερο αφιέρωμα στον Καβαλιώτη, παγκοσμίως γνωστό μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου, καθώς επίσης και ενδιαφέρουσες μουσικές προτάσεις από κλασσικές ορχήστρες και μουσικούς τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Η 3η αυτή ενότητα, ταυτόχρονα όμως και το φεστιβάλ Cosmopolis 2021, θα κλείσει πανηγυρικά με την CosmoClassical Youth Orchestra, όπου περίπου 50 νέοι μουσικοί από όλη την Ευρώπη αλλά και από την περιοχή μας θα ανεβάσουν την όπερα του Mozart “Cosi fan tutte” υπό την καθοδήγηση της Καβαλιώτισας διεθνώς αναγνωρισμένης σοπράνο Αλεξίας Βουλγαρίδου και μιας ομάδας εξειδικευμένων συνεργατών της (coach, σκηνοθέτης, μαέστρος).

 

Σε πρακτικό επίπεδο.

To Cosmopolis θα φιλοξενήσει για το 2021 πάνω από 50 μουσικά σχήματα.

Θα συμμετέχουν σε αυτό περισσότερο από 320 καλλιτέχνες στην πλειοψηφία τους μουσικοί.

Θα συνεργαστούν με αυτό πάνω από 25 ιδρύματα, σύλλογοι και φορείς.

Θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις σε πάνω από 45 διαφορετικά σημεία μέσα στην πόλη.

Θα εργαστούν για την ολοκλήρωσή του πάνω από 150 επαγγελματίες της οργάνωσης θεαμάτων (τεχνικοί, γραφίστες, διάφοροι υπάλληλοι κ.τ.λ.).

Οι χώρες από τις οποίες το φεστιβάλ προσελκύει καλλιτέχνες είναι τουλάχιστον 30, χωρίς ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες συμμετοχών (CosmoLights, CCYO, Kavala Tango Days).

 

Προβλέπεται, με πολύ ήπιες προβλέψεις και τηρώντας πάντοτε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πως θα φιλοξενήσουμε πάνω από 30000 επισκέπτες σε όλο το φεστιβάλ. Ο μελλοντικός στόχος του θεσμού τα επόμενα χρόνια και εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση με τον Covid-19, είναι να προσελκύουμε 80000 –  100000 επισκέπτες καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ. Επίσης σταδιακά αλλά σταθερά να επεκταθεί το φεστιβάλ και σε άλλες περιοχές της πόλης αγκαλιάζοντας τις άπειρες ομορφιές της.

Συνολικά όλος ο κύκλος του φεστιβάλ θα εμπλέξει στις δράσεις του με τον έναν ή τον άλλο τρόπο χιλιάδες ανθρώπους βάζοντας πλέον ενεργά την πόλη μας στον πολιτιστικό χάρτη όχι μόνο της Ελλάδος αλλά και διεθνώς.

 

Η Καβάλα έχει μπει δραστικά στον δρόμο να ανάδειξης μιας κοιτίδας πολιτισμού στην βόρεια Ελλάδα με πολλαπλά οφέλη για τον τόπο. Και ο δρόμος αυτός είναι μόνο στην αρχή, απομένουν πολλά χιλιόμετρα ευχάριστης διαδρομής με συναρπαστικές εκπλήξεις χαράς κατά την διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα με μεγάλο όμως δημιουργικό κόπο.

 

Όλοι οι συνάδελφοι στην ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ είναι αρωγοί στην προσπάθεια που γίνεται και βοηθούν με την καρδιά τους καθώς έχουν αντιληφθεί το όραμα. Οι εθελοντές τέλος του φεστιβάλ που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της υλοποίησης είναι πάντα δίπλα μας και ειλικρινά τους ευχαριστώ πολύ.

 

Σε αυτό το όμορφο ταξίδι προσκαλούμαι όλους όσους αγαπούν τον πολιτισμό να επιβιβασθούν χωρίς ενδοιασμούς και να ταξιδέψουν μαζί μας.

Παναγιώτης Αγγελίδης

Η Δημωφέλεια εδώ και πολλά χρόνια διοργανώνει το Φεστιβάλ Cosmopolis. Είναι επιλογή μας να συνδέσουμε τον Πολιτισμό και τις ποικίλες δράσεις του με την ανάπτυξη της πόλης. Για τον λόγο αυτό, ανανεώσαμε  – εκσυγχρονίσαμε – επιμηκύναμε γεωγραφικά και χρονικά το Φεστιβάλ.

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από συνετή οικονομική διαχείριση ένα πολιτιστικό γεγονός αλληλεπίδρασης με ευρεία συμμετοχή όλων- καλλιτεχνών- κοινού – τοπικής αγοράς και λοιπών φορέων, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανταποδοτικότητα.

Στη διάρκειά του έχουν προγραμματιστεί νέες πρωτοπόρες δράσεις που θα διαφημίσουν την πόλη μας πανελλαδικά, αλλά και στο εξωτερικό, αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική της ταυτότητα.

Πιστεύοντας ότι οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ’ ό,τι πέρσι, εύχομαι να υλοποιηθούν όλες οι προγραμματισμένες  εκδηλώσεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Επιπρόσθετα, τον χειμώνα του 2022  υπάρχουν επίσης δρομολογημένες δράσεις που θα σας τις παρουσιάσουμε στην πορεία.

Ευχαριστώ πολύ, όλα τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και όλους εσάς, που είστε σήμερα εδώ μαζί μας και στηρίζετε το Φεστιβάλ.

Θόδωρος Μουριάδης

Σήμερα έχουμε την χαρά να παρουσιάζουμε το πρόγραμμα για το Cosmopolis του 2021.

Ακόμη και πέρυσι που οι συνθήκες ήταν πολύ χειρότερες, εμείς επιμείναμε στην συνέχιση της διοργάνωσης του θεσμού, καθότι για εμάς σαν δημαρχιακή αρχή αλλά και για εμένα προσωπικά είναι ένα γεγονός καθοριστικής σημασίας για την πόλη.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την δημόσια υγεία αναλάβαμε την μεγάλη ευθύνη, χωρίς να αποποιούμαστε των ευθυνών μας, και στηρίξαμε εμπράκτως την υλοποίησή του.

