Kavala Tales of Taste : Η μεγάλη βραδιά της Καβάλας στην καρδιά του Παρισιού

 Kavala Tales of Taste : Η μεγάλη βραδιά της Καβάλας στην καρδιά του Παρισιού

Εντυπωσιακή από κάθε πλευρά υπήρξε η παρουσίαση της Καβάλας ως τουριστικού προορισμού καθώς και της δράσης Kavala Tales of Taste της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στην γαλλική πρωτεύουσα την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικότερο σημείο του Quartier Latin και ειδικότερα στο βραβευμένο  ως το καλύτερο ξένο εστιατόριο του Παρισιού , Evi Evane και  αποτελούσε συνδιοργάνωση του Δήμου Καβάλας με την ελληνική πρεσβεία και τον ΕΟΤ .

Ήδη από το πρωινό της ίδιας ημέρας υπήρχαν πυρετώδεις προετοιμασίες από την ομάδα της γνωστής ελληνίδας σεφ και ιδιοκτήτριας του εστιατορίου κας Ντίνας Νικολάου για την προετοιμασία του ιδιαίτερα απαιτητικού μενού της καβαλιώτικης κουζίνας καθώς το εστιατόριο θα λειτουργούσε μόνο για την εξυπηρέτηση της εκδήλωσης . Τα προϊόντα τα οποία είχαν φθάσει με επιμέλεια της δημοτικής επιχείρησης από την Καβάλα , έτυχαν αριστουργηματικής διαχείρισης από το team των μαγείρων του εστιατορίου και ανέδειξαν όλα τα χαρακτηριστικά της τοπικής μας κουζίνας.

Τους 40 προσκεκλημένους οι οποίοι είχαν αρχίσει να καταφθάνουν από τις 7 μ.μ. υποδέχονταν στην είσοδο του εστιατορίου η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου και η προϊσταμένη του ΕΟΤ Γαλλίας , Ισπανίας και Πορτογαλίας Δήμητρα Βοζίκη. Στην λίστα των προσκεκλημένων ξεχώριζε κανείς δημοσιογράφους από τα εμβληματικότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Γαλλίας και του κόσμου όπως οι εφημερίδες Le Figaro και Le Monde το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde , το Νο1 γαλλικό περιοδικό Femina, καθώς επίσης εκπροσώπους των σημαντικότερων τουριστικών πρακτορείων της χώρας όπως του μεγαλύτερου Tour Operator για την ελληνική αγορά στην Γαλλία  Heliades , του μεγαλύτερου πρακτορείου πολιτιστικού τουρισμού στον κόσμο Arts et Vie , αλλά και διαχειριστές διάσημων τουριστικών blogs όπως το Happycity , το  Chrisvoyages κ.α. Επιπλέον τίμησαν με την παρουσία τους την διοργάνωση,  η πρέσβης μας στην Γαλλία , η εμπορική μας ακόλουθος καθώς και ο στρατιωτικός μας ακόλουθος στο Παρίσι.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ξεκίνησε με σύντομο χαιρετισμό της κας Βοζίκη καθώς και της ελληνίδας πρέσβειρας κας Αγλαΐας Μπαλτά , ενώ τον λόγο αμέσως μετά έλαβε η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας κα Αναστασία Ιωσηφίδου η οποία αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την αποδοχή της πρόσκλησης , παρουσίασε τους τρεις λόγους για τους οποίους ο Δήμος Καβάλας πραγματοποίησε την συγκεκριμένη εκδήλωση στο Παρίσι. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στους παριστάμενους, η αναφορά από την κα Ιωσηφίδου των ιστορικών δεσμών που συνδέουν την Καβάλα με την Γαλλία , οι οποίοι ξεκινούν από το 1701 καθώς επίσης και η παρουσίαση ενός γραμματοσήμου του 18ου αιώνα των γαλλικών ταχυδρομείων που τόσο στην απεικόνιση του όσο και στην αποτυπωθείσα επάνω του σφραγίδα, φέρει το όνομα της πόλεως μας. Την ομιλία της προέδρου ακολούθησε παρουσίαση του προορισμού Καβάλα και της δράσης Tales of Taste στην γαλλική γλώσσα που είχε ετοιμαστεί από την δημοτική επιχείρηση ειδικά για την περίσταση.

