• 15 Μαΐου 2024,

Καβάλα: Βασικό λιμάνι εξυπηρέτησης των νησιών του Β. Αιγαίου κι αυτό το Καλοκαίρι

 Καβάλα: Βασικό λιμάνι εξυπηρέτησης των νησιών του Β. Αιγαίου κι αυτό το Καλοκαίρι

Ανακοινώθηκαν προ λίγων ημερών τα οριστικά Καλοκαιρινά δρομολόγια προς τα νησιά του Β. Αιγαίου, τα οποία διατηρούν το λιμάνι της Καβάλας ως βασικό λιμάνι εξυπηρέτησης.

Συνεχίζεται μια Καλοκαιρινή κατάσταση αρκετών προηγούμενων ετών αν και φέτος –μάλλον λόγω κορωνοϊού- τα Καλοκαιρινά δρομολόγια είναι ελαφρώς μειωμένα. Σε σχέση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, η Καβάλα διατηρεί το γνωστό προβάδισμα. Λόγω κορωνοϊού και καθυστερήσεων γραφειοκρατικής φύσεως η πόλη μας δεν απώλεσε το ένα Χειμερινό δρομολόγιο που μόνο στα λόγια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αυτό είναι σε εκκρεμότητα για να μεταφερθεί – αν μεταφερθεί- μόνο μετά το Καλοκαίρι.

Φέτος το Καλοκαίρι δύο πλοία θα συνδέουν την Καβάλα με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Το «Μύκονος» με 3 δρομολόγια την εβδομάδα (πέρσι ήταν 4) και το «Άκουα Μπλου». Αυτό θα κάνει 4 δρομολόγια την εβδομάδα (πέρσι το Εξπρές Πήγασος έκανε 5). Οι μέρες άφιξης και αναχώρησης των πλοίων θα είναι  Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή. Τα Καλοκαιρινά δρομολόγια αναμένεται να αρχίσουν στις 8 Ιουνίου.

Οι ναυτιλιακές εταιρίες ελάχιστα ενδιαφέρονται για το προαναφερθέν πρόγραμμα, που το γνώριζαν από καιρό. Το μυαλό όλων των εταιριών είναι στα πρωτόκολλα ασφαλείας που ισχύουν και τα οποία μειώνουν στο 50% τον αριθμό των επιβατών. Αυτά θα αλλάξουν σύντομα. Οι εταιρίες βιάζονται αυτό να συμβεί όσο πιο γρήγορα γίνεται. Όσο για τα δρομολόγια στη γραμμή Καβάλα- Πρίνος, νεότερα θα υπάρξουν τον Ιούνιο.

Το πλοίο «Μύκονος» έφερε αρκετό κόσμο στην Καβάλα κατά την προχθεσινή άφιξη του. Η διαφορά με την αύξηση των επιβατών είχε σχέση με τους φοιτητές. Έφυγαν από τα νησιά, τη μόνιμη κατοικία τους, προκειμένου να επανέλθουν κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα συνεχίσουν τις σπουδές τους. Κατά την αποβίβαση τους το απόγευμα της Τετάρτης, οι περισσότεροι κινήθηκαν με τα πόδια ως το πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Μπήκαν σε λεωφορεία και συνέχισαν το ταξίδι τους για την συμπρωτεύουσα.

Διαβάστε επίσης