Αγκαλιάσαμε τους καλλιτέχνες και τις δημιουργικές τους προσπάθειες αποσπώντας μάλιστα τα εύσημα από όλη την Ελλάδα για αυτήν μας την στάση, σε σχέση με την ευθυνοφοβία που επικρατούσε εκείνη την περίοδο και την άδικη και ανούσια κριτική απέναντί μας.

Και φέτος που τα πράγματα δείχνουν να είναι πιο ήπια κυρίως λόγω των εμβολιασμών εμείς συνεχίζουμε με πρόγραμμα και μεθοδικότητα.

Προσπαθούμε όχι μόνο να συνεχίσουμε το Cosmopolisαλλά να το αναβαθμίσουμε και να το εδραιώσουμε σαν μια μοναδική και ποιοτική καλλιτεχνική πρόταση από την Βόρεια Ελλάδα που απλώνεται σε όλο τον κόσμο.

Υποστηρίξαμε από την αρχή την ανανέωσή του, μια ανανέωση που βασίστηκε σε εξιδεικευμένη και πολύ προσεκτική προσέγγιση των αναγκών.

Καταλήξαμε λοιπόν στο σημερινό μοντέλο που διακρίνεται,

  1. από την μεγάλη εξωστρέφεια, αγκαλιάζοντας ΔΥΝΑΜΙΚΑ πολλές προσπάθειες νέων καλλιτεχνών και φορέων τόσο από την πόλη όσο και από την περιφέρεια και,
  2. από την χρονική επιμήκυνση του θεσμού που για την ώρα υλοποιείται σε 3 θεματικές ενότητες.

Θεωρούμε τον πολιτισμό σύμμαχο για μια πιο ανθρώπινη σχέση μεταξύ των ανθρώπων και για την προβολή της πόλης μας σαν πολιτιστικός προορισμός.

Μέσα από θεσμούς όπως το Cosmopolis,όπου εξασφαλίζονται τα απαραίτητα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέτουμε σαν δημοτική αρχή, προσπαθούμε να ενεργοποιήσουμε αυτήν την συμμαχία.

Περισσότερα για το δομή του προγράμματος όπως το έχει επιμεληθεί σύσσωμη η καλλιτεχνική ομάδα του Cosmopolisθα ακούσετε από τους άμεσα εμπλεκόμενους αμέσως μετά.

Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι όλα να πάνε καλά και να έχουμε ένα υπέροχο Cosmopolis.


The Dreamers

Album Release Show

Λίγα λόγια

Οι Dreamers είναι ένα indie – rock συγκρότημα από την Καβάλα που σχηματίστηκε όταν τα μέλη του συγκροτήματος ήταν ακόμη μαθητές.

Έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων το Block 33 στη Θεσσαλονίκη και το sixd.o.g.s στην Αθήνα, καθώς και σε πολυάριθμα μουσικά φεστιβάλ. Πριν τρία χρόνια πραγματοποίησαν την πρώτη τους διεθνή εμφάνιση στο εξωτερικό συμμετέχοντας στο Fairy tale Festival στο Osnabrück της Γερμανίας.

Έχουν κυκλοφορήσει ανεξάρτητα δύο δισκογραφικές δουλειές. Το ντεμπούτο τους με τίτλο “The Dreamers” κυκλοφόρησε το 2013. Ο δεύτερος δίσκος με τίτλο “Songs of the heart & bed” που αποτελείται από 13 τραγούδια κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2019.  Ο νέος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο “No. 3” θα κυκλοφορήσει στις αρχές του καλοκαιριού.

Ημερομηνία:

08.07.2021

Ώρα:

19:30

Χώρος διεξαγωγής:

Άγιος Νικόλαος

Μουσικοί:

Νίκος Μπακιρτζής Φωνή & Κιθάρα

Τότα Ευλαβή Φωνή

Αλέξανδρος Κυριλλίδης Μπάσο

Δημήτρης Φραντζής Κιθάρα

Κώστας Μπακιρτζής Πλήκτρα

Θανάσης Κωνσταντινίδης Τύμπανα

Κωνσταντίνος Κουτσουπάκης Τρομπέτα

Φωτεινή Σταυρούδη Τρομπέτα

 

 

Street Project Band

Μουσική ελληνικού και ξένου κινηματογράφου

 

 

 

Λίγα λόγια

Τα τελευταία χρόνια, σε μια εποχή πολυμορφίας και πολυπολιτισμικότητας, η κινηματογραφική μουσική παραπέμπει σε ένα χωνευτήρι όλων των μουσικών τάσεων του παρελθόντος και του παρόντος. Μεταμορφώνεται για να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της παγκοσμιοποίησης και να συμβάλλει στη μαζική αποδοχή μιας ταινίας. Αποβάλλει στοιχεία από παραδοσιακές μελωδίες για να μετατραπεί σε μια αναγνωρίσιμη και εύπεπτη μορφή μουσικής, γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα μεταξύ παραδοσιακής και διεθνούς μουσικής.

Στη συναυλία των Street Project Band, επηρεασμένοι από αυτή την διεθνοποίηση, διασκευάσαμε και παρουσιάζουμε τραγούδια του ελληνικού κινηματογράφου αγκαλιά με τραγούδια του ξένου κινηματογράφου. Μια αγκαλιά που χρειάζεται δύο και αυτός που δίνει πάντα παίρνει.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται ανά ζεύγη όπου το ένα τραγούδι καλωσορίζει το άλλο.

 

Ημερομηνία:

08.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Κυπαρίσσι

Μουσικοί:

Δημήτρης Στογιάννος Φωνή & Κιθάρα

Χρύσα Παπαδοπούλου Φωνή

Σπύρος Λαμπρινόπουλος Ακορντεόν

Μες Τα Θερινά Τα Σινεμά

Αγαπημένα τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο.

Λίγα λόγια

Ο ελληνικός κινηματογράφος και η μουσική του συνδέονται άμεσα. Είναι η εποχή που τα τραγούδια ακουγόταν για πρώτη φορά στην οθόνη του σινεμά και γινόταν επιτυχίες.