Αμέσως μετά προσφέρθηκε το μενού της εκδήλωσης το οποίο αποτελούνταν κατά σειρά από :

Καλωσόρισμα

Το προσφάι του καπνεργάτη με προϊόντα  της επιχείρησης Αφοί Τσαρουχά

Ορεκτικά

Τζατζίκι με στραγγιστό γιαούρτι (Μάρτου) και  σέσκουλα

Τσιγαριαστά χόρτα  με αυγά και παστουρμά Ν. Καρβάλης  (Ατλαμάζογλου)

Παστουρμαδόπιτα και κασεροπιτάκια με αριάνι και σως μελιού και ξυδιού

Χταπόδι κρασάτο

Κυρίως

Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι  Καβάλας (ΕΑΣ Καβάλας)

Τας κεμπάπ με χυλοπίτες (Γεωτροφή)

Επιδόρπιο

Σεκέρ Παρέ

Λουκουμάδες Καβάλας (ο Πέτρος) με μέλι  Λεύκης (Κτήμα Ερείκη)

Σάμαλι με κρέμα φυστικιού

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με μαστίχα

Μπαβαρουάζ γιαουρτιού με γλυκό κουταλιού Ν. Καρβάλης (Θωμαίδη)

Το κάθε μέρος του μενού συνοδευόταν με το αντίστοιχο ποτό και ειδικότερα το καλωσόρισμα με ούζο της ΕΝΠΟΚΑ , τα ορεκτικά με ροζέ κρασί Βίβλια Χώρα, το κυρίως με Λευκό κρασί Αμπελόεις και το επιδόρπιο με Μαλαγουζιά Συμεωνίδη ενώ όλα τα γεύματα μαγειρεύτηκαν με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της εταιρίας Sellas.

Σε όλους τους προσκεκλημένους δόθηκε ως δώρο μία συσκευασία που περιείχε από ένα μπουκαλάκι ούζο και λάδι , ένα πουγκί με βότανα, ένα σαπούνι από καπνό και ένα κουτί κουραμπιέδες Χρυσανθίδη καθώς και προωθητικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή, ενώ πραγματοποιήθηκε και κλήρωση με δώρο τρεις διανυκτερεύσεις για δύο άτομα προσφορά του προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Μιτζάλη και του ξενοδοχείου Lucy

Η εκδήλωση έληξε αργά το βράδυ μέσα σε κλίμα ευθυμίας και αφού η πρόεδρος της επιχείρησης απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που τις υπέβαλαν οι παριστάμενοι ενώ κατά την διάρκεια αυτής δύο εξ αυτών  οι οποίοι είναι εισαγωγείς προϊόντων διατροφής στην Γαλλία  συζήτησαν με παριστάμενο επιχειρηματία που συνόδευε την αποστολή μας για τις δυνατότητες συνεργασίας τους υπό το βλέμμα της εμπορικής μας ακολούθου κας Μητά  η οποία έκανε και τις απαραίτητες συστάσεις.

Η διοίκηση της επιχείρησης οφείλει να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως την ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι και τον ΕΟΤ Γαλλίας για την τεράστια συμβολή τους στην επιτυχία του εγχειρήματος ,  την Aegean για την χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων της αποστολής , το προσωπικό του Evi Evane και τις αδελφές Νικολάου που «απογείωσαν» τις γεύσεις της κουζίνας μας  καθώς και τον τηλεοπτικό σταθμό Ena Channel για την τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης .

Τέλος να ευχαριστήσουμε τις επιχειρήσεις , όπως αυτές αναφέρθηκαν παραπάνω , οι οποίες προσέφεραν τα προϊόντα τους  , πάνω στις οποίες άλλωστε όπως και στις επιχειρήσεις εστίασης του δήμου μας στοχεύει η εξωστρέφεια του Kavala Tales of Taste , το οποίο μέσα στο 2018 εξέπληξε  με την παρουσία του  τόσο στην Αθήνα , όσο και στην Βιέννη και τώρα στο Παρίσι.

Διαβάστε επίσης