Από τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Μίμη Πλέσσα, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Σπανό, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Σταύρο Ξαρχάκο και τόσους άλλους συνθέτες που άφησαν το δικό τους αποτύπωμα στον αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο.

Μια βραδιά λοιπόν με τραγούδια που αγαπήσαμε, που μας συγκίνησαν και μας έκαναν να ονειρευτούμε «κάτι νύχτες με φεγγάρι, μεσ’ τα θερινά τα σινεμά».

Ημερομηνία:

08.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Φάρος Παναγίας

Μουσικοί:

Λίτσα Ασωνίτου Φωνή

Γιώργος Σεμερτζίδης Πιάνο

 

 

 

 

 

Κώστας Λιούμπας

Φύγε από τη σκέψη μου

Λίγα λόγια

Η δισκογραφική δουλειά του Κώστα Λιούμπα “Φύγε από την σκέψη μου” είναι ένα μάτσο τραγούδια που γράφτηκαν με κίνητρο και αποδέκτη την παρέα. Ο ίδιος επί 35 ολόκληρα χρόνια υπηρέτης του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού με το μπουζούκι του, συναντά τα λόγια του φίλου του Γιώργη Ζαφειρίου και ξεκινούν το ταξίδι.

Ένα ταξίδι που την ευθύνη της παραγωγής του έχει η διεθνούς φήμης συνθέτρια και σολίστρια του ακορντεόν Ζωής Τηγανούρια. Σε αυτό το ταξίδι συμπράττουν οι μαέστροι Δημήτρης Σίντος και Νίκος Σαμαράς με τις εκτελέσεις τους και φυσικά οι φρέσκες φωνές της Ηλιάνας Χατζηιωαννίδου και του Θανάση Κωνσταντινίδη που παίρνουν τον καθένα μας σ αυτήν την υπέροχη τσάρκα που γεννήθηκε και ξεκίνησε στην Καβάλα για να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

Μελωδίες και λόγια από καρδιάς που θυμίζουν τα παλιά και γράφτηκαν με αγάπη στο δύσκολο σήμερα.

Ημερομηνία:

08.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Θεατράκι Μεχμέτ Αλή

Μουσικοί:

Κώστας Λιούμπας Μπουζούκι, τραγούδι, σύνθεση

Θανάσης Κωνσταντινίδης Κιθάρα & Φωνή

Ηλιάνα Χατζηιωαννίδου Φωνή

Βασίλης Γαλαζούλας Ακορντεόν

Γιώργος Ζαφειρίου Στίχοι

 

Η Γεωγραφία Των Συναισθημάτων

Το άνοιγμα της βαλίτσας των συναισθημάτων

 

Λίγα λόγια

«Η Γεωγραφία των συναισθημάτων» είναι ένα συμμετοχικό εγχείρημα που διαδραματίζεται στις αυλές των σπιτιών της Χερσονήσου της Παναγίας. Κάθε Πέμπτη τον Ιούλιο και μέχρι τις 12 Αυγούστου 2021, στις φιλόξενες αυλές των σπιτιών της Παλιάς Πόλης ανοίγει η βαλίτσα των συναισθημάτων: αντικείμενα και φωτογραφίες γίνονται οι αφορμές για ζωντανές αφηγήσεις, προβολές αρχειακού υλικού και φωτογραφιών του οικογενειακού άλμπουμ, πρωτότυπες εγκαταστάσεις που επαναφέρουν από το παρελθόν και τοποθετούν στο παρόν μνήμες ανθρώπων που δεν ιστορήθηκαν, για ανθρώπους που δεν είχαν την τύχη να ιστορηθούν, εμπλουτισμένες και επηρεασμένες από το τώρα.

«Η Γεωγραφία των συναισθημάτων» παρουσιάζεται από την ομάδα του Postcards from home – Φωτεινή Παπαχατζή, Ίρις Περουλιού – Σεργάκη και Μυρτώ Ζαρόκωστα – σε συνεργασία με τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας, τον Σύλλογο Παναγίας “Το Kάστρο”, τον Σύλλογο Μικρασιατών “Μνήμη Μικράς Ασίας” και Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού, στο πλαίσιο του CosmoHome του φεστιβάλ Cosmopolis 2021.

Ημερομηνία:

08/07-12/08

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Παναγία

Διοργάνωση & Επιμέλεια:

Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας

Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγίας “Το Κάστρο”

Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας “Μνήμη Μικράς Ασίας”

Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

 

ΜΕΤατροπία Ensemble

μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου

 

Λίγα λόγια

Οι ΜΕΤατροπία ensemble είναι ένα διμελές μουσικό σχήμα από τη Θεσσαλονίκη. Δημιουργήθηκε το 2017 από την Αγγελική Χατζηβασιλείου και τον Παναγιώτη Σάκκουλα, απόφοιτοι τότε του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η κοινή αισθητική, ο ακουστικός ήχος, η έκφραση και η διάθεση για πειραματισμό συνετέλεσαν στη δημιουργία του σχήματος. Με αφετηρία μελωδίες και ρυθμούς από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου δημιουργούν ένα μουσικό περιβάλλον που διαρκώς εξελίσσεται και τελικά καταλήγει σε ένα καινούργιο ηχητικό «τοπίο».

Η μουσική έρχεται και φεύγει, χάνεται στο χρόνο, στο σύμπαν…
Με βάρκα τον αυτοσχεδιασμό σας ταξιδεύουν μέσα από τις συνθέσεις των Αντώνη Απέργη, Γιώργου Καζαντζή, HaigYazdjian κ.ά με ένα ιδιαίτερο προσωπικό στίγμα και πολύ μεράκι.

Ημερομηνία:

15.07.2021

Ώρα:

19:30

Χώρος διεξαγωγής:

Άγιος Νικόλαος

Μουσικοί:

Αγγελική Χατζηβασιλείου Φωνή & Κιθάρα

Παναγιώτης Σάκκουλας Λαούτο

 

Ρεφενέ

Μουσικές από το παρελθόν ως το σήμερα

Λίγα λόγια

Στο μουσικό σχήμα Refene προσφέρουμε όλοι, ο καθένας με το δικό του τρόπο σε κάθε μουσική μας συνύπαρξη. H έκφραση μέσω της τέχνης, η επικοινωνία, το γλέντι είναι προσωπική ανάγκη. Η συνεργασία μας βασίζεται στην ανάγκη αυτή.

Οι Refene, με τον Παύλο Κιουρτσή στην κιθάρα και την φωνή, τον Πέτρο Παπαδόπουλο στο μπουζούκι, την Κατερίνα Μπαταλογιάννη στην φωνή και τον Θάνο Αναγνωστόπουλο στο βιολί, διαμορφώνουν διασκευές από αγαπημένες τους δημιουργίες, σκοπούς και μελωδίες από το παρελθόν ως το σήμερα. Το ύφος που προσπαθούν να δώσουν βαδίζει στα χνάρια της παράδοσης και είναι παράλληλα συνυφασμένο με μια σύγχρονη οπτική. Ανυπομονούμε για ακόμη μια μουσική συνεύρεση στο Festival Cosmopolis.

Ημερομηνία:

15.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Καμάρες (Οδός Πιπίνου)

Μουσικοί:

Παύλος Κιουρτσής Φωνή & Κιθάρα

Πέτρος Παπαδόπουλος Μπουζούκι & Τζουράς

Κατερίνα Μπαταλογιάννη Φωνή & Παραδοσιακά κρουστά

Θάνος Αναγνωστόπουλος Βιολί

 

 

Motus Rectus Duo

Περίπατος στα σοκάκια του Buenos Aires

 

Λίγα λόγια

Με μελωδίες και ατμόσφαιρα από την Λατινική Αμερική μέχρι τα σοκάκια του Παλέρμο, Ο Αλέξανδρος Παρισσίδης και Ρεβέκκα Μελετιάδου με την σαγηνευτική συνήχηση της κιθάρας και του φλάουτου θα ερμηνεύσουν συνθέσεις εμπνευσμένες από την παράδοση, τους μεγάλους κλασικούς μέχρι σύγχρονους συνθέτες που είναι εν ζωή.  Για πρώτη φορά επί σκηνής ως duo θα ακουστούν έργα των: Castelnuovo-Tedesco (1895-1968), Pujol (1957), Villa-Lobos (1887-1959), Andrew York (1958), Schubert (1797-1828), F. Sor (1778 -1839) και Atanas Ourkouzounov (1970).

 

Ημερομηνία:

15.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Φρούριο (Βόρειο Τείχος)

Μουσικοί:

Ρεβέκκα Μελετιάδου Φλάουτο

Αλέξανδρος Παρισσίδης Κιθάρα

Website:

Rebecca Meletiadis

 

 

Fourtune

Acoustic Pop Rock Sessions

 

Λίγα λόγια

Οι Fourtune είναι μία τετραμελής, ακουστική μπάντα από την Καβάλα που ερμηνεύει κομμάτια της pop, rock και alternative μουσικής σκηνής, σε ακουστικές διασκευές.

Αποτελείται από την Βίκυ Φυσεκίδου και την Υρώ Ζερβούδη, δυο δυναμικές φωνές, με ξεχωριστό ηχόχρωμα και διαφορετικό χαρακτήρα η καθεμία που συμπληρώνονται σε ένα μαγικό ντουέτο. Τον Ευριπίδη Ταρασίδη στην ακουστική κιθάρα, τα ξεχωριστά ακούσματα του οποίου τον κάνουν να δίνει μια δική του νότα στις διασκευές του γκρουπ, και τον Αλέξανδρο Μαντιράκη στο καχόν, τα χέρια του οποίου εμπλουτίζουν με πρωτότυπα, ρυθμικά μέρη τα κομμάτια.

Οι τέσσερις τους δημιουργούν ένα σύνολο, που δίνει φρεσκάδα και ζωντάνια σε κάθε live, αλλά και πρωτότυπες μελωδίες φτιαγμένες να ταξιδεύουν τους ακροατές σε μοναδικά μουσικά μονοπάτια. Κάθε εμφάνισή τους είναι μία μοναδική, μουσική εμπειρία γεμάτη τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπάμε με πάθος!

Ημερομηνία:

15.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Θεατράκι Μεχμέτ Αλή

 

Μουσικοί:

 

Βίκυ Φυσεκίδου Φωνή

 

Υρώ Ζερβούδη Φωνή

 

Ευριπίδης Ταρασίδης Ακουστική κιθάρα & Φωνητικά

 

Αλέξανδρος Μαντιράκης Cajon & Φωνητικά

Α. Κεβόπουλος & Αφρόκρεμα

Live Party Rock Band

 

Λίγα λόγια

Το συγκρότημα “Αφρόκρεμα” είναι ένα σχήμα με έντονη παρουσία σε stages σε μικρές και μεγάλες πόλεις την Αν. Μακεδονίας και Θράκης τα τελευταία χρόνια. Δημιουργήθηκε από την ανάγκη των μελών του να μοιραστούν όμορφες στιγμές με το κοινό, μέσα από γνωστά τραγούδια της pop-rock, εγχώριας σκηνής.

Το εύθυμο full band ρεπερτόριο, σε συνδυασμό με τη φωνή και την κιθάρα του Αλέξανδρου Κεβόπουλου, το σαξόφωνο του Πέτρου Δημοσθενόπουλου και τα drums του Δημήτρη Ψαλτόπουλου, υπόσχεται δυνατές  στιγμές!

Ημερομηνία:

22.07.2021

Ώρα:

19:30

Χώρος διεξαγωγής:

Άγιος Νικόλαος

Μουσικοί:

Αλέξανδρος Κεβόπουλος Φωνή & Κιθάρα

Δημήτρης Ψαλτόπουλος Κρουστά

Πέτρος Δημοσθενόπουλος Σαξόφωνο –Programming

Μπάμπης Καρανίκας Ηλεκτρική Κιθάρα

 

 

Niriis

Ο κύκλος της Ακταίας

Λίγα λόγια

Με έναυσμα το φεστιβάλ βιολιού της Γάνδης “Fiddlers on the Move” το 2016, ο Wouter Vandenabeele (Γάνδη) και η Βενετσιάνα Αργυρίου (Θεσσαλονίκη) δημιούργησαν τους “NiriiS” ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα τεσσάρων μουσικών.

Το όνομα του σχήματος προέρχεται από την ελληνική μυθολογία. Νηρηίδες, οι νύμφες των νερών που λατρεύονταν ως θεές της ήρεμης θάλασσας, φιλικές προς τους ανθρώπους, προσωποποιούσαν τις καταστάσεις και τα χαρακτηριστικά της θάλασσας.
Μεγάλο μέρος του ρεπερτορίου των Niriis προέρχεται από παραθαλάσσιες είτε νησιωτικές περιοχές, όπου δεσπόζει η ζυγιά: βιολί και σαντούρι.

Βόρειο Αιγαίο, Σμύρνη, Κυκλάδες αποτελούν την εκκίνηση του μουσικού τους ταξιδιού και χωρίς να περιορίζονται στο χρόνο ή στον τόπο, ακολουθούν τον προσωπικό τους ήχο. Διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια και λαϊκές συνθέσεις των Βαλκανίων ,της Κεντρικής Ευρώπης και της Ελλάδας δημιουργώντας κύκλους ιστοριών.

 

Ημερομηνία:

22.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Πάρκινγκ (Οδός Πουλίδου)

 

Μουσικοί:

 

Wouter Vandenabeele Βιολί

Κατερίνα Δούκα Φωνή

Βενετσιάνα Αργυρίου Σαντούρι

Γιάννης Καρακαλπακίδης Κιθάρα

Αλεξάνδρα

Ukulele music concert

 

Λίγα λόγια

Η Αλεξάνδρα Βασιλειάδου, μία νέα μουσικός από την Καβάλα, πρόκειται να συστηθεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό μέσα από τη συμμετοχή της στην ενότητα Cosmo Home. Τραγουδώντας και παίζοντας solo, υπόσχεται ένα φρέσκο πρόγραμμα με διασκευές γνωστών κομματιών, προσαρμοσμένες στη μουσική και το ύφος του Ukulele.

Οι επιρροές της προέρχονται από pop, indie και έντεχνα ακούσματα. Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο Cosmopolis festival 2021, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει κατά βάση διασκευές της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Σε “παρεΐστικο” mood, τα θετικά vibes και η καλοκαιρινή διάθεση χαρακτηρίζουν τη μουσική πρόταση της Αλεξάνδρας.

 

Ημερομηνία:

22.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Αυλή Χριστίνας

Μουσικοί:

Αλεξάνδρα Βασιλειάδου

Φωνή & Ukulele

 

 

Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη

Παρουσιάζουν τα «Δροσερά Ρεμπέτικα»

 

Λίγα λόγια

Το φετινό καλοκαίρι η ανάγκη για ταξίδια και καλοκαιρινές εμπειρίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη αποφάσισαν να φτιάξουν μια μουσική εκδρομή από το Φάληρο ως το Μπαχτσέ Τσιφλίκι, με μια μικρή βαρκούλα σε φίνο ακρογιάλι, με μπύρες και καλαμαράκια, πεύκο και ακροθαλασσιά γιατί απλά… απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα! Σας καλούν λοιπόν να ταξιδέψετε μαζί τους.

Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη είναι ένα γυναικείο, ρεμπέτικο σχήμα. Το ρεπερτόριο τους ξεκινάει από τις αρχές του ρεμπέτικου τραγουδιού μέχρι και τον Τσιτσάνη. Η δωρική ενορχήστρωση έχει ηχόχρωμα που παραπέμπει στις πρώτες εκτελέσεις του ρεμπέτικου τραγουδιού, η προσέγγιση όμως έχει σύγχρονα στοιχεία και επιρροές από άλλα είδη μουσικής με χιούμορ και σεβασμό.

Ημερομηνία:

22.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Οδός Ιερολοχιτών

Μουσικοί:

Μαριάνα Βογιατζή Μπαγλαμάς & Φωνή

Ελένη Νοταρίδου Κρουστά & Φωνή

Λένα Τζαμπάζη Κιθάρα & Φωνή

 

Κιορ Τοπάλ

Μουσική της Καππαδοκίας και του Πόντου

Λίγα λόγια

Η μουσική μπάντα ‘’Κιορ Τοπάλ’’ δημιουργήθηκε αναβιώνοντας μια παλιά μπάντα Ελλήνων μουσικών της Καππαδοκίας οι οποίοι μετέφεραν την πολύ μεγάλη και ιδιαίτερη μουσική τους παράδοση στη νέα τους πατρίδα.

Οι σκοποί και τα τραγούδια που ερμηνεύουν είναι αποτέλεσμα βιωματικής σχέσης και καταγραφής. Η μουσική τους μας έρχεται από τα υψίπεδα και τις υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, από τις ιστορικές πόλεις του δυτικού Πόντου και από τα προσφυγικά χωριά της βόρειας Ελλάδας.

Το καλοκαίρι του 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ των ‘’Κιορ Τοπάλ’’ «Τραγούδια και Σκοποί της Καππαδοκίας» με 16 από τα πιο δημοφιλή Καππαδοκικά. Μέχρι το τέλος του 2020 θα κυκλοφορήσει το δεύτερο, με μουσική βασισμένη αποκλειστικά στην καταγραφή προσφύγων πρώτης γενιάς από την Καρβάλη (Gelveri) της Καππαδοκίας, της ιδιαίτερης πατρίδας των ‘’Κιορ Τοπάλ’’.

Ημερομηνία:

29.07.2021

Ώρα:

19:30

Χώρος διεξαγωγής:

Άγιος Νικόλαος

Μουσικοί:

Ζαφείρης Ευθυμιάδης Κεμανέ – Τραγούδι

Σωτήρης Τσουλουφίδης Ούτι

Κώστας Αποκατανίδης Κρουστά

 

 

 

Nefes Project

Φωνητικό σύνολο

 

Λίγα λόγια

Nefes είναι η ανάσα που ηχεί. Είναι τραγούδι από το σώμα.
Είναι γνωστή μελωδία κι ας μην την έχεις τραγουδήσει πιο πριν…

Το φωνητικό σύνολο “Nefes” συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2019. Με τη μορφή εργαστηρίου, μελετάει ρεπερτόριο της παραδοσιακής μουσικής της Μεσογείου, με μια προσέγγιση περισσότερο παραστατική. Ερμηνεύει πρωτότυπες διασκευές για φωνές, μέσα από τη δυναμική της ομάδας, τον φωνητικό και σωματικό αυτοσχεδιασμό.

Αφηγείται ιστορίες αγάπης, θανάτου, χωρισμού, έρωτα, ξενιτεμού, γέννησης, τραγουδώντας σε διαφορετικές γλώσσες, ήχους γεμάτους ταπεραμέντο!

Ημερομηνία:

29.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Φρούριο (Προαύλιο φυλακής)

Μουσικοί:

Έλενα Μουδίρη – Χασιώτου Σύλληψη – Διδασκαλία – Καθοδήγηση φωνητικού συνόλου

Βασίλης Μιξαφέντης Κλασική κιθάρα

Ροζίτα Ανδρικοπούλου Φωνή

Λίζα Ανέστη Φωνή

Σέβη Βλέτση Φωνή

Κατερίνα Γκουντούλια Φωνή

Νίκη Ζερβού Φωνή

Μαρία Κοντοβουνίσιου Φωνή

Νίκη Κωσταρέλη Φωνή

Μαρία Μαντζώνη Φωνή

Αλίκη Μαργαρού Φωνή

Τζίνα Μιξαφέντη Φωνή

Πέτρος Παπαζήσης Φωνή

Δήμητρα Σταματίου Φωνή

Γαλήνη Τσινταβή Φωνή

 

 

 

 

Venue

Παυλίνα Καλπαξίδου

Λίγα λόγια

Η Παυλίνα Καλπαξίδου έχει συμμετάσχει σε διάφορα ακουστικά κυρίως σχήματα, σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα εξερευνώντας διάφορα μουσικά μονοπάτια, εναλλάσσοντας συνεργάτες με σκοπό την γνώση και την τριβή με πολλά είδη μουσικής. Έχει φιλοξενηθεί σε διάφορους χώρους στη Θεσσαλονίκη όπως το Καφωδείο Ελληνικό, Blue Barrel,  Παπαγάλος, French Keys και η Μαύρη Τρύπα.

Στο Cosmopolis festival πρόγραμμα που θα παρουσιάσει θα είναι σε ύφος folk, country, blues, rock, pop  κ.α. Κυρίως της ξένης σκηνής αλλά και με ψήγματα Ελληνικής μουσικής, αντίστοιχου ύφους.

 

Ημερομηνία:

29.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Καρυδιά

Μουσικοί:

Παυλίνα Καλπαξίδου Φωνή

Δημήτρης Ντομπρούλου Ακουστική κιθάρα (special guest)

 

 

 

Παραδόσεις στο σήμερα

Ένα νεϊ & Ένα ούτι

 

Λίγα λόγια

Η Αχιτζάνοβα Ανδριάνα στο νέι και η Ελένη Κοκκάλα στο ούτι, μας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο εκεί που τα όρια μεταξύ λόγιου και λαϊκού, σύγχρονου και παραδοσιακού δεν είναι πάντα τόσο διακριτά.

Η Ανδριάνα και η Ελένη, παίζοντας δύο όργανα με κοινό παρελθόν και ως μουσικοί του σύγχρονου αστικού τοπίου, αναζητούν τη δική τους ταυτότητα, το δικό τους χώρο και ήχο ορμώμενοι από παραδοσιακούς σκοπούς που ηχούν μέχρι και σήμερα. Σκοποί της στεριανής και νησιώτικης Ελλάδας μέσα από τη δική τους ματιά, επαναφέροντας ακούσματα, συναισθήματα, μνήμες και αρώματα.

 

Ημερομηνίες:

29.07.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Ιμαρέτ

Επιμέλεια:

Ανδριάνα Αχιτζάνοβα – Πεταλά Νέι & Φωνή

Ελένη Κοκκάλα Ούτι & Φωνή

 

 

Lucy Art Residency

πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών

Λίγα λόγια

Το 2021 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη διοργάνωση του Lucy Art Residency.

Για το 4ο πρόγραμμα μέσα από ανοικτό κάλεσμα επιλέγει και έχει προσκληθεί μετά από επιλογή της κριτικής επιτροπής ως Artistin Residence ο καλλιτέχνης Assaf Hinden από το Ισραήλ, με έδρα την Αμβέρσα. OAssaf Hinden θα παραμείνει στη Καβάλα, φιλοξενούμενος του προγράμματος για δύο εβδομάδες, όπου και θα αφοσιωθεί στην έννοια του ελεύθερου χρόνου και στη προσωπική του έρευνα.

Όπως και κάθε χρονιά κεντρικό σημείο του προγράμματος είναι το Lucy Art Talks μια ανοικτή εκδήλωση με σκοπό η τοπική κοινωνία της Καβάλας να έρθει σε επαφή με τους καλλιτέχνες και τους προσκεκλημένους ομιλητές. Το Lucy Art Talks θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 31 Ιουλίου στο χώρο της Δημοτικής Καπναποθήκης. Οι ομιλίες πραγματοποιούνται στα Αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά μέσω ασύρματων ακουστικών, ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους τους παρευρισκόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας ή μορφωτικού επιπέδου. Ακολούθως το κοινό έχει τη δυνατότητα να προβεί σε ερωταπαντήσεις με τους προσκεκλημένους πάνω στα ιδιαίτερα θέματα σχετικά με τη σύγχρονη τέχνη και φωτογραφία που αναλύθηκαν.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές και ομιλήτριες είναι τα μέλη της κριτικής επιτροπής καθώς και οι επιλαχόντες καλλιτέχνες και καλλιτέχνιδες από τη διαδικασία του ανοικτού καλέσματος και συγκεκριμένα οι:

Ομιλητές:
Κώστας Στασινόπουλος (Serpentine Galleries, Λονδίνο, Η.Β.)
Ιόλη Τζανετάκη (Ανεξάρτητη Επιμελήτρια Τέχνης, με έδρα το Βερολίνο, Γερμανία)
Kevser Güler (Ιστορικός και επιμελήτρια Τέχνης, ARTE Κωνσταντινούπολη, Τουρκία)
Millo Keller (Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος, ECAL, Λωζάννη, Ελβετία)
Mariama Attah (Επιμελήτρια Τέχνης, Open Eye Gallery, Λίβερπουλ, Η.Β.)

Καλλιτέχνες:
Stefanie Mohammed (Αυστρία)
Elian Somers (Ολλανδία)
Grzegorz Stefanski (Πολωνία)
Mårten Lange (Σουηδία)

Παράλληλα θα οργανωθεί μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μεταξύ όλων των συμμετεχόντων, όπου θα συζητηθεί το προσωπικό έργο του καθενός καθώς και οι εμπειρίες τους από το χώρο της τέχνης και της φωτογραφίας εν έτη 2021, μετά την εμπειρία της πανδημίας που βιώσαμε όλοι μας.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος θα αποτυπωθούν σε ειδική κατηγορία στην ιστοσελίδα lucyartresidency.com όπου θα είναι προσβάσιμη από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Ημερομηνία:

31.07.2021

Ώρα:

19:00

Χώρος διεξαγωγής:

Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας

Διοργάνωσή:

ΚΟΡΑΞ Α.Μ.Κ.Ε.

Website:

lucyartresidency.com

 

 

 

Amante Di Musica

Ελληνικά έντεχνα ροκ – διασκευές

Λίγα λόγια

Ήταν Αύγουστος του 2008 όταν συναντήθηκαν μουσικά ο Νίκος Στρατηλάτης , ο Ευριπίδης Ταρασίδης και ο Πάρης Τσίρτσης. Από εκείνη τη στιγμή ονομάστηκαν “Amante Di Musica” και έγιναν ένα από τα πιο γνωστά σχήματα έντεχνης και rock μουσικής της πόλης.

13 χρόνια μετά μαζί με τον Αλέξανδρο Μαντιράκη στο cajon, έρχονται και πάλι για να προσφέρουν μια ξεχωριστή βραδιά για το φεστιβάλ Cosmopolis με διασκευές ελληνικών τραγουδιών. Μια αναδρομή από την παραδοσιακή, έντεχνη και ροκ μουσική μέσα από το δικό τους μουσικό πρίσμα. Η παράδοση μπλέκεται με το μοντέρνο έντεχνο ροκ σε μοναδικές μουσικές φόρμες μέσα από πολυφωνικά σχήματα.

Ημερομηνία:

05.08.2021

Ώρα:

19:30

Χώρος διεξαγωγής:

Άγιος Νικόλαος

Μουσικοί:

Νίκος Στρατηλάτης Κιθάρα & Φωνή

Ευριπίδης Ταρασίδης Κιθάρα & Φωνή

Πάρης Τσίρτσης Πλήκτρα

Αλέξανδρος Μαντιράκης Cajon& Φωνητικά

 

 

 

Tangowithtwo – ReverieDuo

Συναυλία μουσικής δωματιου με βιολι και ακορντεόν

Λίγα λόγια

Τα τελευταία 5 χρόνια το Reverie Duo εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές παίζοντας αργεντίνικο τανγκό, βαλς και κινηματογραφική μουσική κυρίως με έργα των Astor Piazzolla και KurtWeill.

Ημερομηνία:

05.08.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Αυλή Άννας

Μουσικοί:

Γιάννης Κεραμίδης Βιολί

Σπύρος Λαμπρινόπουλος Ακορντεόν

Σοφία Μιχαηλίδου Σοπράνο (Guest)

 

 

Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Ελληνική Μουσική σε έξι χορδές

Λίγα λόγια

Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες, ο συνθέτης Μανόλης Ανδρουλιδάκης παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο project με έργα Ελλήνων συνθετών από τις τρεις τελευταίες του δισκογραφικές συλλογές «Myrtia» με έργα του Μίκη Θεοδωράκη, Greek Cinema Musicfor Classical Guitar και την πιο πρόσφατη «Ανθολογία» με έργα Ζαμπέτα, Λεοντή, Λοΐζου, Περίδη, Σαββόπουλου και Χιώτη.

Μεταξύ άλλων, παρουσιάζει μια «άλλη» κιθάρα που στοχεύει στο να δημιουργεί την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου οργανικού συνόλου χρησιμοποιώντας ιδιαίτερες και πρωτότυπες τεχνικές. Όντας ένας από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικούς – ως εκ τούτου επελέγη να ηχογραφήσει ένα από τα CDs της σειράς “Famous Greek Soloists” (FMRecords 2016) – έχει πολυσχιδή παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

 

Ημερομηνία:

05.08.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Οδός Ιερολοχιτών

Μουσικοί:

Μανόλης Ανδρουλιδάκης Κλασσική κιθάρα

 

 

 

Η Παράδοση ως Σύγχρονη Αφήγηση

Έκθεση και live performance για τον Τάκη Καραθανάση

 

Λίγα λόγια

Κάθε τοπικότητα, κάθε εντοπιότητα καθορίζει την εικαστική σκέψη, και συνεπακόλουθα τον εικαστικό παραγωγό.

Το εικαστικό παράγωγο έρχεται να ερμηνεύσει τη στιγμή, τον τόπο και να υφίσταται καθεξής ως αέναη Αφήγηση. Μια εικαστική στιγμή που αφηγείται τον χώρο, ένα ψηλάφισμα του τοπίου, ένα γκρο πλαν που εστιάζει σε φάσεις της ζωής και τοποθετείται εντός του αφηγηματικού χρόνου της ιστορίας του τόπου αυτού.

Θάλασσα, παράδοση και άνθρωπος.

Ένα οπτικοακουστικό event με θεματικό άξονα το εικαστικό έργο του Καβαλιώτη ζωγράφου Τάκη Καραθανάση. Το Quarteto Karathanasi Hybrid συνοδεύει την έκθεση έργων τέχνης του παππού και πατέρα τους σε μια μουσική performance που συνδιαλέγεται με τη παράδοση και μέσω της τέχνης μελετά τη σχέση παρελθόντος-παρόντος.

Ημερομηνία:

05.08.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Παλιά Μουσική

Μουσικοί:

Δημήτρης Καραθανάσης Οργάνωση Project

Νίκος Γραβάνης & Πηνελόπη Παπακωνσταντίνου Επιμέλεια Έκθεσης

Δημήτρης Καραθανάσης

Δέσποινα Καραθανάση

Πάνος Καραθανάσης

Γιώργος Καραθανάσης Quarteto Karathanasi Hybrid

 

 

 

Φωνές Που Μας Μάγεψαν

1932-1942: Η κλασική περίοδος

 

Λίγα λόγια

Μια φωνή κι ένα πιάνο. Ακολουθώντας τις φωνές και μελωδίες που τους μάγεψαν, ο Κώστας και η Τότα συνεχίζουν να παίζουν ρεμπέτικα διασκευάζοντας κομμάτια και από τις τρεις περιόδους του (1922-1932, 1932-1942, 1942-1952).

Φέτος, θα μας παρουσιάσουν τραγούδια της δεύτερης περιόδου, της εποχής δηλαδή που χαρακτηρίζεται ως η κλασική για το ρεμπέτικο τραγούδι. Γνωστά και άγνωστα κομμάτια σπουδαίων συνθετών που άφησαν το δικό τους στίγμα και επηρέασαν καθοριστικά την πορεία του ελληνικού αστικού λαϊκού τραγουδιού όπως ο Βαγγέλης Παπάζογλου, ο Κώστας Σκαρβέλης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης και άλλοι.

Οι δυο μουσικοί, θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ήχο επηρεασμένο από διάφορα είδη μουσικής ξεκινώντας από την παραδοσιακή και φτάνοντας μέχρι και την τζαζ.

Ημερομηνία:

12.08.2021

Ώρα:

19:30

Χώρος διεξαγωγής:

Άγιος Νικόλαος

Μουσικοί:

Τότα Ευλαβή Τραγούδι

Κώστας Μπακιρτζής Πιάνο – Τραγούδι

 

 

 

Δημήτρης Σίντος & Ανατολή Μαργιόλα

Κόκκινη Κλωστή

 

Λίγα λόγια

Ο Δημήτρης Σίντος και η Ανατολή Μαργιόλα, με καταγωγή από τη Δράμα και την Καβάλα αντίστοιχα, φέρνουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά «στο σπίτι». Στη μουσική τους συναντιούνται τα μοτίβα των λαϊκών παραμυθιών, το εφτάρι της Μακεδονίας, το σύνολο εγχόρδων, η ηπειρώτικη πεντατονία, το λαϊκό σαμπάχ, οι πλούσιες ενορχηστρώσεις του Δημήτρη και η μεταλλική φωνή της Ανατολής. Όλα κεντημένα με την Κόκκινη Κλωστή, που μας συνδέει σαν νήμα με το εργόχειρο στο πατρικό μας σπίτι, μας δείχνει ποιο δρόμο να ακολουθήσουμε στο μαγικό δάσος, μας θυμίζει πως η πρώτη ύλη για κάθε ιστορία είναι το κόκκινο της καρδιάς. Οι 9 συνθέσεις του δίσκου συνομιλούν με άλλα αγαπημένα τους τραγούδια και με σταθμούς της έως τώρα δισκογραφίας του Δημήτρη και της Ανατολής.

Ημερομηνία:

12.08.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Καμάρες (Οδός Πιπίνου)

Μουσικοί:

Δημήτρης Σίντος Ενορχήχτρωση

Ανατολή Μαργιόλα Φωνή

Βασίλης Προδρόμου Κιθάρα & Μπαγλαμάς

Θάνος Τσελεμπής Κρουστά

Δέσποινα Σπανού Βιολοντσέλο

Διονύσης Θεοδόσης Πνευστά

Νίκος Μέρμηγκας Λάφτα & Τρίχορδο μπουζούκι

Λεφτοκάρυα &Guests

απο • στασεις

Λίγα λόγια

Έρχεται η στιγμή που η νύφη αφήνει το πατρικό της, ο νέος αφήνει την καλή του, η μάνα χάνει το παιδί της, η κοπέλα χάνει το αγόρι της, η γυναίκα αποχαιρετά τον άντρα της. Πώς περνάει ο καιρός σε αυτές τις ‘στάσεις’• το γάμο, τον πόλεμο, το θάνατο, τον χωρισμό, την ξενιτιά; Η επανένωση έρχεται πάντα;

Μέσα από την παράδοση του Πόντου ζωντανεύουμε τους λαϊκούς ήρωες, δημιουργούμε όμως και καινούργιους, ανακαλύπτουμε τι σήμαινε η απόσταση τότε, αλλά και τι σημαίνει σήμερα. Παλιοί σκοποί και νέες προσωπικές δημιουργίες φτιάχνουν μια παράσταση όπου ο χρόνος είναι πολύ ελαστικός και εξυπηρετεί την παρουσία της δημοτικής μουσικής στο σήμερα.

Ημερομηνία:

12.08.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Μπακαλάκια

Μουσικοί:

Νατάσα Τσακηρίδου Φωνή

Γιάννης Τσανασίδης Ποντιακή λύρα

Ιάκωβος Μωυσιάδης Πολίτικο λαούτο & Ταμπουράς

Onur Şentürk (Guest) Σάζι & Τουλούμι

James Wylie Ιρανική κεμεντζέ & Σαξόφωνο

 

Μουσικές του Αραβικού Κόσμου

Τρίο αραβικής μουσικής

 

Λίγα λόγια

Η Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου, ο Δημήτρης Παναγούλιας και η Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην πλούσια μουσική παράδοση του αραβικού κόσμου.

Τραγούδια της Feyrouz, της Umm Kulthum, καθώς και οργανικοί σκοποί των RiadAl – Sunbati, El Aryan και άλλων, καθώς και ελληνικά τραγούδια επηρεασμένα από την αραβική παράδοση ερμηνευμένα από ένα τρίο πολύ διαδεδομένο στην αραβική μουσική, θα μας μεταφέρουν στο Λίβανο, τη Συρία, την Αίγυπτο και στις κοινές μουσικές της περιοχής.

Ημερομηνίες:

12.08.2021

Ώρα:

21:00

Χώρος διεξαγωγής:

Ιμαρέτ

Επιμέλεια:

Έλενα Μουδίρη-Χασιώτου Φωνή & Κρουστά

Δημήτρης Παναγούλιας Κρουστά

Μαρίνα Λιόντου-Μωχάμεντ Ούτι

Διαβάστε επίσης